Artikel top billede

Corona-krisen får Amazons omsætning til at buldre i vejret: Men indtjeningen styrtdykker

Amazons omsætning buldrer i vejret som direkte følge af coronakrisen. Selskabet forventer, at fremgangen fortsætter i de kommende måneder.

Amazons omsætning buldrer i vejret som en direkte konsekvens af corona-krisen, der har fået forbrugerne til at strømme til ikke mindst Amazons store e-handelsplatforme.

Selskabets omsætning er steget med ikke mindre end 26 procent i årets første kvartal i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor til nu 75,5 milliarder dollar.

Normalt er første kvartal et stille kvartal for Amazon, og omsætningen er den klart største for Amazon i perioden.

Den markante vækst i omsætningen har dog en pris, da Amazons indtjening i kvartalet er faldet med 29 procent i forhold til samme kvartal et år tidligere til nu 2,5 milliarder dollar.

Amazon har for at følge med den boomende efterspørgsel blandt andet ansat 175.000 nye medarbejde og havde ved kvartalets udgang i alt nu 840.000 medarbejdere.

Selskabet peger på, at omkostningerne til håndtering af forsendelser er steget med 49 procent til nu 10,9 milliarder dollar.

“Den nuværende krise viser Amazons tilpasningsevne og levedygtighed som aldrig før, men det er også den sværeste tid, som vi nogensinde har stået i,” lyder det fra topchef Jeff Bezos.

Omsætningen i e-handelsforretningen er steget med 24 procent, mens omsætningen i AWS er steget med 33 procent.

Læs også:

Apple klar med nyt regnskab: Den mest udfordrende tid, som vi nogensinde har oplevet - se tallene her

Corona-krise får Microsofts omsætning og indtjening til at buldre i vejret
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.