Artikel top billede

EasyJet ramt af cyberangreb: Hackere stjæler oplysninger på ni millioner kunder

Luftfartsselskabet EasyJet har været udsat for et "yderst sofistikeret" hackerangreb, hvor oplysninger på ni millioner kunder er blevet stjålet.

Det britiske lavprisflyselskab EasyJet har fået stjålet oplysninger på millioner af kunder.

Et cyberangreb resulterede i, at bagmændene kunne løbe afsted med informationer som e-mails og rejsedeltaljer på ni millioner kunder.

Det skriver flyselskabet i en børsmeddelelse.

Angrebet, der beskrives som af en "yderst sofistikeret kilde," indebar også, at 2.200 kunder fik stjålet kreditkortinformationer.

"Der er ikke bevis for, at nogen af de personlige oplysninger er blevet misbrugt. Men vi kommunikerer med de omkring ni millioner kunder, hvis rejseoplysninger er blevet tilgået, for at rådgive dem om, hvilke skridt de bør tage for at minimere risikoen for et potentielt phising-angreb," lyder beskeden fra luftfartselskabet i meddelelsen.

Læs også: Flyselskab eksperimenterer med LiFi i stedet for WiFi: Forbindelsen er så hurtig at der kan games på flyturen

Covid-19 sætter fart på cybertruslen

Selskabet topchef, Johan Lundgren, udtaler i meddelelsen, at dette angreb har gjort selskabet opmærksom på, at covid-19 tilvejebringer en større risiko for at blive kompromitteret via internetsvindel.

"Vi tager cybersikkerheden meget alvorligt i forhold til vores systermer, og vi her robuste sikkerhedsprocedurer, der kan beskytte vores kunder persondata. Men alt andet lige, så er der en tiltagende trussel fra cyberkriminelle, der stadig bliver mere sofistikerede."

Jonas Lundgren afslutter meddelelsen ved at give en offentlig undskyld til de kunder, der er blevet påvirket af angrebet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere