Artikel top billede

Dinero og Billy blandt de første til at anvende ny EU-regler om open banking

De danske regnskabsselskaber Dinero og Billy er blandt de første til at tage nye EU-regler om Open Banking til sig.

Regnskabsselskaberne Dinero og Billy er blandt de første selskaber uden for den etablerede bankverden, der for alvor har taget de nye EU-regler om Open Banking til sig, skriver Børsen.

Det betyder, at de med kundernes tilladelse får adgang til kunderne bankkonti, hvorfra de automatisk kan betale regninger.

Dette har mange banker allerede taget til sig.

Og ifølge avisen er selskaber som Dinero og Billy oplagte som selskaber, der kan få glæde af open banking.

Hos Dinero fortæller direktør David Andersen, at drømmen altid har været at kunne automatisere regnskaber.

“Nu har vi en model, hvor vi kan få data direkte og automatisere regnskaber og regnskabsprocesser ud fra de data. Nu kan vi frigøre brugernes tid til at lave forretning i stedet for regnskab,” siger han til avisen.

Dinero fortalte for flere år siden Computerworld om mulighederne med de åbne API'er, som er blevet virkelighed med EU-direktivet PSD2.

Det kan du læse mere om her: Nye regler tvinger bankerne til at åbne for API'er: It-firmaer kan få direkte adgang til dine bankdata.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere