Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

EU ramt af stort datalæk: Følsom data og krypterede passwords i tusindvis lækket

EU-parlamentet har lækket følsomme data og krypterede passwords i stort datalæk, der har ramt mere end tusind embedsfolk og politikere.

Mere end tusind embedsfolk og EU-politikere er blevet ramt af et stort datalæk i EU-parlamentet, der har ført til, at store mængder følsomme data og krypterede passwords er blevet lækket.

Ifølge Politico har lækket ramt 1.200 politikere og embedsfolk.

Der er desuden blevet lækket data fra 15.000 andre konti i EU-organisationen.

Ifølge mediet er der blevet lækket data om tusindvis af personers forbindelser til blandt andet Europol, EU’s datatilsyn, Frontex og andre.

Lækket har fundet sted i et system, der kører under parlamentets officielle europarl.eu-domæne, men data er blevet hostet på et eksternt system.

Til Politico kalder Marcel Kolaja, direktør for it-politik i organisationen, lækket for et ‘stort data-brud.’

Han fortæller, at de lækkede data stammer fra en server, som drives af et parti, der ifølge mediet er EPP - Europeans People’s Party - der er den største politiske fraktion i parlamentet, som Det Konservative Folkeparti og KristenDemokraterne er medlem af.

EPP meddeler til mediet, at den ramte database alene har rummet data af ældre karakter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Konsulenthuset 7N med rekordoverskud: "For os var det ‘den store prøve’"
Konsulenthuset 7N formåede at drive vækst sidste år på trods af pandemien. Omsætningen bevæger sig minimalt, mens overskuddet når rekordniveau. "Vi så ind i mørke og uvished, men vores forretningsmodel har endnu engang bevist sin styrke," siger CEO Jeppe Hedaa.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.