Ny kurs for Netcompanys smitteapp: Apple og Googles løsning skal bruges alligevel

Der er et sporskifte på vej hos de danske myndigheder, der nu vil benytte sig af Apples og Googles løsning til den nye smittesporings-app, der udvikles af Netcompany.

De danske myndigheder har ændret kurs i forhold til udviklingen af den danske smittesporings-app.

Nu skal appen baseres på løsningen fra Apple og Google.

Indtil videre har de danske myndigheder hældt mod en centraliseret model, hvor borgernes lokationsoplysninger lagres hos myndighederne.

Det skriver Fagbladet 3F.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) oplyste onsdag 13. maj i folketingssalen, at tech-giganternes teknologi skulle benyttes.

"Eksperterne i det her vurderer, at decentral opbevaring af data er udtryk for ‘best practice’ i forhold til privacy by design, og at teknologien fra Apple og Google vil være mest effektiv i forhold til smitteopsporing," lød det fra Sundhedsministeren.

En række it-eksperter har indtil nu været ude og kritisere den centraliserede model, som Regeringen lagde op til at benytte, skriver fagbladet.

Ved den centraliserede model lagres data hos myndighederne, og ved den decentraliserede lagres data på brugernes mobiltelefon.

Sundhedsministeren forklarede desuden, at det er en afgørende forudsætning, at den nye app lever op til krav om pricavy og beskyttelse af privatliv.

Netcompany-direktør holder døren åben
Smittesporings-appen udvikles af det danske konsulenthus Netcompany.

Her fortalte selskabets administrerende direktør, André Rogaczewski, til Computerworld sidste uge, at selskabet holder døren åben for den løsning, som Apple og Google arbejder på, og som snart vil blive stillet til rådighed verden over.

“Vi er allerede nået et godt stykke vej med vores løsning, men vi holder døren åbent for alt der måtte komme. Det gælder også Apple og Googles api-løsning,” fortalte han til Computerworld.

Det kan du læse mere om her: Netcompany åbner for at bruge Google og Apples smittesporingsløsningYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Online seminar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

04. juni 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Customer engagement - sådan skaber succesfulde virksomheder en stærk kundeloyalitet

Der findes ikke mange virksomheder, der med succes er taget på rejsen mod den digitale transformation, der ikke har satset målrettet på at forstå deres kunder og udvikle forholdet til deres kunder med det mål at skabe den allerbedste kundeoplevelse. Med data kan man få en dyb forståelse for sine kunder og få indsigt i, hvordan de agerer, og hvordan de vil agere. Vi sætter fokus på nye forretningsmodeller der skaber loyale kunder.

09. juni 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Awareness og god it-sikkerhedskultur

Sikkerheds-awareness er en af de allervigtigste ting at få styr på for alle it-sikkerhedsansvarlige. For uanset hvor godt vi sikrer vores perimetre med avancerede digitale forsvarsværker, er og bliver medarbejderne et svagt led og et oplagt mål for hackerne.

10. juni 2020 | Læs mere


Premium
Overblik: DXC Technology og Netcompany stormer frem som offentlig it-leverandør - Atea og Conscia taber terræn
Det offentlige Danmark bruger hvert år milliarder af kroner på it-indkøb. I løbet af 2019 tog DXC Technology og Netcompany store indhug i de offentlige it-budgetter - samtidig rykkede Atea og Conscia baglæns. Det viser nye tal fra Udbudsvagten.
Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.