Artikel top billede

Lær af preppers og techmilliardærer: Køb mere dåsekød - og en ranch på New Zealand!

Den netop udkomne og angiveligt stærkt læsværdige Notes from an Apocalypse går bag om både traditionelle preppers med tørret kød i kælderen – og techmilliardærer, der har valgt luksusudgaven med isolerede ejendomme på New Zealand.

Kort før coronavirussen for alvor bed sig fast i USA, bemærkede en god ven syrligt, at pandemien ville sikre Trump genvalg.

”For prepperne skal nok klare den, og de er allesammen republikanere.”

Det er måske at sætte det hele lidt på spidsen, trods alt. Til gengæld er det hævet over enhver tvivl, at overlevelseskulturen – samt producenter af overlevelsesgrej og dåsemad – har kronede dage under pandemien.

For nogle kommer pandemien nemlig slet ikke som en overraskelse.

Med bogen Notes from an Apocalypse: A Personal Journey to the End of the World and Back går Mark O’Connell bag om de mange og vidt forskellige miljøer, der i årevis har forberedt sig på ”Den Store Katastrofe”. Hvad enten den så skyldes virus, borgerkrig, klimakatastrofer eller noget helt fjerde.

Bogen har været længe undervejs, udkom i den forgangne uge, og dens timing må siges at være ganske god.

Naturflippere og excentriske techmilliardærer

O’Connell besøger blandt andet preppers af den gamle skole, der fylder kælderen op med ammunition og tørret kød (og hvor de fleste ganske rigtigt befinder sig et godt stykke til højre for den politiske midte).

Men han taler også med let udflippede naturelskere, der forbereder sig på Moder Jords retfærdige hævn over menneskeheden.

Endelig tager forfatteren et mere indgående kig på excentriske techfyrster som for eksempel Peter Thiel, der opkøber jord til luksuriøse overlevelsesretræter på New Zealand. Andre har endnu mere radikale synspunkter.

Det gælder blandt andre Elon Musk, der frygter at vor gamle klode alligevel er en lost cause, og at menneskehedens fremtid ligger længere ude i solsystemet.

Undertegnede har desværre ikke nået at læse bogen endnu, men lagt den solidt til rette på forårets læseliste.

Ikke mindst fordi den får ros for at være mere end blot endnu en fascinationsdreven udlevering af tosser, der længes efter civilisationens sammenbrud.

Den skulle også være livsbekræftende, båret af dyb humanisme og et vist mål filosofi. Samt tillige være særdeles morsom.

Titel: Notes from an Apocalypse. Forfatter: Mark O’Connell. Udkommet: April 2020
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.