Artikel top billede

Postnord samler på ulovlige data om danske børn

PostNords ønskeliste-tjeneste 'Ønskeskyen' møder alvorlig kritik.

Postnord bryder med loven med online-ønskelisten ’Ønskeskyen’, hvor brugere under 13 år kan uploade ønskesedler og eksempelvis dele julegaveønsker med venner og familie.

Tjenesten henvender sig blandt andet til børn under 13 år, hvilket betyder et brud på databeskyttelsesloven fra maj 2018, der forbyder indsamling af data på børn under 13 år, skriver Finans.

”Det tyder på en overtrædelse, en alvorlig én ovenikøbet. Måske fordi tjenesten er fra, før de nye databeskyttelsesregler trådte i kraft, da beskyttelsen af børns data blev skærpet. Men det er selvfølgelig ingen undskyldning,” siger chefjurist hos Forbrugerrådet Tænk, Anette Høyru.

Hun pointerer samtidig, at forældres samtykke skal være tilstede, før der kan indsamles data om børn under 13 år.

Postnord oplyser til mediet, at de indsamlede data om børn vil inddrages i forbindelse med et selskabsskifte til et nystiftet selskab, Ønskeskyden ApS 12. maj.

Ønskeskyen har eksisteret siden 2015, hvor den har været særlig populær op til julen, som en praktisk måde at dele julegaveønsker.

Læs også: Danske netbutikker dropper Postnord på grund af for ringe service og for høje priser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere