Udstilling: Øgledage på Naturhistorisk Museum

Forårets storstilede udstilling af dinosaurfossiler i København blev forsinket af coronaudbruddet, men åbner nu 19. juni.

Dinosaurer er evigt fascinerende. Både på grund af deres nærmest ubegribelige fysiske fremtoning og det enorme tidsspand mellem os og dem. Øglernes forstenede rester havde trods alt allerede været del af geologien i mange millioner år, da vore fjerneste forfædre kravlede ned fra træerne.

Men én ting er at have set en sulten tordenøgle rive panikslagne skuespillere rundt i Jurassic Park, noget helt andet er at opleve den i fuld størrelse og helt tæt på. Det får man endelig chancen for på dansk jord, når Statens Naturhistoriske Museum slår dørene op for udstillingen Dinosaurernes konge.

Her er kronjuvelen et af de mest komplette fossiler af et Tyrannosaurus Rex-skelet, man kender til. Det har fået navnet ”Tristan Otto,” blev fundet i Montana i 2010, er i dansk eje og har været udstillet i Berlin de seneste år.

Udstillingen har været varslet længe og skulle have åbnet i april. Men den slår nu dørene op 19. juni. Primært fordi der stadig mangler en del af den omfattende forberedelse, der blev sat i stå af coronaudbruddet.

Dinosaurernes konge kan opleves i det gamle Geologisk Museums lokaler på Øster Voldgade for enden af Botanisk Have.

Her vil man dels kunne se det originale T. Rex-kranium helt tæt på og i øjenhøjde, dels det samlede skelet med en påmonteret kopi af kraniet. Det skyldes blandt andet, at det originale kraniums blotte vægt på over 600 kg. gør det svært at montere på skelettet uden omfattende støttekonstruktioner.

Desuden vil man kunne se et kranium fra en Triceratops samt fossiler af Allosaurus, Nanosaurus, Deinonychus, Zephyrosaurus, lære mere om ligheder og forskelle mellem en række af nutidens rovdyr og meget andet.


Læs mere på https://snm.ku.dk/udstillinger/tristan_otto/

Udstilling: [i]Dinosaurernes konge. Sted: Statens Naturhistoriske Museum (Øster Voldgade 5-7, Kbh. – tidl. Geologisk Museum). [/i]Åbner: 19. juni


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mængden af skyggedata stiger voldsomt – få tips til hvordan du bekæmpe det
Moderne virksomheder er drevet af data. Men for at udnytte de data, skal de være tilgængelige for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere – og det er bare de data, som it og virksomheden kender. For den eksplosive udvikling i cloud og data betyder også, at de fleste organisationer generer store mængder af ”skyggedata”, data som bliver delt, opbevaret og ofte glemt et sted i virksomhedens mange systemer. I dette whitepaper kan du derfor læse om omfanget af problemet med skyggedata i skyen samt få ideer til, hvordan du kan begrænse og beskytte det.