Topnyhed:Kæmpe fyringsrunde i Region Hovedstadens it-organisation

Artikel top billede

Foto: News Øresund - Johan Wessman

Helle Thorning-Schmidt bliver overdommer hos Facebooks nye tilsynsråd

Fremover bliver tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt en del af Facebooks nye Oversight Board, der skal vurdere hvilket indhold, der er passende på det sociale medie.

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt bliver en af fire nye formænd for Facebooks nye Oversight Board (tilsynsråd).

Rådet skal tage stilling til, hvilket indhold der skal være tilladt på verdens største sociale medie, og hvad der skal forbydes.

Det skriver de nye formænd i en fælles kronik i den amerikanske avis The New York Times.

"Så glad for endelig at kunne afsløre, at jeg er blevet udnævnt til at være med-formand i Facebooks nye Oversight Board," skriver den tidligere socialdemokratiske statsminister på Facebook, om sit nye job.

Tilsynet får en fond i ryggen på 130 millioner dollar eller omkring 897 millioner kroner til at udføre sit arbejde for. Dermed slår de fire nye formænd fast, at det er med til at sikre uafhængighed fra moderselskabet.

Facebook har nemlig forpligtet sig til at følge de retningslinjer som selskabets eget tilsyn udstikker.

Læs også: Facebook i kæmpesatsning: Investerer 40 milliarder kroner i at komme ind på det indiske marked - se planen her

Kritik for indhold

Den amerikanske sociale mediegigant er flere gange blevet kritiseret for det indhold platformen har tilladt og slettet.

I 2016 valgte Facebook eksempelvis at slette et ikonisk foto fra Vietnam-krigen fordi man mente det brød med selskabets regler for nøgenhed på mediet.

Det skabte massiv kritik og fik efterfølgende Facebook til at tillade det historiske billede.