Artikel top billede

EasyJet ramt af cyberangreb: Hackere stjæler oplysninger på ni millioner kunder

Luftfartsselskabet EasyJet har været udsat for et "yderst sofistikeret" hackerangreb, hvor oplysninger på ni millioner kunder er blevet stjålet.

Det britiske lavprisflyselskab EasyJet har fået stjålet oplysninger på millioner af kunder.

Et cyberangreb resulterede i, at bagmændene kunne løbe afsted med informationer som e-mails og rejsedeltaljer på ni millioner kunder.

Det skriver flyselskabet i en børsmeddelelse.

Angrebet, der beskrives som af en "yderst sofistikeret kilde," indebar også, at 2.200 kunder fik stjålet kreditkortinformationer.

"Der er ikke bevis for, at nogen af de personlige oplysninger er blevet misbrugt. Men vi kommunikerer med de omkring ni millioner kunder, hvis rejseoplysninger er blevet tilgået, for at rådgive dem om, hvilke skridt de bør tage for at minimere risikoen for et potentielt phising-angreb," lyder beskeden fra luftfartselskabet i meddelelsen.

Læs også: Flyselskab eksperimenterer med LiFi i stedet for WiFi: Forbindelsen er så hurtig at der kan games på flyturen

Covid-19 sætter fart på cybertruslen

Selskabet topchef, Johan Lundgren, udtaler i meddelelsen, at dette angreb har gjort selskabet opmærksom på, at covid-19 tilvejebringer en større risiko for at blive kompromitteret via internetsvindel.

"Vi tager cybersikkerheden meget alvorligt i forhold til vores systermer, og vi her robuste sikkerhedsprocedurer, der kan beskytte vores kunder persondata. Men alt andet lige, så er der en tiltagende trussel fra cyberkriminelle, der stadig bliver mere sofistikerede."

Jonas Lundgren afslutter meddelelsen ved at give en offentlig undskyld til de kunder, der er blevet påvirket af angrebet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere