EasyJet ramt af cyberangreb: Hackere stjæler oplysninger på ni millioner kunder

Luftfartsselskabet EasyJet har været udsat for et "yderst sofistikeret" hackerangreb, hvor oplysninger på ni millioner kunder er blevet stjålet.

Det britiske lavprisflyselskab EasyJet har fået stjålet oplysninger på millioner af kunder.

Et cyberangreb resulterede i, at bagmændene kunne løbe afsted med informationer som e-mails og rejsedeltaljer på ni millioner kunder.

Det skriver flyselskabet i en børsmeddelelse.

Angrebet, der beskrives som af en "yderst sofistikeret kilde," indebar også, at 2.200 kunder fik stjålet kreditkortinformationer.

"Der er ikke bevis for, at nogen af de personlige oplysninger er blevet misbrugt. Men vi kommunikerer med de omkring ni millioner kunder, hvis rejseoplysninger er blevet tilgået, for at rådgive dem om, hvilke skridt de bør tage for at minimere risikoen for et potentielt phising-angreb," lyder beskeden fra luftfartselskabet i meddelelsen.

Læs også: Flyselskab eksperimenterer med LiFi i stedet for WiFi: Forbindelsen er så hurtig at der kan games på flyturen

Covid-19 sætter fart på cybertruslen
Selskabet topchef, Johan Lundgren, udtaler i meddelelsen, at dette angreb har gjort selskabet opmærksom på, at covid-19 tilvejebringer en større risiko for at blive kompromitteret via internetsvindel.

"Vi tager cybersikkerheden meget alvorligt i forhold til vores systermer, og vi her robuste sikkerhedsprocedurer, der kan beskytte vores kunder persondata. Men alt andet lige, så er der en tiltagende trussel fra cyberkriminelle, der stadig bliver mere sofistikerede."

Jonas Lundgren afslutter meddelelsen ved at give en offentlig undskyld til de kunder, der er blevet påvirket af angrebet.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Online seminar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

04. juni 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Customer engagement - sådan skaber succesfulde virksomheder en stærk kundeloyalitet

Der findes ikke mange virksomheder, der med succes er taget på rejsen mod den digitale transformation, der ikke har satset målrettet på at forstå deres kunder og udvikle forholdet til deres kunder med det mål at skabe den allerbedste kundeoplevelse. Med data kan man få en dyb forståelse for sine kunder og få indsigt i, hvordan de agerer, og hvordan de vil agere. Vi sætter fokus på nye forretningsmodeller der skaber loyale kunder.

09. juni 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Awareness og god it-sikkerhedskultur

Sikkerheds-awareness er en af de allervigtigste ting at få styr på for alle it-sikkerhedsansvarlige. For uanset hvor godt vi sikrer vores perimetre med avancerede digitale forsvarsværker, er og bliver medarbejderne et svagt led og et oplagt mål for hackerne.

10. juni 2020 | Læs mere


Premium
Overblik: DXC Technology og Netcompany stormer frem som offentlig it-leverandør - Atea og Conscia taber terræn
Det offentlige Danmark bruger hvert år milliarder af kroner på it-indkøb. I løbet af 2019 tog DXC Technology og Netcompany store indhug i de offentlige it-budgetter - samtidig rykkede Atea og Conscia baglæns. Det viser nye tal fra Udbudsvagten.
Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.