Artikel top billede

Den danske it-branche kan knække midt over i kølvandet på corona-krisen

Der er stor ulighed i, hvordan den økonomiske krise forårsaget af corona-pandemien, vil påvirke it-virksomheder.

Med al sandsynlighed, vil den danske it-branche se væsentlig anderledes ud, når det kommer på den anden side, at den verserende corona-krise.

Branchen kan dog knække midt over, hvor enkelte virksomheder vinder andele og konsoliderer, mens andre er blot få måneder fra at dreje nøglen om, skriver Børsen.

“Det kan udmønte sig i konkurser, men det vil helt sikkert også give yderligere fart til konsolideringen. Jeg tror, at vi kommer til at se, at flere økonomisk pressede virksomheder vil blive helt eller delvist overtaget,” siger analysedirektør hos rådgivningsvirksomheden IDC, Jan Horsager, som forventer, at it-branchen vil gennemgå et udskillelsesforløb i den kommende tid.

Læs også: Mere end hver anden danske it-virksomhed mangler betaling fra kunderne: Kan ende i tsunami af konkurser

Meldingen underbygges af tal fra brancheorganisationen IT-Branchen, som i en undersøgelse foretaget blandt 111 medlemmer erfarer, at over halvdelen har oplevet fald i omsætningen, mens 30 procent oplever en stigning i omsætningen.

Blandt de adspurgte svarer en sjettedel, at deres kassebeholdning er tom indenfor de næste tre måneder.

"Vi ser allerede de første konkurser nu på tværs af erhvervslivet. Vi har været i gang i seks uger, og det er heromkring, at det sker. Jeg er meget bekymret for, hvad der sker ved udgangen af maj, når næste lønrunde skal effektueres," siger Natasha Friis Saxberg til Computerworld og tilføjer:

"Det er alvorligt. Der er ved at være en konkurs-tsunami nu. Den manglende likviditet kommer til at sætte sig nu i forhold til konkurser og nedskalering af omkostninger i form af leasing af biler, medarbejdere, lokaler og rengøringshjælp. Det er alt det, der kan skæres."

Se også: Danske it-virksomheder forventer at løbe tør for penge i løbet af seks måneder: "Jeg er meget bekymret for, hvad der sker ved udgangen af maj"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere