Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Bestseller-milliardær overtager danskstartet streamingtjeneste for studiebøger / Online-modefirma fastholder planer om 30 nye fysiske butikker / En del af 3's kunder får dobbelt op på data hele sommeren

Morgen-briefing: Bestseller-milliardær overtager danskstartet streamingtjeneste for studiebøger / Online-modefirma fastholder planer om 30 nye fysiske butikker / En del af 3's kunder får dobbelt op på data hele sommeren / Google dropper planer om digital by i Canada / Sociale medier kæmper med at fjerne video med corona-konspirationsteorier

Godmorgen. Så landede morgenbriefing-stafetten minsandten endnu en gang på felt-campingbordet dybt nede i den fremskudte lyttepost på Amager. Velkommen til ugens første hurtige it-nyhedsoverblik fra Computerworld begået af lyttepostbestyrer Niels Veileborg.

Bestseller-milliardær overtager danskstartet streamingtjeneste for studiebøger

Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsen har overtaget hovedparten af den danskstartede streamingtejeneste for studiebøger Lix Technologies. Det skriver Finans.

Holch-Povlsen ejede i forvejen 48 procent af selskabet, men sidder nu på 81 procent via en kapitaltilførsel på godt 15 millioner kroner. Lix Technologies blev stiftet af Camilla Hessellund Lastein. Det har aldrig givet overskud men har haft et samlet underskud på 40 millioner kroner de første fire leveår.

Online-modefirma fastholder planer om 30 nye fysiske butikker

Online-modefænomenet Shaping New Tomorrow trodser corona-usikkerheden og fastholder planerne om at åbne 30 nye modebutikker over de næste tre år. Det skriver Finans.

En del af strategien er, at salget fra butikkerne må aldrig overstige onlinesalget, sådan at selskabet bedre vil kunne klare kommende mulige kriser. Butikkerne skal også bruge helt nye digitale løsninger.

En del af 3's kunder får dobbelt op på data hele sommeren

Privatkunder hos teleselskabet 3 med et såkaldt Fri Tale-abonnement får fordoblet mængden af data i abonnementet i fire måneder fra den 16. maj. 3 forudser, at kundernes dataforbrug vil fortsætte med at vokse hen over sommeren efter nedlukningen af landet, og det vil 3 gerne hjælpe kunderne med uden en ekstraregning.

”Vi befinder os i en særlig tid, som skaber særlige behov – ikke mindst når det gælder data. Mange danskere bliver givetvis hjemme denne sommer, og derfor kommer de nok til at streame og surfe mere online end normalt,” siger David Elsass, der er direktør for privatmarkedet hos 3.

Hos 3 ser man også i salgstallene for tilbehør konkrete tegn på, at kunderne forbereder sig på mere tid hjemme med surf og streaming. Linksys Mesh WiFi-systemet er for eksempel på rekordtid gået fra at være et nicheprodukt til en topsællert hos 3. Også salget af Apple TV ligger markant over normalen.

Google dropper planer om digital by i Canada

Google-selskaber Sidewalk Labs opgiver nu planerne om en splinterny totalt digital by i nærheden af Toronto i Canada.

Årsagen er den massive økonomiske usikkerhed som følge af corona, skriver topchefen for Sidewalk Labs Dan Doctoroff i et blogindlæg.

Den digitale by skulle være født digital, innovativ og bæredygtig - blandt andet med opvarmede cykelstier.

Sociale medier kæmper med at fjerne video med corona-konspirationsteorier

Sociale medier som YouTube og Facebook kæmper en indædt kamp for at holde deres sites fri for en meget professionelt udført video kaldet “Plandemic”, som giver indtryk af at være en dokumentar, men som i sit indhold er fyldt med misinformation og konspirationsteorier om corona. Det skriver BBC.

Videoen bliver ved med at dukke op igen i stort antal, selvom den hurtigt bliver slettet igen.

I videoen påstås det blandt andet, at det er fuldstændig vanvittigt at lukke for brugen af badestrande, fordi der er helbredende mikrober i vandet.