Artikel top billede

Fælleseuropæisk corona-app får vigtigt rygstød fra Apple og Google

Det uventede parløb mellem Apple-Google giver udviklerne bag den fælleseuropæiske corona-tracker app nye muligheder.

De to rivaler, Apple og Google, danner et nyt og uventet parløb i kampen mod den verserende coronavirus-pandemi.

Sammen vil de to virksomheder stille dele af deres respektive smartphone-platforme til rådighed, for at gøre det enklere at kortlægge smitte og smittede via mobilen.

Trækket hilses velkommen af den fælleseuropæiske ’PEPP-PT’ koalition, der leder udviklingen af et europæisk kortlægningsværktøj til smittesporing.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

”Vi skal nu bekymre os mindre om styresystemets stabilitet og enhedskalibrering,” siger Chriis Boos stifter af app-virksomheden Arago og talsperson for PEPP-PT.

Bag PEPP-PT, eller ’Pan European Privacy Preserving Proximity Tracing’, er en sammenslutning af europæiske virksomheder, universiteter og myndigheder med det formål at kreere en app til smittesporing med minimalt behov for deling af persondata.

Det fælles træk fra Apple og Google gør det muligt for app-udviklere at tilgå Bluetooth-komponenters kommunikation mellem enheder, for at vurdere risikoen for smitte mellem mobiltelefonernes brugere.

Læs også: Norske myndigheder vil ikke vente på Apple og Google: Laver smittesporings-app uden giganternes corona-teknologi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere