Christine Hunderup, digital udviklingsdirektør i Velliv (tv.) og Mikael Munck, direktør og stifter af 2021.AI.

2021.AI i nyt samarbejde med en af Danmarks største pensionsselskaber

Danske 2021.AI har netop indgået et samarbejde med pensionsselskabet Velliv, der skal sikre en overholdelse af EU's retningslinjer for kunstig intelligens.

Danske 2021.AI er gået sammen med pensionsselskabet Velliv i et nyt samarbejde.

Pensionskassen vil nu, som en af de første organisationer i EU, implementere unionens 'Ethical Guidelines for Trustworthy AI' på 2021.AI's Grace-platform.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

I februar 2020 lancerede EU retningslinjer for både data og kunstig intelligens. Her var formålet at sikre forbrugerrettigheder og en ansvarlig behandling af forbrugerdata nu og i fremtiden.

Læs også: Vestagers nye data-forslag får ros fra alle sider: "Jeg kan ikke vente med at læse, forstå og bidrage til at forme det fremtidige Europa"

Herefter har 2021.AI standardiseret de processer og arbejdsgange på tværs af databehandling og udviklingen af AI-modeller for at sikre transparens, sporbarhed og revisionsspor, skriver selskabet.

"Vi har med Grace platformen fået et forspring med hensyn til de tanker som EU har fremsat omkring borgernes tiltro til virksomhedernes brug af AI. Således kan vi sikre fuld sporbarhed og dokumentation i forhold til EU’s nye guidelines for, hvem der arbejder med data, hvad der arbejdes med, og ikke mindst hvem der er ansvarlig for arbejdet," skriver Mikael Munck, administrerende direktør og stifter af 2021.AI, i meddelelsen.

Tæt samarbejde med EU
Velliv har i flere år anvendt robotter til at styrke kundeservicesen. Her vil implementeringen af kunstig intelligens være en naturlig forlængelse, fremgår det.

"Vi ligger inde med følsomme data, som vi skal sikre for vores kunder. Den udfordring har EU's data- og AI guidelines, og 2021.AI løst for os, hvilket nu give os det helt rigtige afsæt til at sætte fart på udviklingen af AI for blandt andet at sikre vores kunder en bedre og mere målrettet service uden at vi er på kompromis med sikkerhed og etik," skriver Christine Hunderup, digital udviklingsdirektør i Velliv.

2021.AI skriver, at selskabet er den eneste danske virksomhed, der har arbejdet sammen med EU omkring udformning af EU's dataetiske retningslinjer.

Mikael Munck oplyser i pressemeddelelsen, at 2021.AI's samarbejde med EU's High-Level Expert Group for AI fortsætter fra maj, hvor EU ønsker at blive endnu mere konkrete i forhold til retningslinjerne og implementeringen af dem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Netteam ProSupport webinar
Er du IT-ansvarlig i en mindre eller mellemstor virksomhed? På dette webinar giver vi vores deltagere en fuld opdatering på de mest relevante områder inden for netværk og IT-sikkerhed sammen med Cisco.