Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Bill Gates vil masseproducere coronavaccine / Ny rekord i svindel med netbanker / Grundfos slutter sig til Alibaba-alliance

Bill Gates vil masseproducere coronavaccine. Zoom bliver indlemmet i Nasdaq 100-indeks. Ny rekord i svindel med netbanker. Grundfos slutter sig til Alibaba-alliance.

Godmorgen og velkommen til ugens første morgen-briefing fra Computerworld.

Dagens tidlige nyhedsfix bliver leveret af Alexander Haslund, direkte fra Østerbro i København.

Og lad os så få hul på mandagen.

Bill Gates vil masseproducere coronavaccine

Vi begynder med coronakrisen og jagten på en vaccine.

Microsoft-stifteren Bill Gates melder, at han planlægger at bygge en række fabrikker, der skal kunne producere milliardvis af vaccinedoser mod corona.

Det skriver Finans.

Bill Gates humanitære organisation, Bill & Melinda Gates Foundation, kaster for tiden blandt andet penge ind i kampen for at finde en vaccine mod coronavirusset.

Og i et interview med The Times fortæller Bill Gates ifølge Finans, at han har planer om at bygge fire eller fem fabrikker for at kunne etablere en masseproduktion.

Bill Gates følger især Oxford University tæt, når det kommer til en potentiel vaccine.

"De (forskere red.) vil begynde med forsøg på mennesker inden for den nærmeste fremtid. Hvis antistof-resultaterne er lovende, vil vi gå i gang med en masseproduktion" lyder det fra Bill Gates.

Zoom bliver indlemmet i Nasdaq 100-indeks

Videotjenesten Zoom har kronede dage under coronakrisen og kommer nu i fint selskab på aktiemarkedet.

Fra den 30. april vil Zoom-aktien blive optaget i Nasdaq 100-indekset, som repræsenterer de tunge og toneangivende selskaber på tech-børsen Nasdaq.

Det skriver CNBC.

Selskabet kunne i seneste uge melde, at antallet af brugere har rundet 300 millioner. Tilbage i december havde Zoom omkring 10 millioner.

Ny rekord i svindel med netbanker

Kriminelle formåede i 2019 at hive knap 52 millioner kroner ud af danskernes netbanker, hvilket sætter en kedelig rekord.

Det skriver Politiken på baggrund af nye tal fra bankernes brancheorganisation, Finans Danmark.

I 2018 var der omkring 1.000 sager om netbanksvindel, hvor der i alt blev stjålet 14 millioner kroner fra bankkonti på nettet.

I 2019 har der været 1.500 tilfælde af netbanksvindel.

En stor del af svindlen foregår ved, at borgere bliver kontaktet af svindlere, der bilder dem ind, at de ringer fra banken, politiet, Datatilsynet eller dankortudbyderen Nets, lyder det.

Digitaliseringsdirektør i Finans Danmark Michael Busk-Jepsen pointerer, at det kun er kriminelle, der anmoder om adgangskoder.

"Derfor er det vigtigt for mig at gentage det enkle budskab: Hvis du bliver bedt om at oplyse personlige koder som den til din NemID, så er det svindel. Det er kun kriminelle, der beder om den slags," siger han til Politiken.

Grundfos slutter sig til Alibaba-alliance

Den danske pumpegigant Grundfos er blevet medlem af Alibaba Anti-Counterfeiting Alliance.

Det oplyser Grundfos i en meddelelse.

Alliancen arbejder for at hindre overskridelse af intellektuelle ejendomsrettigheder og er stiftet af den kinesiske e-handelsgigant Alibaba Group.

Ved at tilslutte sig Alibabas alliance får Grundfos adgang til digitale værktøjer, der kan hjælpe med at beskytte Grundfos' teknologi og rettigheder på det kinesiske marked.