Artikel top billede

Microsoft blæser til kamp mod dataulighed: Søsætter ’Open Data’ kampagnen

Den amerikanske teknologikæmpe søsætter en tredelt plan for, hvordan man kommer klodens dataulighed til livs.

En kløft er ved at opstå mellem en skare af få virksomheder og organisationer, der sidder tungt på de globale data og den resterende verden.

Globalt set, sidder færre end 100 virksomheder med over halvdelen af de data, der indsamles via online-interaktioner, lyder det på Microsofts blog.

For at modvirke koncentrationen, søsætter teknologi-giganten Microsoft en ’Open Data Campain’ – en kampagne med det formål at mindske den voksende dataulighed.

Tiltagene vil udrulles i tre etaper. Først vil Microsoft udarbejde en retningslinjer for, hvordan data skal deles.

Det skal ske efter fem principper om styrket åbenhed, anvendelighed, værdiskabelse, sikkerhed og privatliv.

Efterfølgende forpligter Microsoft sig til at danne partnerskab med førende virksomheder og institutioner, der deler samme vision.

Slutteligt vil Microsoft investere i en stribe essentielle værktøjer og platforme, der skal gøre det enklere at datadele.

Læs også: Finanstilsynet siger nej til finanssektorens brug af Office 365: Særligt vilkår i Microsoft-kontrakt er i strid med reglerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere