Coronavirus rammer RTX hårdt: Resultat halveret sammenlignet med sidste år

Den nordjyske it-virksomhed RTX mærker konsekvenserne af coronakrisen, der får selskabet til at skubbe flere leverancer til næste kvartal og sænker omsætningen med 18 procent.

Den nuværende sundhedskrise har haft store konsekvenser for en række danske virksomheder.

Det gælder også it-virksomheden RTX, der må skubbe leverancer fra marts måned til næste kvartal. Det fremgår af seneste kvartalsregnskab for regnskabsåret 2019/2020.

"I vores 2. kvartal blev leverancer fra marts udskudt til vores 3. kvartal på grund af midlertidig påvirkning af vores forsyningskæde forårsaget af COVID-19 situationen i Kina. Omsætning udskydes dermed fra 2. til 3. kvartal," skriver administrerende direktør, Peter Røpke, i regnskabet.

Læs også: Columbus har fået forrygende start på 2020 - men er nu ramt af coronavirussen

Påvirkningen fra coronakrisen kan også aflæses i omsætningen som falder med 18,3 procent sammenlignet med samme periode året forinden. Dermed lander det på 112,7 millioner kroner.

Det samme billede ser vi på bunden, hvor resultatet er mere end halveret.

RTX' driftsresultat ender på 11,3 millioner kroner, mens de sidste år lød på 23,1 millioner kroner i samme periode.

Fastholder forventninger
Resultaterne i det seneste regnskab rykker dog ikke ved selskabets egne forventninger år regnskabsåret 2019/2020.

"Kombineret med den stærke position, som vores kunder har i deres forretningsområder samt robustheden i RTX’s forretningsmodel, er medarbejdernes dedikation årsagen til, at RTX stadig kan fastholde forventningerne til 2019/20," skriver Peter Røpke.

Han erkender dog, at den generelle globale usikkerhed stadig kan få konsekvenser for selskabets præstation og det nuværende regnskabsår.

RTX har også klaret sig usædvanlig godt de senere år. Selskabets aktiekurs er nemlig steget med mere end 3.000 procent siden 2010.

Læs mere her: Danske RTX’s aktiekurs steget med mere end 3.100 procent i 2010’erne


mest debatterede artikler

Premium
Martin Thorborg frygter, at vi knækker internettets ryggrad i klapjagten på Facebook: “Det er måske mere relevant at kigge på, hvordan vi får nogle skattekroner ud af de røvhuller“
For 20 år siden ville Martin Thorborg have, at politikerne skulle tvinge teleselskaberne til at betale for Jubii. I dag er han med egne ord blevet klogere, og han advarer mod, at politikerne tvinger Google og Facebook til at betale til nyhedsmedierne.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations.