SimCorps omsætning stiger - men indtjeningen dykker med mere end 33 procent

Efter rekordresultat i fjor stiger, SimCorps omsætning nu med 3,2 procent i første kvartal. Til gengæld er indtjeningen i frit fald og er dykket med mere end 33 procent.

Danske SimCorp omsatte i årets første kvartal for 780 millioner kroner, viser selskabet netop offentliggjorte kvartalsregnskab.Det svarer til en stigning på 3,2 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Samtidig er selskabets driftsresultat - EBIT - dykket kraftigt. Driftsresultatet er nemlig faldet med mere end 33 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor til nu 133 millioner kroner.

Netto-resultatet er faldet med 31,6 procent til nu 101 millioner kroner, viser regnskabet.

Heraf fremgår det også, at selskabets vigtige indgang af ordrer - både nye og add on - er med syv procent i forhold til afslutningen af det foregående kvartal.

Stor usikkerhed i markede
I regnskabs-meddelelsen peger SimCorp på, at der fortsat er stor usikkerhed i markedet i kølvandet på corona-krisen, hvor det fortsat er meget svært at komme med bud på længden og dybden af krisen, ligesom det ifølge SimCorp fortsat er muligt, at kundernes reaktionsmønstre vil skifte.

Selskabet har igangsat forskellige omkostnings-besparende initiativer for at ruste sig til et fald i salget.

Blandt andet har SimCorp lukket helt for nyansættelser, ligesom selskabet har udskudt alle planlagte løn-stigninger.

SimCorp leverede et rekordresultat for hele 2019 med en vækst på næsten 20 procent og rekord-beløb på både top- og bundlinie.

Det kan du læse mere om her: SimCorp lægger afstand til konkurrenterne med rekordresultat: "Vi har aldrig præsenteret noget, der har været på det her niveau"

Du finder hele regnskabsmeddelelsen fra SimCorp her.

Og du kan læse interview med topchef Klaus Holse på cw.dk senere i dag.

Læs også:

SimCorp åbner for fysisk tom generalforsamling med dystre meldinger om fremtiden

SimCorp i stort cloud-fremstød: Flytter alle servere til Microsoft Azure og dedikerer 700 millioner kroner til udvikling
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.