Artikel top billede

Bog: Programmering er magi – bogstaveligt talt

Foundryside er første del af en meget rost fantasiserie, der nytænker magi som et slags styresystem, hele verdenen kører på. Det handler simpelthen om at lære sproget at kende. Hvilket er lettere sagt end gjort og ikke helt uden risiko.

I fantasyverdenen er magi næsten altid noget med at kanalisere mystisk kosmisk energi, så man bliver i stand til at flyve, skyde lyn fra fingerspidserne, opnå overmenneskelig styrke, tage på ferie i fremmede dimensioner eller hidkalde dæmoner til at klare ens beskidte arbejde for sig.

Det gælder stort set uanset om man læser Harry Potter, Dragonlance, Ringenes Herre eller noget helt fjerde.

Men tænk, hvis magi blot er et spørgsmål om at kode virkeligheden og genstande med en sekvens af kommandoer og forbehold, så de opfører sig på en bestemt måde. Omtrent som når man laver en makro i Word. Kender man det rigtige programmeringssprog, kan man – bogstaveligt talt – ryste verdenen i sin grundvold.

Dén tanke leger Robert Jackson Bennett med i Foundryside, der er den første i en serie af tre bøger. Nummer to, Shorefall, udkom for et par uger siden.

Bøgerne foregår i en slags fantasy-meet-cyberpunk-verden, hvor magisk teknologi er en integreret del af det kapitaliske samfunds industri og økonomi.

Her falder tyven Sancia Grado over en genstand, der kan omskrive de koder, som samfundet kører på.

Men dén vil andre selvfølgelig også gerne have fingrene i. De er både skruppelløse og ubehageligt magtfulde, så Sancia må tage benene på nakken og finde nogle allierede i en fart, hvis hun vil have en chance for at klare skærene og lære selv at bruge genstanden.

Foundryside har høstet endog meget stor ros i blandt andet New York Times Book Review, The Guardian, The Wall Street Journal og i The Verge – der for øvrigt kårede den som en af de allerbedste fantasy-romaner i 2018.

Titel: Foundryside. Forfatter: Robert Jackson Bennett. Er udkommet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.