Artikel top billede

Bog: Historien om hvordan nyheder gik fra 30 minutter til døgnet rundt med Turner og CNN

I den nye bog ”Up All Night” får man historien om, hvordan CNNs debut i 1980 var med til at forvandle TV-nyheder til et allestedsnærværende produkt – og om kanalens farverige topchef.

I dag er døgnets nyhedsstrøm så banal og selvfølgelig, at ingen skænker det en tanke, og selv TV-nyheder i døgndrift er so much yesterdays news. Sådan var det langtfra for 40 år siden, heller ikke i USA.

Men så gik Ted Turners CNN i luften og gjorde tv-nyheder til noget, man kunne konsumere i døgndrift, hvis man ellers havde lyst.

Dén historie kan man læse i helt nye bog Up All Night: Ted Turner, CNN, and the Birth of 24-Hour News af Lisa Napoli.

Det moderne CNN er en højglanspoleret, toptunet mediemaskine med konstant Breaking News og journalister og værter såsom Christiane Amanpour og Anderson Cooper, der selv er blevet globale berømtheder.

Men da Turner startede sin første kanal, Channel 17, i 1970, var det en noget mere flosset og halvfjollet affære, og først med tiden blev hans nyhedsforretning til et egentligt medie- og sportsimperium.

Dén udvikling tog for alvor fart, da CNN for første gang begyndte at sende nyheder i døgndrift og siden fik konkurrenter som MSNBC og FOX News.

Sammen har de tre været katalysatorer for en dramatisk ændring af det amerikanske og det globale nyhedsbillede. Ikke kun ved at gøre nyheder til at produkt, man kan konsumere i døgndrift.

Men også ved at blande traditionel journalistik og reportage med holdningsstof, så man lettere – og langt billigere – kan fylde sendefladen ud.

Dette har i dén grad dannet skole og delvist udvisket grænsen mellem traditionelle nyhedmedier og opinionsmaskiner, der forsøger at påvirke den offentlige mening gennem hvert sit stampublikum. Hvilket en del danske medier også har taget ved lære af. På godt og ondt.

I Up All Night fortæller Lisa Napoli hele den undertiden dramatiske historie om CNN fra dengang, hvor nyheder var noget, man overværede i en halv times andægtig tavshed om aftenen foran det sort/hvide TV og til nu, hvor de er med os døgnet rundt, verden rundt.

Men man får også historien om Ted Turner, der langtfra har været en benhård og myreflittig forretningsmand af standardmodellen, men som også har haft en særdeles kulørt tilværelse.

Skal man tro en meget rosende anmeldelse i Wall Street Journal forleden, lykkes Lisa Napoli godt med at trække de store linjer op ved at forlene mediehistorien med en personbåren beretning om en meget atypisk topchef og tilsammen fortælle underholdende og læsværdig samtidshistorie.

Titel: Up All Night. Forfatter: Lisa Napoli. Udkommet: 12. maj 2020.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.