Artikel top billede

Coronavirus rammer RTX hårdt: Resultat halveret sammenlignet med sidste år

Den nordjyske it-virksomhed RTX mærker konsekvenserne af coronakrisen, der får selskabet til at skubbe flere leverancer til næste kvartal og sænker omsætningen med 18 procent.

Den nuværende sundhedskrise har haft store konsekvenser for en række danske virksomheder.

Det gælder også it-virksomheden RTX, der må skubbe leverancer fra marts måned til næste kvartal. Det fremgår af seneste kvartalsregnskab for regnskabsåret 2019/2020.

"I vores 2. kvartal blev leverancer fra marts udskudt til vores 3. kvartal på grund af midlertidig påvirkning af vores forsyningskæde forårsaget af COVID-19 situationen i Kina. Omsætning udskydes dermed fra 2. til 3. kvartal," skriver administrerende direktør, Peter Røpke, i regnskabet.

Læs også: Columbus har fået forrygende start på 2020 - men er nu ramt af coronavirussen

Påvirkningen fra coronakrisen kan også aflæses i omsætningen som falder med 18,3 procent sammenlignet med samme periode året forinden. Dermed lander det på 112,7 millioner kroner.

Det samme billede ser vi på bunden, hvor resultatet er mere end halveret.

RTX' driftsresultat ender på 11,3 millioner kroner, mens de sidste år lød på 23,1 millioner kroner i samme periode.

Fastholder forventninger

Resultaterne i det seneste regnskab rykker dog ikke ved selskabets egne forventninger år regnskabsåret 2019/2020.

"Kombineret med den stærke position, som vores kunder har i deres forretningsområder samt robustheden i RTX’s forretningsmodel, er medarbejdernes dedikation årsagen til, at RTX stadig kan fastholde forventningerne til 2019/20," skriver Peter Røpke.

Han erkender dog, at den generelle globale usikkerhed stadig kan få konsekvenser for selskabets præstation og det nuværende regnskabsår.

RTX har også klaret sig usædvanlig godt de senere år. Selskabets aktiekurs er nemlig steget med mere end 3.000 procent siden 2010.

Læs mere her: Danske RTX’s aktiekurs steget med mere end 3.100 procent i 2010’erne