Artikel top billede

EasyJet ramt af cyberangreb: Hackere stjæler oplysninger på ni millioner kunder

Luftfartsselskabet EasyJet har været udsat for et "yderst sofistikeret" hackerangreb, hvor oplysninger på ni millioner kunder er blevet stjålet.

Det britiske lavprisflyselskab EasyJet har fået stjålet oplysninger på millioner af kunder.

Et cyberangreb resulterede i, at bagmændene kunne løbe afsted med informationer som e-mails og rejsedeltaljer på ni millioner kunder.

Det skriver flyselskabet i en børsmeddelelse.

Angrebet, der beskrives som af en "yderst sofistikeret kilde," indebar også, at 2.200 kunder fik stjålet kreditkortinformationer.

"Der er ikke bevis for, at nogen af de personlige oplysninger er blevet misbrugt. Men vi kommunikerer med de omkring ni millioner kunder, hvis rejseoplysninger er blevet tilgået, for at rådgive dem om, hvilke skridt de bør tage for at minimere risikoen for et potentielt phising-angreb," lyder beskeden fra luftfartselskabet i meddelelsen.

Læs også: Flyselskab eksperimenterer med LiFi i stedet for WiFi: Forbindelsen er så hurtig at der kan games på flyturen

Covid-19 sætter fart på cybertruslen

Selskabet topchef, Johan Lundgren, udtaler i meddelelsen, at dette angreb har gjort selskabet opmærksom på, at covid-19 tilvejebringer en større risiko for at blive kompromitteret via internetsvindel.

"Vi tager cybersikkerheden meget alvorligt i forhold til vores systermer, og vi her robuste sikkerhedsprocedurer, der kan beskytte vores kunder persondata. Men alt andet lige, så er der en tiltagende trussel fra cyberkriminelle, der stadig bliver mere sofistikerede."

Jonas Lundgren afslutter meddelelsen ved at give en offentlig undskyld til de kunder, der er blevet påvirket af angrebet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Ikke mange kender VMware - men danske it-professionelle er ret vilde med selskabet
Computerworld Image 2021 VMware sidder ikke inde med det mest velkendte brand i Danmark, men alligevel ryger selskabet til tops i årets image-undersøgelse. Virtualiserings-giganten høster nemlig anerkendelse på en række afgørende parametre.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.