Topnyhed:Her er Oracles nye danske topchef: Overtager posten fra Ingrid Mjøen

Artikel top billede

Sådan undgår MobilePay at konkurrere direkte med Apple Pay

Betalinger via bluetooth er ikke specielt brugervenlig. Derfor har MobilePay kig på alternativer betalingsmetoder.

Den danske mobilbetalingsløsning MobilePay mangler den kontaktløse NFC-teknologi, for at kunne konkurrere direkte med løsninger som Apple Pay.

I stedet har fintech-selskabet fundet alternativer, til at gøre sig gældende forklarer administrerende direktør hos MobilePay, Claus Bunkenborg, til netmediet Finanswatch.

NFC-teknologien kan erstattes af bluetooth, men ifølge MobilePay-chefen fungerer den ikke nær så brugervenligt.

I stedet satses på ’scan-og-betal’ løsninger, hvor brugerne selv scanner varer ind og betaler igennem eksempelvis detail-virksomheden Coops app.

"Scan-og-betal er et bud på, hvordan fremtiden kan se ud i detailhandlen. I stedet for at betale ved kassen, så betaler man ude på gulvet, når man har varen i hånden. Det er dér, vi synes, det er interessant at være," siger Claus Bunkenborg.

Samtidig ser han muligheder i små erhvervskunder, hvor betalingssystemet Myshop på enkel vis kan forvandle en tablet eller smartphone til en betalingsterminal.

Dertil er MobilePay med mere end fire millioner brugere fortsat den fortrukne løsning til pengeoverførsler mellem brugere i Danmark.

Siden Apple Pays debut i Danmark i oktober 2017 har MobilePay set sig overhalet på mobilbetalingsfronten. I februar 2020 kunne Apple Pay tælle dobbelt så mange betalinger i fysiske butikker end MobilePay.

Læs også: MobilePay i åben krig med Nets: Vil kapre kunder fra Betalingsservice med ny billig betalings-løsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.