Artikel top billede

Den danske it-branche kan knække midt over i kølvandet på corona-krisen

Der er stor ulighed i, hvordan den økonomiske krise forårsaget af corona-pandemien, vil påvirke it-virksomheder.

Med al sandsynlighed, vil den danske it-branche se væsentlig anderledes ud, når det kommer på den anden side, at den verserende corona-krise.

Branchen kan dog knække midt over, hvor enkelte virksomheder vinder andele og konsoliderer, mens andre er blot få måneder fra at dreje nøglen om, skriver Børsen.

“Det kan udmønte sig i konkurser, men det vil helt sikkert også give yderligere fart til konsolideringen. Jeg tror, at vi kommer til at se, at flere økonomisk pressede virksomheder vil blive helt eller delvist overtaget,” siger analysedirektør hos rådgivningsvirksomheden IDC, Jan Horsager, som forventer, at it-branchen vil gennemgå et udskillelsesforløb i den kommende tid.

Læs også: Mere end hver anden danske it-virksomhed mangler betaling fra kunderne: Kan ende i tsunami af konkurser

Meldingen underbygges af tal fra brancheorganisationen IT-Branchen, som i en undersøgelse foretaget blandt 111 medlemmer erfarer, at over halvdelen har oplevet fald i omsætningen, mens 30 procent oplever en stigning i omsætningen.

Blandt de adspurgte svarer en sjettedel, at deres kassebeholdning er tom indenfor de næste tre måneder.

"Vi ser allerede de første konkurser nu på tværs af erhvervslivet. Vi har været i gang i seks uger, og det er heromkring, at det sker. Jeg er meget bekymret for, hvad der sker ved udgangen af maj, når næste lønrunde skal effektueres," siger Natasha Friis Saxberg til Computerworld og tilføjer:

"Det er alvorligt. Der er ved at være en konkurs-tsunami nu. Den manglende likviditet kommer til at sætte sig nu i forhold til konkurser og nedskalering af omkostninger i form af leasing af biler, medarbejdere, lokaler og rengøringshjælp. Det er alt det, der kan skæres."

Se også: Danske it-virksomheder forventer at løbe tør for penge i løbet af seks måneder: "Jeg er meget bekymret for, hvad der sker ved udgangen af maj"




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfaren løsningsarkitekt til komplekst systemlandskab

Saab Danmark A/S

Test Manager

Bachmann electronic GmbH

Software Architect C/C++
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere