Artikel top billede

Alphabets omsætning stiger - men har haft ‘markant nedgang i annonce-omsætning’ i marts

Googles moderselskab Alphabet omsatte i første kvartal for 254 milliarder kroner og landede et overskud på 48 milliarder kroner - 366.000 kroner i minuttet døgnet rundt. Men selskabet er ramt af corona-krisen.

Googles moderselskab Alphabet skovlede vanen tro penge ind i enorme mængder i årets første kvartal, viser selskabets netop offentliggjorte kvartalsregnskab.

Alphabets omsætning er steget med 13 procent i forhold til det samme kvartal i fjor til nu 36,34 milliarder dollar - omkring 254 milliarder kroner.

Og nettoindtjeningen lander på 48 milliarder kroner. Det svarer til, at Alphabet i ren profit har tjent svimlende 527,5 millioner kroner hver eneste dag i årets første tre måneder.

Det svarer omregnet til knap 22 millioner kroner i timen eller 366.000 kroner i minuttet døgnet rundt.

Ifølge selskabet skyldes fremgangen især forretningsområderne Search, YouTube og Cloud i årets første to måneder.

For i marts blev især Googles lukrative annonce-forretning hårdt ramt af coronakrisen, der har betydet, at annoncørerne har skåret drastisk ned for deres annonce-budgetter.

“Vi leverede stærkt i kvartalets første to måneder, men oplevede i marts en signifiant opbremsning i annonce-omsætning,” lyder det fra Alphabet.

Finansdirektør Ruth Porat meddeler, at selskabet nu bestræber sig på at effektivisere på driften som en direkte konsekvens heraf.

“Vi skærper nu vores fokus på at levere mere effektivt, men vi vil fortsætte med at investere i vores langsigtede muligheder,” meddeler hun.

Selskabets topchef, Sundar Pichai, meddeler, at flere personer i verden end nogensinde tidligere i krisen har brug for Alphabets tjenester.

Du finder kvartals-meddelelsen fra Alphabet her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere