Artikel top billede

Kendt hacker afsløret efter syv år

Den kendte hacker VandaTheGod er blevet afsløret.

Flere landes regeringer og virksomheders hjemmesider, herunder danske, har siden 2013 været udsat for hacktivism fra en hidtil ukendt person, der har gået under aliasset VandaTheGod.

Men nu har cybersikkerhedsfirmaet Chech Point Software Technologies afsløret identiteten bag hackeren og sat en stopper for angrebene.

Det oplyser it-sikkerhedsfirmaet i en meddelelse til Computerworld.

VandaTheGod har flittigt anvendt Sociale Medier, især Twitter, til at dele sine angreb og resultater med offentligheden, og de spor, han har efterladt sig på de sociale medier, var med til at afsløre ham.

På Facebook og Twitter er der siden 2013 postet billeder og retweets, som over de sidste syv år har efterladt spor, som eksperter fra Check Point nu har kunne opspore.

Check Point har videregivet informationen til relevante myndigheder, som nu vil tage sig af sagen.

Profilerne på de sociale medier findes stadigvæk, selvom der ikke er blevet offentliggjort nogen opslag eller tweets siden slutningen af 2019.

Manden bag den første verdensomspændende virus er også blevet afsløret for nyligt.

Det kan du læse mere om her: Skaberen af den første verdensomspændende virus Love Bug er opsporet: Driver mobilværksted på Filippinerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere