Derfor har CFCS sendt lækkede login-oplysninger til over 1.000 danskere: "Jeg har set, at flere i sikkerhedsbranchen synes, at det er noget pjat"

Interview: Danske login-oplysninger til blandt andet Yousee og Viaplay lå frit tilgængeligt på nettet. Det fik Center for Cybersikkerhed til at sende en mail til de ramte danskere.

Premium Kun for abonnenter

Det får du i artiklen

  • Hvorfor CFCS sendte lækkede passwords til mere end 1.000 danskere
  • CFCS svar på kritikken af den praksis
1.000
5 min
1.226 danskere har i løbet af påsken modtaget en mail fra Forsvarets Efterretningstjenestes Center for Cybersikkerhed.

Det sker efter, at det danske cyberforsvar blev gjort opmærksom på, at danske brugeres mail og password til en række stremingtjenester som Viaplay og Yousee figurerede på nettet.

"En god kontakt, som vi har i sikkerhedsmiljøet, gjorde os opmærksom på en særlig liste, som eksisterer på nettet i forhold til en række streamingtjenester og teleudbydere med .dk-mailadresser," forklarer chef for Center for Cybersikkerhed, Thomas Lund-Sørensen.

Læs også: Login-oplysninger lækket: Center for Cybersikkerhed udsender varselsmail

fuld adgang til Computerworld Premium

Vælg det abonnement, der passer til dig eller din virksomhed

Vælg abonnement

Hvad er Premium?

Betalingskort

Prøv Computerworld Premium

1 måned for 19kr. Herefter 249kr/mdr.

Få fuld adgang til Computerworld Premium i 12 måneder for 1.995 kr.

Mulighed for faktura og EAN betaling

Vil du hellere snakke med os?


Premium velkomsttilbud

Tilmelder du dig Premium sender vi dig via mail de tre seneste udgivelser af Computerworld - fyldt med unikke artikler, reportager og analyser af krydsfeltet mellem teknologi, ledelse og forretning

Link til udgivelserne sendes via mail umiddelbart efter der er købt adgang til Premium. Udgivelserne leveres digitalt.

Computerworlds udgivelser

Ingen binding - kan opsiges når som helst. Abonnement fornyes automatisk.

Allerede abonnent?

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

Capture One-ansatte sat 20 procent ned i løn under coronakrisen: "Det var en frivillig ordning, men der var et stort pres på alle folk"

0 Premium-indhold

Nu skal det være slut med statens evighedskontrakter: Dansk Erhverv vil have indført tvungen pensionering af legacy-systemer

0 Premium-indhold

Top 100: Her er kongerigets ni bedste BI-leverandører

0 Premium-indhold

Dramatisk tilbagegang i det samlede erhvervsliv - men i telebranchen går det meget godt

0 Premium-indhold

Sådan vil tech-ambassadøren få it-giganterne i tale: "Jeg er super optimistisk, og det er jeg af to årsager"


Premium
Capture One-ansatte sat 20 procent ned i løn under coronakrisen: "Det var en frivillig ordning, men der var et stort pres på alle folk"
Interview: Capture Ones ledelse gik forrest og tog et lønfald på 30 procent i tre måneder under coronakrisen. De resterende medarbejdere accepterede en lønnedgang på 20 procent. Tre ansatte slap ekstraordinært for at blive trukket i løn. "Der var enkelte, som har haft så presset en privatøkonomi, at de i så fald måtte finde et andet arbejde, hvis de skulle gå ned i løn," siger topchef Peter Colsted.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
How to understand the email threat landscape
There is already a large number of organizations transitioning to more cost efficient cloud based solutions as of now. According to recent research by Gartner, "by 2021, Gartner expects 70 % of public and private companies to be using cloud email services.” But unfortunately this is also bad news, as the attackers’ methods also evolve, and there is a market increase in number of attacks against cloud based email services such as MS Office 365. In this whitepaper we will discuss the common email security threats that are faced by organizations and how to keep your organization safe from these attacks.