Artikel top billede

Fælleseuropæisk corona-app får vigtigt rygstød fra Apple og Google

Det uventede parløb mellem Apple-Google giver udviklerne bag den fælleseuropæiske corona-tracker app nye muligheder.

De to rivaler, Apple og Google, danner et nyt og uventet parløb i kampen mod den verserende coronavirus-pandemi.

Sammen vil de to virksomheder stille dele af deres respektive smartphone-platforme til rådighed, for at gøre det enklere at kortlægge smitte og smittede via mobilen.

Trækket hilses velkommen af den fælleseuropæiske ’PEPP-PT’ koalition, der leder udviklingen af et europæisk kortlægningsværktøj til smittesporing.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

”Vi skal nu bekymre os mindre om styresystemets stabilitet og enhedskalibrering,” siger Chriis Boos stifter af app-virksomheden Arago og talsperson for PEPP-PT.

Bag PEPP-PT, eller ’Pan European Privacy Preserving Proximity Tracing’, er en sammenslutning af europæiske virksomheder, universiteter og myndigheder med det formål at kreere en app til smittesporing med minimalt behov for deling af persondata.

Det fælles træk fra Apple og Google gør det muligt for app-udviklere at tilgå Bluetooth-komponenters kommunikation mellem enheder, for at vurdere risikoen for smitte mellem mobiltelefonernes brugere.

Læs også: Norske myndigheder vil ikke vente på Apple og Google: Laver smittesporings-app uden giganternes corona-teknologi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere