Artikel top billede

Forbrugerombudsmanden politianmelder tre danske webbutikker for at snyde kunderne: Skal returnere penge

Forbrugerombudsmanden melder tre danske webbutikker til politiet for vildledning.

Forbrugerombudsmanden politianmelder tre danske webbutikker til politiet for vildledning af kunderne.

Det drejer sig om de tre butikker gipote.dk, plusshop.dk og baseprice.dk, som Forbrugerombudsmanden har modtaget flere klager på fra danske forbrugere, der har følt sig snydt og ført bag lyset.

Bag de tre sites står selskaberne Petimo (gipote.dk), Plus Global Aps (plusshop.dk) og Nordic e-Commerce (baseprise.dk).

Ifølge Forbrugerombudsmanden er Plus Global Aps tidligere blevet politianmeldt for nøjagtigt samme forseelse. Det skete i 2018, da selskabet hed YY Trading.

Forbrugerombudsmanden mener, at de tre butikker har vildledt kunderne ved ikke at informere dem om vilkårene, når de blev tilmeldt et abonnement ved at handle på siderne.

“De tre virksomheder sælger forskellige produkter og ydelser på nettet, men anvender det samme forretningskoncept. Køb af produkter eller ydelser medfører et løbende abonnement.” lyder det fra Forbrugerombudsmanden.

Her lyder vurderingen, at de tre virksomheder har forsømt at oplyse kunderne tydeligt og klart om, at de blev tilmeldt et abonnement, når de har handlet hos dem.

Det er samtidig vurderingen, at alle de pågældende abonnements-aftaler er ugyldige og at alle kunder skal have de penge tilbage, som de har betalt for de pågældende abonnementer.

Du kan læse mere hos Forbrugerombudsmanden her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere