Morgen-briefing: 3-boss spår færre forretningsrejser i fremtiden / Tidligere TDC-direktør træder ind i bestyrelsen hos 2021.AI / Forhenværende Google-finansdirektør bliver bestyrelsesformand for Twitter / NetNordic køber finsk it-selskab

Morgen-briefing: 3-boss spår færre forretningsrejser i fremtiden. Tidligere TDC-direktør træder ind i bestyrelsen hos 2021.AI. Forhenværende Google-finansdirektør bliver bestyrelsesformand for Twitter. NetNordic køber finsk it-selskab. Snapchat stopper med at fremhæve Trumps profil.

Godmorgen!

Hermed velkommen til torsdagens nyhedsoverblik fra Computerworld.

3-boss spår færre forretningsrejser i fremtiden
På 24 timer måtte hele teleselskabet 3's kundeservice-afdelingen og alle selskabets sælgere slæbe deres computerskærme og andet hardware hjem under coronakrisen.

Topchef Morten Christiansen er dog imponeret af, hvordan selskabet har håndteret krisen.

Derfor spår han over for Finans, at der vil blive afholdt flere videomøder og færre forretningsrejser i fremtiden efter coronakrisen.

"I normale tider har jeg en rejsedag og en overnatning hver uge for at afvikle et møde på fire til fem timer i et andet land. Mødet koster altså rundt regnet 36 timer, to flybilletter og et hotelophold. I den sammenhæng er videomøder jo super effektive. Derfor tror jeg, at vi fremover vil se færre forretningsrejser og kørsel på landevejene og flere videomøder," siger Morten Christiansen til avisen.

Tidligere TDC-direktør træder ind i bestyrelsen hos 2021.AI
Kathrine Stampe Andersen, der tidligere har vicedirektør for TDC Group og markedsdirektør hos Dansk Erhverv, indtræder i bestyrelsen hos Michael Muncks 2021.AI.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

"Det er med stor glæde, at jeg har accepteret denne udnævnelse, og jeg ser meget frem til at tiltræde i bestyrelsen hos 2021.AI. Selskabet har allerede vist bemærkelsesværdige resultater og indflydelse på den globale AI-scene, og jeg er meget spændt, glad og ydmyg over at skulle være del af af holdet," lyder det i meddelelsen fra Kathrine Stampe Andersen.

Virksomhedens bestyrelse består nu af bestyrelsesformand og medstifter Peter Søndergaard, Danny Lange, Michael Sauer, Kathrine Stampe Andersen og Jens Friis Hjortegaard.

Michael Munck er administrerende direktør.

Forhenværende Google-finansdirektør bliver bestyrelsesformand for Twitter
Googles tidligere finansdirektør Patrick Pichette er ny bestyrelsesformand for Twitter.

Det er første gang, at en person uden for Twitter hentes ind til hvervet.

Det skriver Reuters.

Patrick Pichette afløser Omid Kordestani på bestyrelsesformandsposten, som Omid Kordestani har siddet på i fem år.

Omid Kordestani fortsætter dog med en plads i den 11-mand store bestyrelse.

NetNordic køber finsk it-selskab
NetNordic har købt finske Konehuone, som nu bliver del af NetNordic Group.

Det oplyser selskabet i en meddelelse til Computerworld.

"NetNordic har været tilstede i Finland i ti år og har tålmodigt ventet på den rigtige mulighed for at overtage et kvalitetsselskab med de rette kompetencer og kultur, som vil passe til vores og samtidig understøtte vores industrielle og geografiske platform for at øge væksten," lyder det fra NetNordic Groups topchef, Jarl Øverby, i meddelelsen, der fortsætter:

"Konehuone har en imponerende væksthistorik og har over årene bevist, at selskabet kan servicere krævende kunder med den højeste kvalitet. Vi ser frem til at lære og bidrage til selskabets fortsatte udvikling."

Snapchat stopper med at fremhæve Trumps profil
Snaphat følger i Twitters fodspor og dropper promoveringen af den amerikanske præsident Donald Trumps profil.

Det meddeler Snapchat.

Beslutningen skyldes, at Donald Trump har udsendt en række tweets, der angiveligt opildner til vold mod demonstranter under urolighederne i USA.
Premium
20 danske Microsoft-partnere med i opløbet om at blive kåret som Danmarks dygtigste
Tirsdag afholder Microsoft vanen tro sit store Partner Award-show. I år er gallamiddagen skiftet ud med et virtuelt arrangement, hvor Microsofts danske ledelse uddeler 12 priser og hovedprisen som årets bedste Microsoft-partner. Se alle de nominerede partnere her.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.