Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Danske Bank og norsk storbank pumper 35 millioner kroner ind i dansk startup

Danske Bank og DNB, der er den største bank i Norge, pumper 35 millioner kroner i den danske startup Nordic API Gateway. Forude venter nu aggressiv ekspansion.

Danske Bank og den norske storbank DNB lægger 35 millioner kroner på bordet hos den danske fintech-startup Nordic API Gateway, der står bag en åben finans-platform,.

Samlet set har Nordic API Gateway nu modtaget 99 millioner i kapitaltilførsler siden etableringen for et par år siden.

Selskabet forventer desuden at det vil lukke endnu en investeringsrunde på op mod yderligere 100 millioner kroner i den nærmeste fremtid.

“Investeringen skal igangsætte en aggressiv ekspansionsplan, som skal gøre Nordic API Gateway til en af de førende europæiske open banking platforme, samt videreudvikling af firmaets open banking services,” lyder det fra selskabet.

Det danske selskab blev grundlagt i 2018 og har for tiden omkring 60 medarbejdere i København, Aarhus og polske Gdansk.

På kundelisten har selskabet allerede landet en række af store finansielle institutioner og regnskabsselskaber. De tæller blandt andre Danske Bank, Jyske Bank, Pleo, Billy, Dinero og DNB.

Nu venter ekspansion ud i resten af Europa.

“Denne investering er en del af en mere aggressiv strategi, der skal gøre Nordic API Gateway til en af de førende europæiske open banking platforme i 2020. Vi har investeret tid og kræfter i at lægge skinnerne i Norden, hvor vi i dag har fuld dækning af banker til både data og betalinger. Dette indkluderer en forståelse af den lokale markedsdynamik, såsom betalingslove, reguleringer og behov fra kunderne,” siger administrerende direktør og stifter Rune Mai.

Nordic API Gateway er så småt allerede kommet i gang i Storbritannien, Holland, Polen og de baltiske lande.

“Vores mål bliver i den kommende tid at fokusere på, hvordan vi kan blive en pan-europæisk udbyder med en kraftfuld teknologisk platform, som lever op til det, der forventes af både banker, fintechs, startups, regnskabssystemer og lignende,” siger Rune Mai.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Mytrendyphone efter momssag og tvangskonkurs i Norge: ”Det er blevet stillet op som om vi nærmest har snydt”
Interview: I marts blev mobiludstyrsleverandøren Mytrendyphone erklæret konkurs, men stifteren Silvan Popovic mener at moms-afgørelsen, der ledte til konkursen er "hundrede tusind procent" uretfærdig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.