Lær af preppers og techmilliardærer: Køb mere dåsekød - og en ranch på New Zealand!

Den netop udkomne og angiveligt stærkt læsværdige Notes from an Apocalypse går bag om både traditionelle preppers med tørret kød i kælderen – og techmilliardærer, der har valgt luksusudgaven med isolerede ejendomme på New Zealand.

Kort før coronavirussen for alvor bed sig fast i USA, bemærkede en god ven syrligt, at pandemien ville sikre Trump genvalg.

”For prepperne skal nok klare den, og de er allesammen republikanere.”

Det er måske at sætte det hele lidt på spidsen, trods alt. Til gengæld er det hævet over enhver tvivl, at overlevelseskulturen – samt producenter af overlevelsesgrej og dåsemad – har kronede dage under pandemien.

For nogle kommer pandemien nemlig slet ikke som en overraskelse.

Med bogen Notes from an Apocalypse: A Personal Journey to the End of the World and Back går Mark O’Connell bag om de mange og vidt forskellige miljøer, der i årevis har forberedt sig på ”Den Store Katastrofe”. Hvad enten den så skyldes virus, borgerkrig, klimakatastrofer eller noget helt fjerde.

Bogen har været længe undervejs, udkom i den forgangne uge, og dens timing må siges at være ganske god.

Naturflippere og excentriske techmilliardærer
O’Connell besøger blandt andet preppers af den gamle skole, der fylder kælderen op med ammunition og tørret kød (og hvor de fleste ganske rigtigt befinder sig et godt stykke til højre for den politiske midte).

Men han taler også med let udflippede naturelskere, der forbereder sig på Moder Jords retfærdige hævn over menneskeheden.

Endelig tager forfatteren et mere indgående kig på excentriske techfyrster som for eksempel Peter Thiel, der opkøber jord til luksuriøse overlevelsesretræter på New Zealand. Andre har endnu mere radikale synspunkter.

Det gælder blandt andre Elon Musk, der frygter at vor gamle klode alligevel er en lost cause, og at menneskehedens fremtid ligger længere ude i solsystemet.

Undertegnede har desværre ikke nået at læse bogen endnu, men lagt den solidt til rette på forårets læseliste.

Ikke mindst fordi den får ros for at være mere end blot endnu en fascinationsdreven udlevering af tosser, der længes efter civilisationens sammenbrud.

Den skulle også være livsbekræftende, båret af dyb humanisme og et vist mål filosofi. Samt tillige være særdeles morsom.

Titel: Notes from an Apocalypse. Forfatter: Mark O’Connell. Udkommet: April 2020


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Efter 24 år valgte Niels Elbek at fratræde posten som topchef i Elbek & Vejrup: Se forklaringen her
Gennem 24 år har Niels Elbek stået i spidsen for it-selskabet Elbek & Vejrup, som han har stiftet sammen med Lars Vejrup. Selskabet har kunne fremvise tocifrede vækstrater de seneste mange år, men alligevel takker topchefen nu af - se her hvorfor.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.