Foto: News Øresund - Johan Wessman

Helle Thorning-Schmidt tjener millioner på ny Facebook-tjans

Landets forhenværende statsminister får millioner kroner for sin post hos Facebook.

Rettelse: Finans, der har fundet frem til lønningerne er efterfølgende blevet kontaktet af administrationen hos Oversight Board, der oplyser, at Helle Thorning-Schmidt ikke er at betragte som en trustee, hvorfor hendes og de øvrige medlemmers honorar ikke er kendt. Helle Thorning-Schmidts eksakte løn er derfor ukendt.

Danmarks tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt kommer til at tjene flere millioner kroner over de næste tre år for posten som en af fire overdommere i Facebooks nye Oversight Board.

Hvert medlem af det 40-mand store Facebook-tilsyn er valgt for en treårig periode.

For den opgave får medlemmerne 200.000 dollars om året svarende til omkring 1,37 millioner kroner.

Det skriver Finans på baggrund af en såkaldt trust agreement bag det nye Oversight Board.

Det nye Facebook-tilsyn får en fond i ryggen på 130 millioner dollar eller omkring 897 millioner kroner til at udføre sit arbejde for.

Tilsynets opgave er at tage stilling til, hvilket indhold der skal være tilladt på verdens største sociale medie, og hvad der skal forbydes.

Helle Thorning-Schmidt har efterfølgende givet følgende kommentar til Finans.

"Beløbet kan sammenlignes med, hvad der ellers gælder i techbranchen. Nærmere vil jeg ikke komme ind på det," siger hun.

Læs også: Helle Thorning-Schmidt bliver overdommer hos Facebooks nye tilsynsrådPremium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.