Artikel top billede

Fælleseuropæisk corona-app får vigtigt rygstød fra Apple og Google

Det uventede parløb mellem Apple-Google giver udviklerne bag den fælleseuropæiske corona-tracker app nye muligheder.

De to rivaler, Apple og Google, danner et nyt og uventet parløb i kampen mod den verserende coronavirus-pandemi.

Sammen vil de to virksomheder stille dele af deres respektive smartphone-platforme til rådighed, for at gøre det enklere at kortlægge smitte og smittede via mobilen.

Trækket hilses velkommen af den fælleseuropæiske ’PEPP-PT’ koalition, der leder udviklingen af et europæisk kortlægningsværktøj til smittesporing.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

”Vi skal nu bekymre os mindre om styresystemets stabilitet og enhedskalibrering,” siger Chriis Boos stifter af app-virksomheden Arago og talsperson for PEPP-PT.

Bag PEPP-PT, eller ’Pan European Privacy Preserving Proximity Tracing’, er en sammenslutning af europæiske virksomheder, universiteter og myndigheder med det formål at kreere en app til smittesporing med minimalt behov for deling af persondata.

Det fælles træk fra Apple og Google gør det muligt for app-udviklere at tilgå Bluetooth-komponenters kommunikation mellem enheder, for at vurdere risikoen for smitte mellem mobiltelefonernes brugere.

Læs også: Norske myndigheder vil ikke vente på Apple og Google: Laver smittesporings-app uden giganternes corona-teknologi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere