Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danske Shape Robotics på vej mod børsnotering / Trump vil udsende ‘executive order’ torsdag / Ny formand for IT-Branchens kompetenceudvalg

Danske Shape Robotics på vej mod børsnotering. Trump vil udsende ‘executive order’ torsdag. Ny formand for IT-Branchens kompetenceudvalg. Ny CEO til Chili Security. Opsendelse af Elon Musk-astronauter udskudt.

Velkommen til torsdagens hurtige overblik over friske nyheder fra morgen-kvisten. Dagens morgen-briefing er sammensat af Dan Jensen.

Danske Shape Robotics på vej mod børsnotering

Den danske robot-virksomhed Shape Robotics er på vej mod en børsnotering på minibørsen First North, som vil finde sted i slutningen af juni, skriver Børsen.

Selskabet - der holder til i Farum - forventer at rejse omkring 25 millioner kroner på børsnoteringen, og der vil blive forhåndstegnet aktier for 16 millioner kroner.

“Vi er nået til et stadie, hvor vi skal vokse. Vi har brug for midler, så vi kan komme videre ud i verden, og de muligheder vil en børsnotering give os,” siger direktør og medstifter, David Johan Christensen, til avisen.

Det er blot få dage siden, at First North bød velkommen til det nyeste selskab, nemlig Penneo.

Det kan du læse mere om her: Penneo scorer millioner og er klar til børsnotering: 73 procent af de interesserede investorer har fået nej til at købe aktier.

På vej er også it-virksomheden Monsenso, der forventer at blive noteret 10. juni.

Trump vil udsende ‘executive order’ torsdag

USA’s præsident Donald Trump er blevet meget fortørnet over, at Twitter onsdag påhæftede et link på et af hans mange opslag på Twitter med en fakta-korrektion.

Allerede i dag vil han underskrive en såkaldt ‘executive order’ rettet mod sociale medier, meddeler Det Hvide Hus.

En ‘executive order’ er den siddende amerikanske præsidents mulighed for at udstede dekreter, som er gældende, indtil de aktivt afblæses, udløber eller kendes ugyldige af juridiske årsager.

Trump mener, at fakta-korrektionen er udtryk for, at de sociale medier undertrykker konservative holdninger og blander sig i politik, og han truede omgående med at lukke sociale medier.

Det er i skrivende stund uklart, hvad den kommende ‘executive order’ vil indeholde.

Ny formand for IT-Branchens kompetenceudvalg

Et af brancheorganisationen IT-Branchens vigtigste udvalg får ny formand. Annette Otto, der HR- og kommunikationschef i Atea, bliver nemlig ny formand for det såkaldte kompetenceudvalg.

Udvalget arbejder ifølge IT-Branchen på at ‘finde på løsninger til en af branchens største udfordginer: Manglen på kompetencer,’ lyder det fra IT-Branchen.

Annette Otto meddeler, at hun har tre fokusområder: At gøre it-branchen attraktiv for en bred målgrupp, at synliggøre it-uddannelserne for skoleelever i Folkeskolen samt at få flere kvinder i it.

Du kan læse mere om hendes syn på sagerne hos IT-Branchen her.

Ny CEO til Chili Security

Den seks år gamle it-virksomhed Chili Security har udnævnt Mark Blæsbjerg til ny CEO.

Han afløser stifter Martin Larsen som administrerende direktør. Han vil istedet som salgsdirektør fokusere på at sælge selskabets produkter.

Chili Security meddeler, at selskabet efter strategiskifte for et par år siden i dag har 120.000 kunder og store ambitioner.

Målet er nemlig at fordoble antallet af kunder inden for de kommende par år.

Chili Security har hovedkvarter i Odense og står bag en række sikkerhedsløsninger. Selskabets landede i fjor en bruttofortjeneste på godt 5,8 millioner kronger og et lille overskud på godt 300.000 kroner.

Opsendelse af Elon Musk-astronauter udskudt

Den planlagte opsendelse af to astronauter i en rumraket fra Elon Musks SpaceX i aftes dansk tid blev afblæst i sidste øjeblik på grund af dårligt vejr.

Opsendelsen af de to astronauter Douglas Hurley og Robert Behnken ville have været den første nogensinde orkestreret af et kommercielt selskab i en privat-udviklet raket.

USA har ikke sendt astronauter i rummet fra amerikansk grund siden 2011.

Opsendelsen af SpaceX Falcon 9-raketten fra Cape Canaveral i Florida blev afblæst på grund af tornado-varsel blot 20 minutter før planlagt lift-off. Næste mulighed er på lørdag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere