Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Bog: Programmering er magi – bogstaveligt talt

Foundryside er første del af en meget rost fantasiserie, der nytænker magi som et slags styresystem, hele verdenen kører på. Det handler simpelthen om at lære sproget at kende. Hvilket er lettere sagt end gjort og ikke helt uden risiko.

I fantasyverdenen er magi næsten altid noget med at kanalisere mystisk kosmisk energi, så man bliver i stand til at flyve, skyde lyn fra fingerspidserne, opnå overmenneskelig styrke, tage på ferie i fremmede dimensioner eller hidkalde dæmoner til at klare ens beskidte arbejde for sig.

Det gælder stort set uanset om man læser Harry Potter, Dragonlance, Ringenes Herre eller noget helt fjerde.

Men tænk, hvis magi blot er et spørgsmål om at kode virkeligheden og genstande med en sekvens af kommandoer og forbehold, så de opfører sig på en bestemt måde. Omtrent som når man laver en makro i Word. Kender man det rigtige programmeringssprog, kan man – bogstaveligt talt – ryste verdenen i sin grundvold.

Dén tanke leger Robert Jackson Bennett med i Foundryside, der er den første i en serie af tre bøger. Nummer to, Shorefall, udkom for et par uger siden.

Bøgerne foregår i en slags fantasy-meet-cyberpunk-verden, hvor magisk teknologi er en integreret del af det kapitaliske samfunds industri og økonomi.

Her falder tyven Sancia Grado over en genstand, der kan omskrive de koder, som samfundet kører på.

Men dén vil andre selvfølgelig også gerne have fingrene i. De er både skruppelløse og ubehageligt magtfulde, så Sancia må tage benene på nakken og finde nogle allierede i en fart, hvis hun vil have en chance for at klare skærene og lære selv at bruge genstanden.

Foundryside har høstet endog meget stor ros i blandt andet New York Times Book Review, The Guardian, The Wall Street Journal og i The Verge – der for øvrigt kårede den som en af de allerbedste fantasy-romaner i 2018.

Titel: Foundryside. Forfatter: Robert Jackson Bennett. Er udkommet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere

Mest læste klummer og blogs