Morgen-briefing: 3-boss spår færre forretningsrejser i fremtiden / Tidligere TDC-direktør træder ind i bestyrelsen hos 2021.AI / Forhenværende Google-finansdirektør bliver bestyrelsesformand for Twitter / NetNordic køber finsk it-selskab

Morgen-briefing: 3-boss spår færre forretningsrejser i fremtiden. Tidligere TDC-direktør træder ind i bestyrelsen hos 2021.AI. Forhenværende Google-finansdirektør bliver bestyrelsesformand for Twitter. NetNordic køber finsk it-selskab. Snapchat stopper med at fremhæve Trumps profil.

Godmorgen!

Hermed velkommen til torsdagens nyhedsoverblik fra Computerworld.

3-boss spår færre forretningsrejser i fremtiden
På 24 timer måtte hele teleselskabet 3's kundeservice-afdelingen og alle selskabets sælgere slæbe deres computerskærme og andet hardware hjem under coronakrisen.

Topchef Morten Christiansen er dog imponeret af, hvordan selskabet har håndteret krisen.

Derfor spår han over for Finans, at der vil blive afholdt flere videomøder og færre forretningsrejser i fremtiden efter coronakrisen.

"I normale tider har jeg en rejsedag og en overnatning hver uge for at afvikle et møde på fire til fem timer i et andet land. Mødet koster altså rundt regnet 36 timer, to flybilletter og et hotelophold. I den sammenhæng er videomøder jo super effektive. Derfor tror jeg, at vi fremover vil se færre forretningsrejser og kørsel på landevejene og flere videomøder," siger Morten Christiansen til avisen.

Tidligere TDC-direktør træder ind i bestyrelsen hos 2021.AI
Kathrine Stampe Andersen, der tidligere har vicedirektør for TDC Group og markedsdirektør hos Dansk Erhverv, indtræder i bestyrelsen hos Michael Muncks 2021.AI.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

"Det er med stor glæde, at jeg har accepteret denne udnævnelse, og jeg ser meget frem til at tiltræde i bestyrelsen hos 2021.AI. Selskabet har allerede vist bemærkelsesværdige resultater og indflydelse på den globale AI-scene, og jeg er meget spændt, glad og ydmyg over at skulle være del af af holdet," lyder det i meddelelsen fra Kathrine Stampe Andersen.

Virksomhedens bestyrelse består nu af bestyrelsesformand og medstifter Peter Søndergaard, Danny Lange, Michael Sauer, Kathrine Stampe Andersen og Jens Friis Hjortegaard.

Michael Munck er administrerende direktør.

Forhenværende Google-finansdirektør bliver bestyrelsesformand for Twitter
Googles tidligere finansdirektør Patrick Pichette er ny bestyrelsesformand for Twitter.

Det er første gang, at en person uden for Twitter hentes ind til hvervet.

Det skriver Reuters.

Patrick Pichette afløser Omid Kordestani på bestyrelsesformandsposten, som Omid Kordestani har siddet på i fem år.

Omid Kordestani fortsætter dog med en plads i den 11-mand store bestyrelse.

NetNordic køber finsk it-selskab
NetNordic har købt finske Konehuone, som nu bliver del af NetNordic Group.

Det oplyser selskabet i en meddelelse til Computerworld.

"NetNordic har været tilstede i Finland i ti år og har tålmodigt ventet på den rigtige mulighed for at overtage et kvalitetsselskab med de rette kompetencer og kultur, som vil passe til vores og samtidig understøtte vores industrielle og geografiske platform for at øge væksten," lyder det fra NetNordic Groups topchef, Jarl Øverby, i meddelelsen, der fortsætter:

"Konehuone har en imponerende væksthistorik og har over årene bevist, at selskabet kan servicere krævende kunder med den højeste kvalitet. Vi ser frem til at lære og bidrage til selskabets fortsatte udvikling."

Snapchat stopper med at fremhæve Trumps profil
Snaphat følger i Twitters fodspor og dropper promoveringen af den amerikanske præsident Donald Trumps profil.

Det meddeler Snapchat.

Beslutningen skyldes, at Donald Trump har udsendt en række tweets, der angiveligt opildner til vold mod demonstranter under urolighederne i USA.
Premium
Huawei ville have skriftlig garanti mod udelukkelse på det danske marked - Udenrigsministeriet afviste
Kinesiske Huawei har anmodet om en skriftlig garanti mod udelukkelse på det danske marked. Anmodningen blev afvist af udenrigsministeriet, hvor argumentet lød, at det ikke var "kutyme" at give specifikke selskaber skriftlige tilkendegivelser om, hvorvidt de er velkomne til at gøre investeringer i Danmark.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.