Alphabets omsætning stiger - men har haft ‘markant nedgang i annonce-omsætning’ i marts

Googles moderselskab Alphabet omsatte i første kvartal for 254 milliarder kroner og landede et overskud på 48 milliarder kroner - 366.000 kroner i minuttet døgnet rundt. Men selskabet er ramt af corona-krisen.

Googles moderselskab Alphabet skovlede vanen tro penge ind i enorme mængder i årets første kvartal, viser selskabets netop offentliggjorte kvartalsregnskab.

Alphabets omsætning er steget med 13 procent i forhold til det samme kvartal i fjor til nu 36,34 milliarder dollar - omkring 254 milliarder kroner.

Og nettoindtjeningen lander på 48 milliarder kroner. Det svarer til, at Alphabet i ren profit har tjent svimlende 527,5 millioner kroner hver eneste dag i årets første tre måneder.

Det svarer omregnet til knap 22 millioner kroner i timen eller 366.000 kroner i minuttet døgnet rundt.

Ifølge selskabet skyldes fremgangen især forretningsområderne Search, YouTube og Cloud i årets første to måneder.

For i marts blev især Googles lukrative annonce-forretning hårdt ramt af coronakrisen, der har betydet, at annoncørerne har skåret drastisk ned for deres annonce-budgetter.

“Vi leverede stærkt i kvartalets første to måneder, men oplevede i marts en signifiant opbremsning i annonce-omsætning,” lyder det fra Alphabet.

Finansdirektør Ruth Porat meddeler, at selskabet nu bestræber sig på at effektivisere på driften som en direkte konsekvens heraf.

“Vi skærper nu vores fokus på at levere mere effektivt, men vi vil fortsætte med at investere i vores langsigtede muligheder,” meddeler hun.

Selskabets topchef, Sundar Pichai, meddeler, at flere personer i verden end nogensinde tidligere i krisen har brug for Alphabets tjenester.


Du finder kvartals-meddelelsen fra Alphabet her.Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Cisco Webex: Giv medarbejderne fleksible arbejdsforhold med et højteknologisk og sikkert webbaseret online-mødesystem
Corona-krisen har for alvor gjort fleksible arbejdsforhold til dagligdag, og for mange virksomheder bliver det også en del af fremtiden. En vigtig del af den udvikling er sikre og effektive samarbejdssystemer, så medarbejdere kan holde møder med hinanden, kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere i høj kvalitet. I dette whitepaper fra Netteam får du indsigt i Cisco Webex, som er et webbaseret online mødesystem. Det er en sikker og brugervenlig løsning, der integrerer både audio, video og webkonferencer. Et enkelt tryk på knappen og du er i gang med et møde, hvor du kan se, høre, skrive på whiteboard og dele dokumenter med andre mødedeltagere. Det hele er beskyttet af Cisco Talos sikkerhedsintelligens, som er markedets stærkeste beskyttelse mod cyberangreb.