Bog: Programmering er magi – bogstaveligt talt

Foundryside er første del af en meget rost fantasiserie, der nytænker magi som et slags styresystem, hele verdenen kører på. Det handler simpelthen om at lære sproget at kende. Hvilket er lettere sagt end gjort og ikke helt uden risiko.

I fantasyverdenen er magi næsten altid noget med at kanalisere mystisk kosmisk energi, så man bliver i stand til at flyve, skyde lyn fra fingerspidserne, opnå overmenneskelig styrke, tage på ferie i fremmede dimensioner eller hidkalde dæmoner til at klare ens beskidte arbejde for sig.

Det gælder stort set uanset om man læser Harry Potter, Dragonlance, Ringenes Herre eller noget helt fjerde.

Men tænk, hvis magi blot er et spørgsmål om at kode virkeligheden og genstande med en sekvens af kommandoer og forbehold, så de opfører sig på en bestemt måde. Omtrent som når man laver en makro i Word. Kender man det rigtige programmeringssprog, kan man – bogstaveligt talt – ryste verdenen i sin grundvold.

Dén tanke leger Robert Jackson Bennett med i Foundryside, der er den første i en serie af tre bøger. Nummer to, Shorefall, udkom for et par uger siden.

Bøgerne foregår i en slags fantasy-meet-cyberpunk-verden, hvor magisk teknologi er en integreret del af det kapitaliske samfunds industri og økonomi.

Her falder tyven Sancia Grado over en genstand, der kan omskrive de koder, som samfundet kører på.

Men dén vil andre selvfølgelig også gerne have fingrene i. De er både skruppelløse og ubehageligt magtfulde, så Sancia må tage benene på nakken og finde nogle allierede i en fart, hvis hun vil have en chance for at klare skærene og lære selv at bruge genstanden.

Foundryside har høstet endog meget stor ros i blandt andet New York Times Book Review, The Guardian, The Wall Street Journal og i The Verge – der for øvrigt kårede den som en af de allerbedste fantasy-romaner i 2018.

Titel: Foundryside. Forfatter: Robert Jackson Bennett. Er udkommet.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.