Artikel top billede

Udstilling: Øgledage på Naturhistorisk Museum

Forårets storstilede udstilling af dinosaurfossiler i København blev forsinket af coronaudbruddet, men åbner nu 19. juni.

Dinosaurer er evigt fascinerende. Både på grund af deres nærmest ubegribelige fysiske fremtoning og det enorme tidsspand mellem os og dem. Øglernes forstenede rester havde trods alt allerede været del af geologien i mange millioner år, da vore fjerneste forfædre kravlede ned fra træerne.

Men én ting er at have set en sulten tordenøgle rive panikslagne skuespillere rundt i Jurassic Park, noget helt andet er at opleve den i fuld størrelse og helt tæt på. Det får man endelig chancen for på dansk jord, når Statens Naturhistoriske Museum slår dørene op for udstillingen Dinosaurernes konge.

Her er kronjuvelen et af de mest komplette fossiler af et Tyrannosaurus Rex-skelet, man kender til. Det har fået navnet ”Tristan Otto,” blev fundet i Montana i 2010, er i dansk eje og har været udstillet i Berlin de seneste år.

Udstillingen har været varslet længe og skulle have åbnet i april. Men den slår nu dørene op 19. juni. Primært fordi der stadig mangler en del af den omfattende forberedelse, der blev sat i stå af coronaudbruddet.

Dinosaurernes konge kan opleves i det gamle Geologisk Museums lokaler på Øster Voldgade for enden af Botanisk Have.

Her vil man dels kunne se det originale T. Rex-kranium helt tæt på og i øjenhøjde, dels det samlede skelet med en påmonteret kopi af kraniet. Det skyldes blandt andet, at det originale kraniums blotte vægt på over 600 kg. gør det svært at montere på skelettet uden omfattende støttekonstruktioner.

Desuden vil man kunne se et kranium fra en Triceratops samt fossiler af Allosaurus, Nanosaurus, Deinonychus, Zephyrosaurus, lære mere om ligheder og forskelle mellem en række af nutidens rovdyr og meget andet.

Læs mere på https://snm.ku.dk/udstillinger/tristan_otto/

Udstilling: [i]Dinosaurernes konge. Sted: Statens Naturhistoriske Museum (Øster Voldgade 5-7, Kbh. – tidl. Geologisk Museum). [/i]Åbner: 19. juni
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.