Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Facebook i kæmpesatsning: Investerer 40 milliarder kroner i at komme ind på det indiske marked - se planen her

I et forsøg på at få del i et indisk internetboom har Facebook nu investeret 40 milliarder kroner i et indisk internetfirma, der blandt andet står bag landets største mobilselskab.

Facebook har valgt at investere 5,7 milliarder dollar - hvilket svarer til knap 40 milliarder kroner - i det indiske teknologiselskab Jio Platforms, der blandt andet ejer landets største mobilselskab.

Det oplyser Facebook i en pressemeddelelse.

Ifølge CNN vil investeringen sikre Facebook et ejerskab på 9,99 procent af selskabet.

Dermed er det udsigt til, at Facebook med investeringen kan få del af et enormt internetboom, der i disse år finder sted i det folkerige land.

Ifølge CNN ejer Jio Platforms mobilselskabet Reliance Jio, der siden lanceringen for fire år siden er vokset til at blive landets største mobilselskab med 388 millioner brugere.

Derudover står Jio Platforms også bag en filmstreaming-tjenester, nyhedstjenester og e-handels-tjenesten JioMart.

Samarbejde med WhatsApp

En del af investeringen betyder også, at Jio Platforms kommer til at indgå i et kommercielt partnerskab med WhatsApp, der også er ejet af Facebook.

Facebooks stifter Mark Zuckerberg oplyser ifølge CNN, at Indien er det land med den største Facebook og WhatsApp-brugerbase, og samtidig har landet 60 millioner små erhvervsdrivende, som selskabet håber kan drage nytte af Facebook og WhatsApp.

Investeringen fra Facebook betyder, at Jio Platforms nu har en værdi på 66 milliarder dollar eller knap 455 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere