Christine Hunderup, digital udviklingsdirektør i Velliv (tv.) og Mikael Munck, direktør og stifter af 2021.AI.

2021.AI i nyt samarbejde med en af Danmarks største pensionsselskaber

Danske 2021.AI har netop indgået et samarbejde med pensionsselskabet Velliv, der skal sikre en overholdelse af EU's retningslinjer for kunstig intelligens.

Danske 2021.AI er gået sammen med pensionsselskabet Velliv i et nyt samarbejde.

Pensionskassen vil nu, som en af de første organisationer i EU, implementere unionens 'Ethical Guidelines for Trustworthy AI' på 2021.AI's Grace-platform.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

I februar 2020 lancerede EU retningslinjer for både data og kunstig intelligens. Her var formålet at sikre forbrugerrettigheder og en ansvarlig behandling af forbrugerdata nu og i fremtiden.

Læs også: Vestagers nye data-forslag får ros fra alle sider: "Jeg kan ikke vente med at læse, forstå og bidrage til at forme det fremtidige Europa"

Herefter har 2021.AI standardiseret de processer og arbejdsgange på tværs af databehandling og udviklingen af AI-modeller for at sikre transparens, sporbarhed og revisionsspor, skriver selskabet.

"Vi har med Grace platformen fået et forspring med hensyn til de tanker som EU har fremsat omkring borgernes tiltro til virksomhedernes brug af AI. Således kan vi sikre fuld sporbarhed og dokumentation i forhold til EU’s nye guidelines for, hvem der arbejder med data, hvad der arbejdes med, og ikke mindst hvem der er ansvarlig for arbejdet," skriver Mikael Munck, administrerende direktør og stifter af 2021.AI, i meddelelsen.

Tæt samarbejde med EU
Velliv har i flere år anvendt robotter til at styrke kundeservicesen. Her vil implementeringen af kunstig intelligens være en naturlig forlængelse, fremgår det.

"Vi ligger inde med følsomme data, som vi skal sikre for vores kunder. Den udfordring har EU's data- og AI guidelines, og 2021.AI løst for os, hvilket nu give os det helt rigtige afsæt til at sætte fart på udviklingen af AI for blandt andet at sikre vores kunder en bedre og mere målrettet service uden at vi er på kompromis med sikkerhed og etik," skriver Christine Hunderup, digital udviklingsdirektør i Velliv.

2021.AI skriver, at selskabet er den eneste danske virksomhed, der har arbejdet sammen med EU omkring udformning af EU's dataetiske retningslinjer.

Mikael Munck oplyser i pressemeddelelsen, at 2021.AI's samarbejde med EU's High-Level Expert Group for AI fortsætter fra maj, hvor EU ønsker at blive endnu mere konkrete i forhold til retningslinjerne og implementeringen af dem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.