Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Trump vil anvende kontroversielt datamining-firma til at spore smittespredning i USA: Skal suge data fra 87 dybe kilder

USA’s præsident Donald Trump vil anvende det omstridte datamining-selskab Palantir til at spore smittespredning i USA. Bag selskabet står it-rigmanden Peter Thiel, der er en af Trumps faste støtter.

Den amerikanske regering vil anvende det kontroversielle dataming-selskab Palantir til at tracke corona-virussens udbredelse i USA, skriver DailyBeast.

Det betyder, at Palantir står til at få adgang til alle data, som den amerikanske regering - inklusive præsidenten - i dag har adgang til om smittespredningen.

Bag Palantir står den kontroversielle it-rigmand Peter Thiel, der er en af Trumps faste støtter og medstifter af PayPal.

Den tyskfødte tech-rigmand har altid haft blik for muligheder og har skabt sin formue pål at udtænke og stifte PayPal, ligesom han var med til at stifte eBay og var Facebooks første udefrakommende investor.

Han er erklæret superliberalist og tror dybt og fast på markedet fremfor på staten. Men han har også kontroversielle synspunkter.

Han vakte i 2009 vakte nogen opsigt ved i denne artikel åbent at bekende, at han mener, at ‘frihed og demokrati ikke er kompatible’ med hinanden.

Peter Thiel stiftede i 2004 Palantir Technologies med CIA som medinvestor via selskabet In-Q-Tel.

Systemet blev forfinet og udviklet i marken, da både Pentagon og FBI anvendte systemet i Afghanistan og Irak.

Det anvendes også CIA, FBI og den amerikanske overvågningsenhed NSA samt af politi, militær og efterretningstjenester over hele verden til at sammenkøre data.

Palantir har i årevis i al diskretion samarbejdet tæt med efterretningstjenester, militær og forskellige regeringer på at mine store mængder data.

Ifølge DailyBeast har Palantir allerede underskrevet kontrakt med de amerikanske myndigheder om at bygge en ny dataplatform med navnet HHS Protect Now.

Platformen skal suge data fra 87 amerikanske myndigheds-kilder både lokalt og nationalt inden for sundhed, uddannelsesinstitutioner og lignende.

Blandt andet omfatter kilderne data om sygehuskapacitet, sygehusenes lagre, supply chain-data fra stat og industrier, dignostisk og geografisk test-data, demografiske statistikker, lokal lovgivning og flere andre ting.

Disse data skal anvendes til at vurdere, om der skal sættes ind med ekstra smitte-hæmmende foranstaltninger.

Ifølge mediet kommer Palantir-platformen Foundry til at spille en central rolle.

Du kan læse mere om Palantir her: Kontroversielt it-system anvendt til at afsløre hvidvask-skandale i Danske Bank.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere