Artikel top billede

Ny kurs for Netcompanys smitteapp: Apple og Googles løsning skal bruges alligevel

Der er et sporskifte på vej hos de danske myndigheder, der nu vil benytte sig af Apples og Googles løsning til den nye smittesporings-app, der udvikles af Netcompany.

De danske myndigheder har ændret kurs i forhold til udviklingen af den danske smittesporings-app.

Nu skal appen baseres på løsningen fra Apple og Google.

Indtil videre har de danske myndigheder hældt mod en centraliseret model, hvor borgernes lokationsoplysninger lagres hos myndighederne.

Det skriver Fagbladet 3F.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) oplyste onsdag 13. maj i folketingssalen, at tech-giganternes teknologi skulle benyttes.

"Eksperterne i det her vurderer, at decentral opbevaring af data er udtryk for ‘best practice’ i forhold til privacy by design, og at teknologien fra Apple og Google vil være mest effektiv i forhold til smitteopsporing," lød det fra Sundhedsministeren.

En række it-eksperter har indtil nu været ude og kritisere den centraliserede model, som Regeringen lagde op til at benytte, skriver fagbladet.

Ved den centraliserede model lagres data hos myndighederne, og ved den decentraliserede lagres data på brugernes mobiltelefon.

Sundhedsministeren forklarede desuden, at det er en afgørende forudsætning, at den nye app lever op til krav om pricavy og beskyttelse af privatliv.

Netcompany-direktør holder døren åben

Smittesporings-appen udvikles af det danske konsulenthus Netcompany.

Her fortalte selskabets administrerende direktør, André Rogaczewski, til Computerworld sidste uge, at selskabet holder døren åben for den løsning, som Apple og Google arbejder på, og som snart vil blive stillet til rådighed verden over.

“Vi er allerede nået et godt stykke vej med vores løsning, men vi holder døren åbent for alt der måtte komme. Det gælder også Apple og Googles api-løsning,” fortalte han til Computerworld.

Det kan du læse mere om her: Netcompany åbner for at bruge Google og Apples smittesporingsløsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere