Artikel top billede

Penneo scorer millioner og er klar til børsnotering: 73 procent af de interesserede investorer har fået nej til at købe aktier

Danske Penneo er på vej på børsen efter et solidt aktie-udbud, hvor så mange var interesserede i at købe aktier, at kun 27 procent af de interesserede investorer har fået mulighed for at købe ind. Resten må vente, til aktien går i fri handel.

Børsnoteringen af Penneo er gået over al forventning, lyder det fra selskabet, der ved midnat lukkede for nytegninger af aktien.

Penneo - der står bag en løsning til digital underskrift af årsregnskaber og digitalisering af det bagvedliggende workflow - meddeler, at der blev afgivet ønske om at købe 19 gange så mange aktier, som selskabet havde udbudt.

“I alt var der udbudt aktier for 14 millioner kroner, og i alt er der blevet lagt bud ind på disse aktier for 285 millioner kroner,” lyder det fra selskabet.

Det var oprindeligt målet, at Penneo ved børsnoteringen skulle rejse 35 millioner kroner.

Men på grund af stor interesse blev dette beløb fornylig hævet tl 50 millioner kroner, hvor af de 14 millioner kroner blev forbeholdt det offentlige udbud, mens resten blev afsat til en række såkaldte ‘fortegnere’ - altså større investorer, der havde meldt deres interesse.

Det kan du læse mere om her: Stor efterspørgsel efter Penneos aktier - klar til at hente 50 millioner kroner på børsnotering

4.700 har fået nej til at købe

Penneo meddeler, at 6.500 investorer har forsøgt at købe aktier under udbuddet.

Hele 4.700 af dem får dog ikke mulighed for at komme med, da Penneo besluttede at afvise alle, der ville købe aktier for mindre end 37.051 kroner.

De 1.759 investorer, der på forhånd ønskede at købe aktier for mellem 37.051 kroner og 250.000 kroner, har fået lov til at købe 362 aktier hver for omkring 4.000 kroner.

“Vi ville have ønsket, at alle kunne få indfriet deres ønsker. Men vi har helt bevidst valgt, at vi ikke vil rejse flere penge, end hvad der passer til den vækststrategi, som pengene skal bruges til. Vi vil være et børsnoteret selskab med orden i penalhuset, så vi kan komme tilbage til investorerne på et senere tidspunkt, når og hvis vi får behov for at rejse mere kapital,” meddeler selskabets administrerende direktør Niels Henrik Rasmussen.

De mange millioner skal nu investeres i konsolidering og videreudvikling af selskabet, hedder det.

“Ambitionen er over tid at udvikle et stærkt globalt teknologiselskab,” meddeler Penneo.

Selskabet har første handelsdag på minibørsen First North 2. juni.
Premium
Efter lang tids tøven ruller kunderne nu ind på SAP S/4: "Vi har fået flere nye S/4-sager i det seneste halve år, end vi havde af S/4-kunder i forvejen"
En af de absolut største SAP-partnere i verden og på dansk jord, det tidligere Itelligence, nu NTT Data Business Solutions, ser markant fremgang i antallet af S/4HANA-projekter. Overgangen til SAP's nyeste ERP-motor har ladet vente på sig, men ser nu ud til for alvor at rykke. "Vi har fået flere nye S/4-sager i det seneste halve år, end vi havde af S/4-kunder i forvejen," siger direktør Per Falck Jensen.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.