Artikel top billede

Microsoft blæser til kamp mod dataulighed: Søsætter ’Open Data’ kampagnen

Den amerikanske teknologikæmpe søsætter en tredelt plan for, hvordan man kommer klodens dataulighed til livs.

En kløft er ved at opstå mellem en skare af få virksomheder og organisationer, der sidder tungt på de globale data og den resterende verden.

Globalt set, sidder færre end 100 virksomheder med over halvdelen af de data, der indsamles via online-interaktioner, lyder det på Microsofts blog.

For at modvirke koncentrationen, søsætter teknologi-giganten Microsoft en ’Open Data Campain’ – en kampagne med det formål at mindske den voksende dataulighed.

Tiltagene vil udrulles i tre etaper. Først vil Microsoft udarbejde en retningslinjer for, hvordan data skal deles.

Det skal ske efter fem principper om styrket åbenhed, anvendelighed, værdiskabelse, sikkerhed og privatliv.

Efterfølgende forpligter Microsoft sig til at danne partnerskab med førende virksomheder og institutioner, der deler samme vision.

Slutteligt vil Microsoft investere i en stribe essentielle værktøjer og platforme, der skal gøre det enklere at datadele.

Læs også: Finanstilsynet siger nej til finanssektorens brug af Office 365: Særligt vilkår i Microsoft-kontrakt er i strid med reglerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere