Artikel top billede

Lær af preppers og techmilliardærer: Køb mere dåsekød - og en ranch på New Zealand!

Den netop udkomne og angiveligt stærkt læsværdige Notes from an Apocalypse går bag om både traditionelle preppers med tørret kød i kælderen – og techmilliardærer, der har valgt luksusudgaven med isolerede ejendomme på New Zealand.

Kort før coronavirussen for alvor bed sig fast i USA, bemærkede en god ven syrligt, at pandemien ville sikre Trump genvalg.

”For prepperne skal nok klare den, og de er allesammen republikanere.”

Det er måske at sætte det hele lidt på spidsen, trods alt. Til gengæld er det hævet over enhver tvivl, at overlevelseskulturen – samt producenter af overlevelsesgrej og dåsemad – har kronede dage under pandemien.

For nogle kommer pandemien nemlig slet ikke som en overraskelse.

Med bogen Notes from an Apocalypse: A Personal Journey to the End of the World and Back går Mark O’Connell bag om de mange og vidt forskellige miljøer, der i årevis har forberedt sig på ”Den Store Katastrofe”. Hvad enten den så skyldes virus, borgerkrig, klimakatastrofer eller noget helt fjerde.

Bogen har været længe undervejs, udkom i den forgangne uge, og dens timing må siges at være ganske god.

Naturflippere og excentriske techmilliardærer

O’Connell besøger blandt andet preppers af den gamle skole, der fylder kælderen op med ammunition og tørret kød (og hvor de fleste ganske rigtigt befinder sig et godt stykke til højre for den politiske midte).

Men han taler også med let udflippede naturelskere, der forbereder sig på Moder Jords retfærdige hævn over menneskeheden.

Endelig tager forfatteren et mere indgående kig på excentriske techfyrster som for eksempel Peter Thiel, der opkøber jord til luksuriøse overlevelsesretræter på New Zealand. Andre har endnu mere radikale synspunkter.

Det gælder blandt andre Elon Musk, der frygter at vor gamle klode alligevel er en lost cause, og at menneskehedens fremtid ligger længere ude i solsystemet.

Undertegnede har desværre ikke nået at læse bogen endnu, men lagt den solidt til rette på forårets læseliste.

Ikke mindst fordi den får ros for at være mere end blot endnu en fascinationsdreven udlevering af tosser, der længes efter civilisationens sammenbrud.

Den skulle også være livsbekræftende, båret af dyb humanisme og et vist mål filosofi. Samt tillige være særdeles morsom.

Titel: Notes from an Apocalypse. Forfatter: Mark O’Connell. Udkommet: April 2020




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere