Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Trump vil anvende kontroversielt datamining-firma til at spore smittespredning i USA: Skal suge data fra 87 dybe kilder

USA’s præsident Donald Trump vil anvende det omstridte datamining-selskab Palantir til at spore smittespredning i USA. Bag selskabet står it-rigmanden Peter Thiel, der er en af Trumps faste støtter.

Den amerikanske regering vil anvende det kontroversielle dataming-selskab Palantir til at tracke corona-virussens udbredelse i USA, skriver DailyBeast.

Det betyder, at Palantir står til at få adgang til alle data, som den amerikanske regering - inklusive præsidenten - i dag har adgang til om smittespredningen.

Bag Palantir står den kontroversielle it-rigmand Peter Thiel, der er en af Trumps faste støtter og medstifter af PayPal.

Den tyskfødte tech-rigmand har altid haft blik for muligheder og har skabt sin formue pål at udtænke og stifte PayPal, ligesom han var med til at stifte eBay og var Facebooks første udefrakommende investor.

Han er erklæret superliberalist og tror dybt og fast på markedet fremfor på staten. Men han har også kontroversielle synspunkter.

Han vakte i 2009 vakte nogen opsigt ved i denne artikel åbent at bekende, at han mener, at ‘frihed og demokrati ikke er kompatible’ med hinanden.

Peter Thiel stiftede i 2004 Palantir Technologies med CIA som medinvestor via selskabet In-Q-Tel.

Systemet blev forfinet og udviklet i marken, da både Pentagon og FBI anvendte systemet i Afghanistan og Irak.

Det anvendes også CIA, FBI og den amerikanske overvågningsenhed NSA samt af politi, militær og efterretningstjenester over hele verden til at sammenkøre data.

Palantir har i årevis i al diskretion samarbejdet tæt med efterretningstjenester, militær og forskellige regeringer på at mine store mængder data.

Ifølge DailyBeast har Palantir allerede underskrevet kontrakt med de amerikanske myndigheder om at bygge en ny dataplatform med navnet HHS Protect Now.

Platformen skal suge data fra 87 amerikanske myndigheds-kilder både lokalt og nationalt inden for sundhed, uddannelsesinstitutioner og lignende.

Blandt andet omfatter kilderne data om sygehuskapacitet, sygehusenes lagre, supply chain-data fra stat og industrier, dignostisk og geografisk test-data, demografiske statistikker, lokal lovgivning og flere andre ting.

Disse data skal anvendes til at vurdere, om der skal sættes ind med ekstra smitte-hæmmende foranstaltninger.

Ifølge mediet kommer Palantir-platformen Foundry til at spille en central rolle.

Du kan læse mere om Palantir her: Kontroversielt it-system anvendt til at afsløre hvidvask-skandale i Danske Bank.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere