Sådan undgår MobilePay at konkurrere direkte med Apple Pay

Betalinger via bluetooth er ikke specielt brugervenlig. Derfor har MobilePay kig på alternativer betalingsmetoder.

Den danske mobilbetalingsløsning MobilePay mangler den kontaktløse NFC-teknologi, for at kunne konkurrere direkte med løsninger som Apple Pay.

I stedet har fintech-selskabet fundet alternativer, til at gøre sig gældende forklarer administrerende direktør hos MobilePay, Claus Bunkenborg, til netmediet Finanswatch.

NFC-teknologien kan erstattes af bluetooth, men ifølge MobilePay-chefen fungerer den ikke nær så brugervenligt.

I stedet satses på ’scan-og-betal’ løsninger, hvor brugerne selv scanner varer ind og betaler igennem eksempelvis detail-virksomheden Coops app.

"Scan-og-betal er et bud på, hvordan fremtiden kan se ud i detailhandlen. I stedet for at betale ved kassen, så betaler man ude på gulvet, når man har varen i hånden. Det er dér, vi synes, det er interessant at være," siger Claus Bunkenborg.

Samtidig ser han muligheder i små erhvervskunder, hvor betalingssystemet Myshop på enkel vis kan forvandle en tablet eller smartphone til en betalingsterminal.

Dertil er MobilePay med mere end fire millioner brugere fortsat den fortrukne løsning til pengeoverførsler mellem brugere i Danmark.

Siden Apple Pays debut i Danmark i oktober 2017 har MobilePay set sig overhalet på mobilbetalingsfronten. I februar 2020 kunne Apple Pay tælle dobbelt så mange betalinger i fysiske butikker end MobilePay.

Læs også: MobilePay i åben krig med Nets: Vil kapre kunder fra Betalingsservice med ny billig betalings-løsning


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.