Artikel top billede

Corona-krisen får Amazons omsætning til at buldre i vejret: Men indtjeningen styrtdykker

Amazons omsætning buldrer i vejret som direkte følge af coronakrisen. Selskabet forventer, at fremgangen fortsætter i de kommende måneder.

Amazons omsætning buldrer i vejret som en direkte konsekvens af corona-krisen, der har fået forbrugerne til at strømme til ikke mindst Amazons store e-handelsplatforme.

Selskabets omsætning er steget med ikke mindre end 26 procent i årets første kvartal i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor til nu 75,5 milliarder dollar.

Normalt er første kvartal et stille kvartal for Amazon, og omsætningen er den klart største for Amazon i perioden.

Den markante vækst i omsætningen har dog en pris, da Amazons indtjening i kvartalet er faldet med 29 procent i forhold til samme kvartal et år tidligere til nu 2,5 milliarder dollar.

Amazon har for at følge med den boomende efterspørgsel blandt andet ansat 175.000 nye medarbejde og havde ved kvartalets udgang i alt nu 840.000 medarbejdere.

Selskabet peger på, at omkostningerne til håndtering af forsendelser er steget med 49 procent til nu 10,9 milliarder dollar.

“Den nuværende krise viser Amazons tilpasningsevne og levedygtighed som aldrig før, men det er også den sværeste tid, som vi nogensinde har stået i,” lyder det fra topchef Jeff Bezos.

Omsætningen i e-handelsforretningen er steget med 24 procent, mens omsætningen i AWS er steget med 33 procent.

Læs også:

Apple klar med nyt regnskab: Den mest udfordrende tid, som vi nogensinde har oplevet - se tallene her

Corona-krise får Microsofts omsætning og indtjening til at buldre i vejret
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere