Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Nye it-løsninger på vej i Skat: Kommer til at skal spille central rolle i fremtidens skattekontrol

Nye it-systemer får en central rolle i fremtidens kamp mod skatteunddragelse, hvis det står til regeringen.

Den danske regering med skatteminister Morten Bødskov (S) i spidsen har netop lanceret et udspil med navnet 'Mere kontrol, mindre svindel', som indeholdet et politisk oplæg til en samlet reform af skattekontrollen frem mod 2023.

Udspillet fokuserer særligt på styrke kontrolindsatsen mod hvidvask, skattely, international skatteunddragelse og på momsområdet.

Og her kommer nye it-løsninger til at spille en central rolle, hvis det står til regeringen.

"Helt centralt i udspillet er ansættelsen af 1.000 nye medarbejdere i fire etaper frem mod 2023. Samtidig sættes gang i et omfattende arbejde, som skal sikre nye værktøjer, nye analyseredskaber og nye it-løsninger, som skal understøtte kontrolarbejdet," lyder det i en meddelelse fra regeringen.

Hele regeringens nye udspil kan findes her.

Regeringen: Disse områder skal de nye medarbejdere dedikeres til

I 2020 ansættes 250 af de 1.000 nye medarbejdere, og her foreslår regeringen, at de medarbejdere også skal fokusere på at styrke kontrolindsatsen mod hvidvask, skattely, international skatteunddragelse og på momsområdet.

"Hvis vi skal gøre os forhåbninger om at genoprette danskernes tillid til skattevæsenet, så er vi nødt til at se grundigt på skattekontrollen. For det er et stort problem, hvis de danskere der går på arbejde, og betaler til fællesskabet, oplever, at andre undgår at bidrage med deres del. Det udfordrer skattemoralen og kan i sidste ende føre til, at færre betaler deres skat. Sker det, udfordrer det velfærdssamfundets sammenhængskraft," lyder det fra skatteminister Morten Bødskov i meddelelsen.

Det er tidligere blevet besluttet i en bred politisk aftale, at Skattestyrelsen over de næste 15 år skal udskifte 70 ældgamle legacy-systemer.

Flere af systemerne har mere end 50 år på bagen.

Det kan du læse mere om her: Folketinget vil udskifte mere end 50 år gamle systemer i Skat for tocifret milliardbeløb i et af de største offentlige it-projekter i Danmark nogensinde: Vil tage mindst 15 år