Artikel top billede

Norsk it-firma vinder million-kontrakt i Region Hovedstaden: Skal levere talegenkendelse til Sundhedsplatformen

Det bliver det norske softwareseskab Max Manus, der skal levere talegenkendelse til Sundhedplatformen.

Norske Max Manus vinder million-udbuddet om levering af talegenkendelse til Sundhedsplatformen i Region Hovedstaden, meddeler regionen ifølge Version2.

Det betyder, at det norske selskab i de kommende fire år skal levere talegenkendelse til Sundhedsplatformen, hvilket betyder, at medarbejdere i sundhedsvæsenet vil kunne slippe for en del tasteopgaver.

Det norske selskabet står bag en dansksproget version af en amerikansk talegenkendelses-løsning fra Nuance Communications.

Ordren er 48 millioner kroner værd.

Oprindeligt var prisen 60 millioner kroner, men den blev senere sænket, da Region Hovedstaden på grund af forskellige fejl var nødt til først at annullere og dernæst genudsende udbuddet.

Det kan du læse mere om her: Region Hovedstaden genudsender udbud af talegenkendelse til Sundhedsplatformen: Prisen faldet med 20 procent.

Tale til tekst

Det har længe været et ønske fra læger og andre at kunne anvende talegenkendelse i Sundhedsplatformen.

Regionsrådet besluttede allerede i foråret 2019 at regionen skulle anskaffe sådan et system.

Talegenkendelses-systemet anvendes blandt andet til at konvertere tale til tekst, ligesom det skal kunne genkende forskellige talte kommandoer.

Region Sjælland har tidligere gennemført et pilotprojekt på området.

"Pilotprojektet viste, at talegenkendelse giver en højere kvalitet i dokumentationen, forenkler arbejdsgangene i Sundhedsplatformen, reducerer antallet af klik og standardiserer det kliniske indhold. Projektet viste også, at patientkommunikationen styrkes, fordi det bliver muligt at dokumentere sammen med patienten og bevare øjenkontakt med patienten, mens man dokumenterer. Derudover kan talegenkendelse give en højere arbejdsglæde," lød det dengang som konklusion på pilotprojektet.

Netop arbejdet med journalføringen og med at taste mange data ind i systemet, har været en af de store kritikpunkter af Sundhedsplatformen, da læger og andet personale har klaget over, at tastearbejdet har taget tid fra patienterne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere