Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: CopyrightTomas BertelsenGammel Kongevej 33ADK-1610 København VDenmarkmob. +45 4041 0560mail@tomasbertelsen.dk)

Norsk it-firma vinder million-kontrakt i Region Hovedstaden: Skal levere talegenkendelse til Sundhedsplatformen

Det bliver det norske softwareseskab Max Manus, der skal levere talegenkendelse til Sundhedplatformen.

Norske Max Manus vinder million-udbuddet om levering af talegenkendelse til Sundhedsplatformen i Region Hovedstaden, meddeler regionen ifølge Version2.

Det betyder, at det norske selskab i de kommende fire år skal levere talegenkendelse til Sundhedsplatformen, hvilket betyder, at medarbejdere i sundhedsvæsenet vil kunne slippe for en del tasteopgaver.

Det norske selskabet står bag en dansksproget version af en amerikansk talegenkendelses-løsning fra Nuance Communications.

Ordren er 48 millioner kroner værd.

Oprindeligt var prisen 60 millioner kroner, men den blev senere sænket, da Region Hovedstaden på grund af forskellige fejl var nødt til først at annullere og dernæst genudsende udbuddet.

Det kan du læse mere om her: Region Hovedstaden genudsender udbud af talegenkendelse til Sundhedsplatformen: Prisen faldet med 20 procent.

Tale til tekst

Det har længe været et ønske fra læger og andre at kunne anvende talegenkendelse i Sundhedsplatformen.

Regionsrådet besluttede allerede i foråret 2019 at regionen skulle anskaffe sådan et system.

Talegenkendelses-systemet anvendes blandt andet til at konvertere tale til tekst, ligesom det skal kunne genkende forskellige talte kommandoer.

Region Sjælland har tidligere gennemført et pilotprojekt på området.

"Pilotprojektet viste, at talegenkendelse giver en højere kvalitet i dokumentationen, forenkler arbejdsgangene i Sundhedsplatformen, reducerer antallet af klik og standardiserer det kliniske indhold. Projektet viste også, at patientkommunikationen styrkes, fordi det bliver muligt at dokumentere sammen med patienten og bevare øjenkontakt med patienten, mens man dokumenterer. Derudover kan talegenkendelse give en højere arbejdsglæde," lød det dengang som konklusion på pilotprojektet.

Netop arbejdet med journalføringen og med at taste mange data ind i systemet, har været en af de store kritikpunkter af Sundhedsplatformen, da læger og andet personale har klaget over, at tastearbejdet har taget tid fra patienterne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere