Foto: News Øresund - Johan Wessman

Helle Thorning-Schmidt tjener millioner på ny Facebook-tjans

Landets forhenværende statsminister får millioner kroner for sin post hos Facebook.

Rettelse: Finans, der har fundet frem til lønningerne er efterfølgende blevet kontaktet af administrationen hos Oversight Board, der oplyser, at Helle Thorning-Schmidt ikke er at betragte som en trustee, hvorfor hendes og de øvrige medlemmers honorar ikke er kendt. Helle Thorning-Schmidts eksakte løn er derfor ukendt.

Danmarks tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt kommer til at tjene flere millioner kroner over de næste tre år for posten som en af fire overdommere i Facebooks nye Oversight Board.

Hvert medlem af det 40-mand store Facebook-tilsyn er valgt for en treårig periode.

For den opgave får medlemmerne 200.000 dollars om året svarende til omkring 1,37 millioner kroner.

Det skriver Finans på baggrund af en såkaldt trust agreement bag det nye Oversight Board.

Det nye Facebook-tilsyn får en fond i ryggen på 130 millioner dollar eller omkring 897 millioner kroner til at udføre sit arbejde for.

Tilsynets opgave er at tage stilling til, hvilket indhold der skal være tilladt på verdens største sociale medie, og hvad der skal forbydes.

Helle Thorning-Schmidt har efterfølgende givet følgende kommentar til Finans.

"Beløbet kan sammenlignes med, hvad der ellers gælder i techbranchen. Nærmere vil jeg ikke komme ind på det," siger hun.

Læs også: Helle Thorning-Schmidt bliver overdommer hos Facebooks nye tilsynsrådPremium
Adform klar med største produktlancering nogensinde: "Jeg har faktisk ingen ide om prisen. Men det har været dyrt"
Interview: Adforms nye storsatsning, Adform Flow, havde været undervejs i mere end tre år, da Michael Andersen blev udnævnt som CDO. Ni måneder senere er platformen klar til at gå i luften. "I stedet for håndværkeren, der står på stigen og mangler en skruetrækker, skal ned at hente den, så har vi givet håndværkeren et værktøjsbælte på, så han har alle værktøjer inden for rækkevidde," lyder det.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
5 måder du kan beskytte og optimere det vigtige fjernarbejde på
Når arbejdspladsen bliver mere digital og medarbejderne arbejder mere hjemme stiger cybertruslen også. Derfor bliver din it-afdeling i fremtiden også målt på organisationens evne til at sikre fjernarbejde uden risiko for datatab eller gøre sig sårbar over for fjendtlige angreb. I dette whitepaper fortæller vi derfor om 5 måder, du kan beskytte og optimere dine medarbejderes fjernarbejde på.