Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Udstilling: Øgledage på Naturhistorisk Museum

Forårets storstilede udstilling af dinosaurfossiler i København blev forsinket af coronaudbruddet, men åbner nu 19. juni.

Dinosaurer er evigt fascinerende. Både på grund af deres nærmest ubegribelige fysiske fremtoning og det enorme tidsspand mellem os og dem. Øglernes forstenede rester havde trods alt allerede været del af geologien i mange millioner år, da vore fjerneste forfædre kravlede ned fra træerne.

Men én ting er at have set en sulten tordenøgle rive panikslagne skuespillere rundt i Jurassic Park, noget helt andet er at opleve den i fuld størrelse og helt tæt på. Det får man endelig chancen for på dansk jord, når Statens Naturhistoriske Museum slår dørene op for udstillingen Dinosaurernes konge.

Her er kronjuvelen et af de mest komplette fossiler af et Tyrannosaurus Rex-skelet, man kender til. Det har fået navnet ”Tristan Otto,” blev fundet i Montana i 2010, er i dansk eje og har været udstillet i Berlin de seneste år.

Udstillingen har været varslet længe og skulle have åbnet i april. Men den slår nu dørene op 19. juni. Primært fordi der stadig mangler en del af den omfattende forberedelse, der blev sat i stå af coronaudbruddet.

Dinosaurernes konge kan opleves i det gamle Geologisk Museums lokaler på Øster Voldgade for enden af Botanisk Have.

Her vil man dels kunne se det originale T. Rex-kranium helt tæt på og i øjenhøjde, dels det samlede skelet med en påmonteret kopi af kraniet. Det skyldes blandt andet, at det originale kraniums blotte vægt på over 600 kg. gør det svært at montere på skelettet uden omfattende støttekonstruktioner.

Desuden vil man kunne se et kranium fra en Triceratops samt fossiler af Allosaurus, Nanosaurus, Deinonychus, Zephyrosaurus, lære mere om ligheder og forskelle mellem en række af nutidens rovdyr og meget andet.

Læs mere på https://snm.ku.dk/udstillinger/tristan_otto/

Udstilling: [i]Dinosaurernes konge. Sted: Statens Naturhistoriske Museum (Øster Voldgade 5-7, Kbh. – tidl. Geologisk Museum). [/i]Åbner: 19. juni
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere