Artikel top billede

Facebook i kæmpesatsning: Investerer 40 milliarder kroner i at komme ind på det indiske marked - se planen her

I et forsøg på at få del i et indisk internetboom har Facebook nu investeret 40 milliarder kroner i et indisk internetfirma, der blandt andet står bag landets største mobilselskab.

Facebook har valgt at investere 5,7 milliarder dollar - hvilket svarer til knap 40 milliarder kroner - i det indiske teknologiselskab Jio Platforms, der blandt andet ejer landets største mobilselskab.

Det oplyser Facebook i en pressemeddelelse.

Ifølge CNN vil investeringen sikre Facebook et ejerskab på 9,99 procent af selskabet.

Dermed er det udsigt til, at Facebook med investeringen kan få del af et enormt internetboom, der i disse år finder sted i det folkerige land.

Ifølge CNN ejer Jio Platforms mobilselskabet Reliance Jio, der siden lanceringen for fire år siden er vokset til at blive landets største mobilselskab med 388 millioner brugere.

Derudover står Jio Platforms også bag en filmstreaming-tjenester, nyhedstjenester og e-handels-tjenesten JioMart.

Samarbejde med WhatsApp

En del af investeringen betyder også, at Jio Platforms kommer til at indgå i et kommercielt partnerskab med WhatsApp, der også er ejet af Facebook.

Facebooks stifter Mark Zuckerberg oplyser ifølge CNN, at Indien er det land med den største Facebook og WhatsApp-brugerbase, og samtidig har landet 60 millioner små erhvervsdrivende, som selskabet håber kan drage nytte af Facebook og WhatsApp.

Investeringen fra Facebook betyder, at Jio Platforms nu har en værdi på 66 milliarder dollar eller knap 455 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.