Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Pengene fortsætter med at strømme ud af Configit: Lander nyt million-underskud - men tror på vækst i de kommende år

Det danske softwareselskab Configit fortsætter rækken af milliontab og kommer ud af 2019 med et nyt underskud i million-klassen. Selv kalder selskabet 2019 for ‘et investeringsår.’

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium

Det danske softwareselskab Configit tabte i 2019 mere end 41 millioner kroner på driften og kommer samlet set ud af året med en bundlinie på minus 33,5 millioner kroner.

Det viser selskabets netop offentliggjorte årsregnskab for 2019.

Configit optræder på Computerworlds liste over himmelstormerne i den danske it-branche, som du finder her: It-branchens himmelstormere: Så meget er værdien af de mest succesfulde danske it-virksomheder vokset på et år - se listen her

Det er fjerde år i træk, at Configit kommer ud med røde tal på bundlinien. Samlet set har selskabet i de seneste fire år tabt godt 79 millioner kroner.

Omsætningen ligger på niveau med 2018, og Configit fik i 2019 en bruttoomsætning på lige under 100 millioner kroner.

Det betegner selskabet som ‘ikke tilfredsstillende’ i regnskabet.

“Den ventede vækst udeblev primært som følge af lavere omsætning fra licenskøb og enkelte kundeudviklingsprojekter, der blev udskudt fra 2019 til 2020,” lyder det fra selskabet.

Ifølge Configit har 2019 dog budt på ‘et højt aktivitetsniveau’ med ‘øget efterspørgel’ efter cloud-baserede løsninger.

“Configit gennemførte derudover et velplanlagt generationsskifte og forberedte lanceringen af et nyt produktprogram, der skal bidrage til væksten i de kommende år,” hedder det.

Selskabets nye administrerende direktør Johan Salenstad meddeler, at 2019 blev et investeringsår for selskabet, der i september modtog en større kapitaltilførsel.

Det kan du læse mere om her: Kapitalfond pumper nye millioner ind i Configit efter store tab

Han afløste i september i fjor stifter Henrik Reif Andersen som administrerende direktør. Henrik Reif Andersen trådte her et skridt tilbage for at blive strategi-chef i selskabet.

Det kan du læse mere om her: Configit-stifter træder tilbage efter næsten 20 år - her er selskabets nye topchef

“Vi var ikke tilfredse med den manglende vækst og resultaterne i 2019, der blev et investeringsår, hvor vi brugte rigtig mange kræfter på at udvikle forretningen og etablere et stærkt grundlag for den fremtidige vækst,” siger han.

Ifølge ham er det nu planen, at Configit skal slå ind på en kurs med tocifret vækst i omsætningen i de kommende år.

Det skal ske ‘gennem udvikling og forenkling af en række af vores produkter i én samlet platform, overgang til en mere værdibaseret prissætning og skærpet fokus på at tilbyde kunderne skræddersyede løsninger til en fast og gennemskuelig pris,” hedder det.

Configit peger desuden på, at selskabet forventer, at CLM-markedet vil ekspandere i de kommende år og at det forventer, at de gennemførte initiativer vil føre til ‘positiv udvikling i omsætningen og den forretningsmæssige aktivitet.’

“Vi skal kort og godt sikre en stærk sammenhæng mellem vores unikke produktudbud og kundernes behov,” lyder det fra Johan Salenstad.

Du finder hele regnskabet fra Configit her.

Læs også:

Det kigger kapitalfonden Polaris efter, når der skal købes it-selskaber

It-branchens himmelstormere: Så meget er værdien af de mest succesfulde danske it-virksomheder vokset på et år - se listen her

Sådan håndplukker it-rigmanden Preben Damgaard it-startups med kæmpepotentiale


Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.


Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Glem Tesla for en stund: Polestar 2 har det, der skal til for at blive danskernes elbils-favorit

Artikel teaser billede 1 Premium-indhold

Efter Microsofts løfte om at holde data i Europa: "Der falder et stengærde af bekymring fra hjerterne hos alle europæiske dataansvarlige"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

NNIT lægger kriseår bag sig: Skal ansætte 450 nye medarbejdere i år

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

André Rogaczewski om at udvikle corona-apps til det offentlige: Det er øretævernes holdeplads - du skal ikke gøre det for pengenes skyld

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

IBM indfører ny betalingsmodel for mainframes for anden gang på 20 år: Skal være mere ‘cloud-agtig’


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.