Artikel top billede

(Foto: PFA)

PFA Pension investerer i flere europæiske datacentre

Danske PFA Pension investerer i 19 datacentre fordelt over hele Europa.

Den danske pensionskæmpe PFA Pension køber 20 procent af den europæiske datacenterplatform DATA4, som har datacentre flere steder i Europa.

DATA4-platformen driver 19 datacentre fordelt i Frankrig, Italien, Luxemburg og Spanien med en total kapacitet på 85.000 kvadratmeter netto teknisk areal og 204 MW tilgængelig strøm.

Det oplyser PFA Pension i en meddelelse.

"En vigtig del af vores investeringsstrategi er at øge vores udenlandske ejendomsinvesteringer med fokus på internationale megatrends. Og her passer denne investering perfekt ind. Med investeringen kan vi få yderligere eksponering til den teknologiske udvikling og stigende datagenerering gennem ejerskab af datacentre," lyder det fra Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA Pension, i meddelelsen, der fortsætter:

"Markedet for datacentre er generelt præget af, at udbuddet ikke kan følge med den kraftigt stigende efterspørgsel, og derfor forventer vi også, at investeringen vil give attraktive afkast til vores kunder."

Læs også: Tidligere Edlund-boss udvikler PFA's nye it-strategi sammen med tre direktører og 50 medarbejdere: "Jeg har aldrig oplevet, at alle har været så involveret hele vejen rundt"

Skal bygge flere datacentre i de kommende år

DATA4-platformen er den største europæisk datacenteroperator.

I øjeblikket har DATA4-platformen datacentre i Paris, Milano og Luxemburg, mens yderligere et datacenter forventes at stå klart i Madrid i løbet af 2020.

Derudover forventes der yderligere nye datacentre på nye placeringer inden for de kommende år.

PFA Pension havde allerede før investeringen i DATA4-platformen en række investeringer i datacentre i Asien, Europa og USA.

Læs også: Morten flytter 550 servere for at bygge nyt it-landskab hos PFA: "Vi tager nu fat om de mange knopskydninger - som er årsagen til, at vores systemer ikke altid kører optimalt – og flytter til en private cloud"