Artikel top billede

Christine Hunderup, digital udviklingsdirektør i Velliv (tv.) og Mikael Munck, direktør og stifter af 2021.AI. (Foto: Pr-foto)

2021.AI i nyt samarbejde med en af Danmarks største pensionsselskaber

Danske 2021.AI har netop indgået et samarbejde med pensionsselskabet Velliv, der skal sikre en overholdelse af EU's retningslinjer for kunstig intelligens.

Danske 2021.AI er gået sammen med pensionsselskabet Velliv i et nyt samarbejde.

Pensionskassen vil nu, som en af de første organisationer i EU, implementere unionens 'Ethical Guidelines for Trustworthy AI' på 2021.AI's Grace-platform.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

I februar 2020 lancerede EU retningslinjer for både data og kunstig intelligens. Her var formålet at sikre forbrugerrettigheder og en ansvarlig behandling af forbrugerdata nu og i fremtiden.

Læs også: Vestagers nye data-forslag får ros fra alle sider: "Jeg kan ikke vente med at læse, forstå og bidrage til at forme det fremtidige Europa"

Herefter har 2021.AI standardiseret de processer og arbejdsgange på tværs af databehandling og udviklingen af AI-modeller for at sikre transparens, sporbarhed og revisionsspor, skriver selskabet.

"Vi har med Grace platformen fået et forspring med hensyn til de tanker som EU har fremsat omkring borgernes tiltro til virksomhedernes brug af AI. Således kan vi sikre fuld sporbarhed og dokumentation i forhold til EU’s nye guidelines for, hvem der arbejder med data, hvad der arbejdes med, og ikke mindst hvem der er ansvarlig for arbejdet," skriver Mikael Munck, administrerende direktør og stifter af 2021.AI, i meddelelsen.

Tæt samarbejde med EU

Velliv har i flere år anvendt robotter til at styrke kundeservicesen. Her vil implementeringen af kunstig intelligens være en naturlig forlængelse, fremgår det.

"Vi ligger inde med følsomme data, som vi skal sikre for vores kunder. Den udfordring har EU's data- og AI guidelines, og 2021.AI løst for os, hvilket nu give os det helt rigtige afsæt til at sætte fart på udviklingen af AI for blandt andet at sikre vores kunder en bedre og mere målrettet service uden at vi er på kompromis med sikkerhed og etik," skriver Christine Hunderup, digital udviklingsdirektør i Velliv.

2021.AI skriver, at selskabet er den eneste danske virksomhed, der har arbejdet sammen med EU omkring udformning af EU's dataetiske retningslinjer.

Mikael Munck oplyser i pressemeddelelsen, at 2021.AI's samarbejde med EU's High-Level Expert Group for AI fortsætter fra maj, hvor EU ønsker at blive endnu mere konkrete i forhold til retningslinjerne og implementeringen af dem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere