Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Finsk CDO sætter sig i stolen hos FLSmidth / Nets skal levere paslæser til norske myndigheder / EG udvider bestyrelsen / Tidligere Facebook-medarbejdere kritiserer Zuckerberg / Aarhusiansk softwarefirma vinder NCC-kontrakt

Morgen-briefing: Finsk CDO sætter sig i stolen hos FLSmidth. Nets skal levere paslæsere til norske myndigheder. EG udvider bestyrelsen. Tidligere Facebook-medarbejdere kritiserer Zuckerberg. Aarhusiansk softwarefirma vinder NCC-kontrakt. Power åbner 10 nye danske butikker. Colibo gennemfører omfattende rokade og ny strategi. Datadrevet turistprojekt får 1,5 millioner Itelligence.

Godmorgen og velkommen til ugens sidste morgen-briefing her på grundlovsdag.

I ønskes alle en god weekend og en god grundlovsdag, men først følger fredagens nyhedsoverblik.

Og lad os så komme i gang, for det vrimler med nyheder på denne sommermorgen.

Finsk CDO sætter sig i stolen hos FLSmidth

Finske Mikko Tepponen er i denne uge begyndt i sit nye job som CDO for FLSmidth.

Den nye it-chefs prioriteter er at fremskynde digitaliseringsprojekter på tværs af FLSmidth og at levere en udvidet portefølje til kunder baseret på direkte samarbejder.

Sådan lyder det i en meddelelse fra FLSmidth til Computerworld.

"Det er vores klare mål at udvikle nye digitale løsninger i samarbejde med vores kunder. Vi vil have et stærkt fokus på koncepter, der retter sig direkte mod kundernes behov og de muligheder, vi ser i forhold til at øge bæredygtig produktivitet i mine- og cementindustrien," forklarer Mikko Tepponen i meddelelsen, der fortsætter:

"Jeg synes, det er meget vigtigt, at kunderne er en del af det arbejde. Jeg er en stærk tro på fælles projekter, der sikrer et solidt forretningsfokus for innovation."

Mikko Tepponen vil arbejde fra hovedkontoret i Valby og får ansvaret for hele det interne it-setup for FLSmidth-medarbejdere globalt.

Den tjans overtager han fra tidligere FLSmidth-CIO Mads Madsbjerg, der blev afskediget i april.

Det kan du læse mere om her: Top-CIO Mads Madsbjerg stopper hos FLSmidth efter rokade: Ny finsk CDO overtager ansvaret for alle it-operationer

Nets skal levere paslæsere til norske myndigheder

Nets skal levere nye paslæsere til de norske myndigheder, så et pas og ID nemt valideres digitalt via en app på telefonen.

Løsningen har ingen geografiske begrænsninger, og over 130 lande i verden udsteder pas som er kompatible med denne løsning.

Det meddeler Nets.

"De nordiske lande er førende inden for digitale identiteter, både inden for den offentlige og private sektorer. Denne paslæser tilbyder en ny, sikker og gnidningsløs metode til at foretage digital identifikation, som kan anvendes i mange forskellige sammenhænge både i det offentlige og private," lyder det fra Martin Holmgaard, Senior Vice President, Issuer and eSecurity Services, hos Nets.

De norske myndigheder har taget de nye paslæsere i brug.

EG udvider bestyrelsen

EG udvider selskabets bestyrelse med en enkelt person, da tre nye medlemmer træder ind i bestyrelsen, mens to medlemmer træder ud.

Det oplyser EG i en meddelelse.

De nye folk i EG's bestyrelse er Jane Wiis, administrerende direktør i digitaliseringsvirksomheden DBC, Mike Barry, Senior Operating Partner i EG-ejer Francisco Partners Consulting og Tom Kilroy, tidligere COO i Finastra.

De to, der forlader bestyrelsen, er Senior Operating Partner i Francisco Partners Consulting, Paul Joseph Ilse og Stephan Scholl, der netop er tiltrådt som topchef i Alight Solutions.

"Jeg vil gerne takke Stephan Scholl og Paul Ilse for at sætte deres præg på beslutningerne og på en strategisk indsats, der har bidraget til et succesfuldt første år i partnerskabet mellem Francisco Partners og EG," lyder det fra EG-bestyrelsesformand, Petri Oksanen, i meddelelsen, der fortsætter:

"Jeg ser meget frem til at arbejde sammen med de tre nye bestyrelsesmedlemmer, som hver især bidrager med unikke kompetencer til den strategi, som EG vil implementere i de næste år, siger Petri Oksanen."

