Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

EU ramt af stort datalæk: Følsom data og krypterede passwords i tusindvis lækket

EU-parlamentet har lækket følsomme data og krypterede passwords i stort datalæk, der har ramt mere end tusind embedsfolk og politikere.

Mere end tusind embedsfolk og EU-politikere er blevet ramt af et stort datalæk i EU-parlamentet, der har ført til, at store mængder følsomme data og krypterede passwords er blevet lækket.

Ifølge Politico har lækket ramt 1.200 politikere og embedsfolk.

Der er desuden blevet lækket data fra 15.000 andre konti i EU-organisationen.

Ifølge mediet er der blevet lækket data om tusindvis af personers forbindelser til blandt andet Europol, EU’s datatilsyn, Frontex og andre.

Lækket har fundet sted i et system, der kører under parlamentets officielle europarl.eu-domæne, men data er blevet hostet på et eksternt system.

Til Politico kalder Marcel Kolaja, direktør for it-politik i organisationen, lækket for et ‘stort data-brud.’

Han fortæller, at de lækkede data stammer fra en server, som drives af et parti, der ifølge mediet er EPP - Europeans People’s Party - der er den største politiske fraktion i parlamentet, som Det Konservative Folkeparti og KristenDemokraterne er medlem af.

EPP meddeler til mediet, at den ramte database alene har rummet data af ældre karakter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere