Bog: Historien om hvordan nyheder gik fra 30 minutter til døgnet rundt med Turner og CNN

I den nye bog ”Up All Night” får man historien om, hvordan CNNs debut i 1980 var med til at forvandle TV-nyheder til et allestedsnærværende produkt – og om kanalens farverige topchef.

I dag er døgnets nyhedsstrøm så banal og selvfølgelig, at ingen skænker det en tanke, og selv TV-nyheder i døgndrift er so much yesterdays news. Sådan var det langtfra for 40 år siden, heller ikke i USA.

Men så gik Ted Turners CNN i luften og gjorde tv-nyheder til noget, man kunne konsumere i døgndrift, hvis man ellers havde lyst.

Dén historie kan man læse i helt nye bog Up All Night: Ted Turner, CNN, and the Birth of 24-Hour News af Lisa Napoli.

Det moderne CNN er en højglanspoleret, toptunet mediemaskine med konstant Breaking News og journalister og værter såsom Christiane Amanpour og Anderson Cooper, der selv er blevet globale berømtheder.

Men da Turner startede sin første kanal, Channel 17, i 1970, var det en noget mere flosset og halvfjollet affære, og først med tiden blev hans nyhedsforretning til et egentligt medie- og sportsimperium.

Dén udvikling tog for alvor fart, da CNN for første gang begyndte at sende nyheder i døgndrift og siden fik konkurrenter som MSNBC og FOX News.

Sammen har de tre været katalysatorer for en dramatisk ændring af det amerikanske og det globale nyhedsbillede. Ikke kun ved at gøre nyheder til at produkt, man kan konsumere i døgndrift.

Men også ved at blande traditionel journalistik og reportage med holdningsstof, så man lettere – og langt billigere – kan fylde sendefladen ud.

Dette har i dén grad dannet skole og delvist udvisket grænsen mellem traditionelle nyhedmedier og opinionsmaskiner, der forsøger at påvirke den offentlige mening gennem hvert sit stampublikum. Hvilket en del danske medier også har taget ved lære af. På godt og ondt.

I Up All Night fortæller Lisa Napoli hele den undertiden dramatiske historie om CNN fra dengang, hvor nyheder var noget, man overværede i en halv times andægtig tavshed om aftenen foran det sort/hvide TV og til nu, hvor de er med os døgnet rundt, verden rundt.

Men man får også historien om Ted Turner, der langtfra har været en benhård og myreflittig forretningsmand af standardmodellen, men som også har haft en særdeles kulørt tilværelse.

Skal man tro en meget rosende anmeldelse i Wall Street Journal forleden, lykkes Lisa Napoli godt med at trække de store linjer op ved at forlene mediehistorien med en personbåren beretning om en meget atypisk topchef og tilsammen fortælle underholdende og læsværdig samtidshistorie.

Titel: Up All Night. Forfatter: Lisa Napoli. Udkommet: 12. maj 2020.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mængden af skyggedata stiger voldsomt – få tips til hvordan du bekæmpe det
Moderne virksomheder er drevet af data. Men for at udnytte de data, skal de være tilgængelige for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere – og det er bare de data, som it og virksomheden kender. For den eksplosive udvikling i cloud og data betyder også, at de fleste organisationer generer store mængder af ”skyggedata”, data som bliver delt, opbevaret og ofte glemt et sted i virksomhedens mange systemer. I dette whitepaper kan du derfor læse om omfanget af problemet med skyggedata i skyen samt få ideer til, hvordan du kan begrænse og beskytte det.