Artikel top billede

André Rogaczewski ser et lukrativt marked efter coronakrisen: "Mange er begyndt rejsen, men de havde ikke planlagt, at de skulle trykke på speederen allerede nu"

Det private erhvervsliv og den offentlige sektor vil investere endnu heftigere i digitalisering, når coronakrisen er overstået, vurderer Netcompany-topchefen André Rogaczewski.

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium
Det får du i artiklen
  • Få indblik i det it-marked, som André Rogaczewski ser på den anden side krisen
  • Få indsigt i hvordan Netcompanys kunder har reageret på krisen
  • Bliv klogere på, hvilke usikkerheder han stadigvæk ser i markedet
549
2:45 min

Danske Netcompany ser lyst på fremtiden, selvom vi i øjeblikket står midt i en omfattende økonomisk og sundhedsmæssig krise.

Selskabet forventer en fortsat vækst i omsætningen på mellem 18 og 20 procent, og når vi kigger ud på den anden side af krisen, så vurderer selskabets topchef André Rogaczewski, at der kan vente et endnu mere lukrativt marked.

Han vurderer, at krisen har været en øjenåbner for mange virksomheder, der nu ser en endnu større værdi i at investere i digitalisering

"Jeg oplever, at der ude i mange virksomheder er en stigende erkendeles af, at det er nødvendigt at digitalisere alle led i værdikæderne. Lige nu kan de meget tydeligt se, at det skal være muligt og ændre og tilpasse deres forretning 'on the fly', og det kræver en omfattende digitalisering. Mange er begyndt rejsen, men de havde ikke planlagt at de skulle trykke på speederen allerede nu",” siger han til Computerworld.

Læs mere om Netcompany-regnskab her:

Netcompany regnskab: Sådan har it-selskabet fulgt op på sit stærkeste regnskab nogensinde

Storleverandør til det offentlige

Netcompany har både kunder i det private erhvervsliv, men er især kendt som en storleverandør til digitaliseringen af det offentlige Danmark.

André Rogaczewski vurderer, at det både der i den private sektor og i den offentlige sektor i hele verden vil blive investeret endnu kraftigere i digitalisering.

”I både det private erhvervsliv og i den offentlige sektor vil man i endnu højere grad se digitalisering som en vækstkatalysator. For digitalisering giver ikke bare mulighed for at sænke omkostninger, men også mulighed for at levere bedre service og skabe et bedre samfund. Det er jo sådan, at de bedste samfund i verden også er de mest digitaliserede,” siger han.

Læs også: "Det var helt fantastisk, hvad Liverpools manager Jürgen Klopp sagde forleden"

André Rogaczewski medgiver dog, at så længe krisen stadigvæk udvikler sig, så vil markedet også være usikkert, og det er derfor også svært at forudse efterdønningerne.

”Det er klart, at hvis verden blivser kastet ud i nedadgående spiral med omfattende handelskrige, nedlukninger af handel og en generel velstandsnedbrydning, så vil alle brancher bliver ramt,” siger André Rogaczewski

Nogle kunder har fået en mavepuster

Han fastslår dog, at de fleste af selskabets kunder sender signaler om, at de vil fortsætte med at investere digitaliseringen.

Derfor har Netcompany i modsætning til mange andre selskaber ikke set nogen grund til at justere sine forventninger til det indeværende regnskabsår.

”Ja, vi har kunder der har fået en mavepuster, men vi har også kunder der opjusterer. Samlet set er der en efterspørgsel efter digitale tjenester, og så længe vi kan fortsætte med at levere til tiden og den aftalte pris, så vil vi være en interessant partner,” siger André Rogaczewski.

Læs også: André Rogaczewski efter bedste Netcompany-regnskab nogensinde: "Mange virksomheder ville give deres højre arm for at få den vækst, vi har i den private sektor"


Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.


Premium
Microsoft ser ud til at have stoppet udviklingen af Windows 10X - er blevet lagt på hylden
Microsoft har stoppet udviklingen af Windows 10X, som dermed ikke står til at blive lanceret i år alligevel.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.