Ny kurs for Netcompanys smitteapp: Apple og Googles løsning skal bruges alligevel

Der er et sporskifte på vej hos de danske myndigheder, der nu vil benytte sig af Apples og Googles løsning til den nye smittesporings-app, der udvikles af Netcompany.

De danske myndigheder har ændret kurs i forhold til udviklingen af den danske smittesporings-app.

Nu skal appen baseres på løsningen fra Apple og Google.

Indtil videre har de danske myndigheder hældt mod en centraliseret model, hvor borgernes lokationsoplysninger lagres hos myndighederne.

Det skriver Fagbladet 3F.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) oplyste onsdag 13. maj i folketingssalen, at tech-giganternes teknologi skulle benyttes.

"Eksperterne i det her vurderer, at decentral opbevaring af data er udtryk for ‘best practice’ i forhold til privacy by design, og at teknologien fra Apple og Google vil være mest effektiv i forhold til smitteopsporing," lød det fra Sundhedsministeren.

En række it-eksperter har indtil nu været ude og kritisere den centraliserede model, som Regeringen lagde op til at benytte, skriver fagbladet.

Ved den centraliserede model lagres data hos myndighederne, og ved den decentraliserede lagres data på brugernes mobiltelefon.

Sundhedsministeren forklarede desuden, at det er en afgørende forudsætning, at den nye app lever op til krav om pricavy og beskyttelse af privatliv.

Netcompany-direktør holder døren åben
Smittesporings-appen udvikles af det danske konsulenthus Netcompany.

Her fortalte selskabets administrerende direktør, André Rogaczewski, til Computerworld sidste uge, at selskabet holder døren åben for den løsning, som Apple og Google arbejder på, og som snart vil blive stillet til rådighed verden over.

“Vi er allerede nået et godt stykke vej med vores løsning, men vi holder døren åbent for alt der måtte komme. Det gælder også Apple og Googles api-løsning,” fortalte han til Computerworld.

Det kan du læse mere om her: Netcompany åbner for at bruge Google og Apples smittesporingsløsning

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.