Artikel top billede

Trump-regering kulegravet: Kan ikke afvise embedsmisbrug bag Amazons aflyste rekordkontrakt

Hvorvidt Trumps regering har forsøgt at påvirke 'JEDI' milliard-udbuddets udfald kan ikke afvises, fastslår ny Pentagon-rapport.

En kulegravning hos den amerikanske forsvarskommando, kan ikke udelukke, at der har været tale om politisk indblanding i fravalget af Amazon til fordel for Microsoft i spillet om et milliardudbud til den amerikanske hær.

Fra Pentagon lyder det, at undersøgelsen ikke kan fastslå nogen eventuel embedsmisbrug, da flere af samtalerne mellem det hvide hus og forsvarskommandoen er fortroligt stemplet ’præsidentiel kommunikation’.

”Vi kunne ikke entydigt bestemme i hvilken grad eller naturen af de interaktioner som regeringen har, eller har haft, med forsvarsministeriets top angående JEDI Cloud udbuddet på grund udøvelsen af ’præsidentielle kommunikationsprivilegier’,” er ordlyden i rapportens konklusion, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Kontrakten, kendt som ’JEDI’ eller ’ Joint Enterprise Defence Infrastructure’, ville give vinderen 10 milliarder dollar, over 60 milliarder kroner, for at kreere en ny cloud-platform til det amerikanske militær.

Klodens førende cloud-udbyder, Amazon, var oprindeligt favorit til at vinde den lukrative kontrakt, før udbuddet blev genåbnet og cloud-rival Microsoft løb med ordren.

Amazon har siden beskyldt den amerikanske præsident Donald Trump for embedsmisbrug, ved at have blandet sin personlig modvilje mod virksomheden ind i udbuddet og ved at misbruge sin stilling til at udøve pres mod forsvarstoppen.

Se også: Amazon i åben krig med Trump: Kræver Donald Trump afhørt om mulig embedsmisbrug i gigantisk cloud-kontrakt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere