SimCorps omsætning stiger - men indtjeningen dykker med mere end 33 procent

Efter rekordresultat i fjor stiger, SimCorps omsætning nu med 3,2 procent i første kvartal. Til gengæld er indtjeningen i frit fald og er dykket med mere end 33 procent.

Danske SimCorp omsatte i årets første kvartal for 780 millioner kroner, viser selskabet netop offentliggjorte kvartalsregnskab.Det svarer til en stigning på 3,2 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Samtidig er selskabets driftsresultat - EBIT - dykket kraftigt. Driftsresultatet er nemlig faldet med mere end 33 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor til nu 133 millioner kroner.

Netto-resultatet er faldet med 31,6 procent til nu 101 millioner kroner, viser regnskabet.

Heraf fremgår det også, at selskabets vigtige indgang af ordrer - både nye og add on - er med syv procent i forhold til afslutningen af det foregående kvartal.

Stor usikkerhed i markede
I regnskabs-meddelelsen peger SimCorp på, at der fortsat er stor usikkerhed i markedet i kølvandet på corona-krisen, hvor det fortsat er meget svært at komme med bud på længden og dybden af krisen, ligesom det ifølge SimCorp fortsat er muligt, at kundernes reaktionsmønstre vil skifte.

Selskabet har igangsat forskellige omkostnings-besparende initiativer for at ruste sig til et fald i salget.

Blandt andet har SimCorp lukket helt for nyansættelser, ligesom selskabet har udskudt alle planlagte løn-stigninger.

SimCorp leverede et rekordresultat for hele 2019 med en vækst på næsten 20 procent og rekord-beløb på både top- og bundlinie.

Det kan du læse mere om her: SimCorp lægger afstand til konkurrenterne med rekordresultat: "Vi har aldrig præsenteret noget, der har været på det her niveau"

Du finder hele regnskabsmeddelelsen fra SimCorp her.

Og du kan læse interview med topchef Klaus Holse på cw.dk senere i dag.

Læs også:

SimCorp åbner for fysisk tom generalforsamling med dystre meldinger om fremtiden

SimCorp i stort cloud-fremstød: Flytter alle servere til Microsoft Azure og dedikerer 700 millioner kroner til udviklingYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Det skal dit endpoint detection and response-system kunne
EDR, eller endpoint detection and response, lovede egentlig bedre it-sikkerhed og bedre overblik. Men resultaterne er ikke helt overbevisende. I dette whitepaper kan du læse om nogle af begrundelserne for, at traditionel EDR kan drille – blandt andet et systemerne kæmper med manglende integration af data fra andre kilder. Samtidig får du i dette whitepaper en checkliste for, hvad du kan forvente at dit endpoint detection and response-system skal kunne samt en række relevante use cases.