Læs mere om EG-bestyrelsen her: Fond sætter sig tungt på EG's bestyrelse - indsætter ny formand og udvider: Se hele den nye bestyrelse her

Tidligere Facebook-medarbejdere kritiserer Zuckerberg

Mere end 30 forhenværende Facebook-ansatte kalder Facebooks manglende handling af flere af den amerikanske præsident Donald Trumps opslag på det sociale medie for "kujonagtig" og "forræderi" af selskabets idealer i et brev til Facebook-stifter Mark Zuckerberg.

Det skriver Reuters.

"Det selskab, vi arbejdede for, værdsatte at give individer en lige så stærk stemme som deres regeringer - beskyttede de svage fremfor de magtfuld," lyder det blandt andet i brevet, der også er underskrevet af en tidligere medarbejder, som var med til at åbne Facebooks kontor i Washington.

Meldingen fra de tidligere Facebook-ansatte kommer efter, at sociale medier som Twitter og Snapchat har skredet ind sat labels på flere af præsidentens beskeder samt fjernet promoveringen af Donald Trumps profil.

Du kan læse hele brevet fra de tidligere Facebook-medarbejdere her.

Aarhusiansk softwarefirma vinder NCC-kontrakt

Det aarhusianske softwarefirma Orbit Online har indgået en aftale med bygge- og ejendomsselskabet NCC om at skulle levere forretningssystemer til blandt andet projektstyring, ressourceplanlægning og kompetencestyring til virksomheden.

Det oplyser Orbit Online til Computerworld.

"Vi har været i dialog med NCC i lang tid, og efter en længere udbudsproces glæder vi os meget til samarbejdet. At kontrakten lander midt i en Corona-tid gør bestemt heller ikke glæden mindre," lyder det fra Orbit Online-topchef René Dalsgaard Larsen i en meddelelse.

Virksomheden oplyser ikke økonomien i aftalen.

Power åbner 10 nye danske butikker

Elektronikkæden Power vil åbne 10 nye butikker i Danmark.

Det skriver selskabets danske topchef, Jesper Boysen, på LinkedIn.

Der er tale om nye Power-butikker i følgende byer, hvoraf butikkerne i Horsens og Kolding er planlagt til at skulle åbne i fjerde kvartal 2020.

1. Horsens
2. Kolding
3. Hillerød
4. Viborg
5. Silkeborg
6. Vejle
7. Amager
8. København
9. Roskilde
10. Næstved

Colibo gennemfører omfattende rokade og ny strategi

Den aarhusianske it-virksomhed Colibo henter Ateas forhenværende salgsdirektør Poul Bærentsen ind som bestyrelsesformand.

Derudover ansætter virksomheden Morten Holdflod Møller som ny CTO.

Han kommer fra en stilling hos IntraNote.

Det oplyser Colibo til Computerworld.

Derudover meddeleler selskabet, at det nu etablerer adresser i Sydney og Hong Kong.

Desuden relancerer Colibo sit intranetprodukt.

I øjeblikket har selskabet 150.000 brugere fordelt på 16 lande, og de nye tiltag skal få virksomheden til at runde en mio brugere inden for de næste tre år, lyder det.

Datadrevet turistprojekt får 1,5 millioner Itelligence

Det datadrevne turistprojekt Destination Digital får 1,5 millioner kroner fra Itelligence.

Det oplyser Dansk Kyst- og Naturturisme i en meddelelse til Computerworld.

"Det er vores klare opfattelse, at de fleste af landets turismevirksomheder er klar over, at digitalisering og teknologiforståelse er afgørende for deres forretning, med dette projekt forsøger vi at skabe rammen for denne udvikling ved at kombinere data på tværs af private og offentlige partnere samt destinationsselskaberne som omdrejningspunkt," forklarer innovationschef hos Dansk Kyst- og Naturturisme Rasmus Friis Sørensen, i meddelelsen.

Dansk Kyst- og Naturturisme står bag projektet i samarbejde med en gruppe forskere fra Copenhagen Business School, VisitDenmark og Visit Rømø -Tønder samt med deltagelse af Aalborg Universitet og Itelligence.

Projektet skal efterprøve potentialet for bæredygtig vækst inden for turismen gennem opsamling og strukturering af en række data.