Wipro ansætter ny topchef: Henter Capgemini-veteran

Efter 25 år hos Capgemini skal Thierry Delaporte fra begyndelsen af juli være ny topchef for indiske Wipro.

Den indiske it-konsulentgigant Wipro har hyret en ny topchef.

Valget er faldet på Thierry Delaporte, der er hentet fra en stilling som COO hos konkurrenten Capgemini, hvor han har tilbragt de seneste 25 år af sin karriere.

Det oplyser Wipro i en meddelelse til Computerworld.

"Jeg er glad for at kunne byde Thierry velkommen som administrerende direktør og managing director for selskabet. Thierry har en exeptionel historik inden for ledelse, international erfaring, dyb strategisk ekspertise, en unik evne til at skabe langvarige kundeforhold og bevist erfaring inden for transformation og varetagelse af teknologisk disruption. Vi tror på, at Thierry er den rette person til at lede Wipro ind i den næst vækstase," lyder det fra Wirpos bestyrelsesformand, Rishad Premji, i meddelelsen.

Læs også: Her er verdens 10 bedste outsourcing-leverandører: Se listen her

Skal lede 175.000 ansatte fra Paris
Thierry Delaporte skal arbejde fra den franske hovedstad Paris, hvorfra han skal lede Wipros 175.00 ansatte over hele verden.

Han refererer han direkte til Rishad Premji.

"Jeg er dybt beæret over at blive tilbudt at lede Wipro, som er et ekstraordinært selskab med dyb teknologisk istorie bygget på et stærkt fundament af værdier. Jeg ser frem til at skulle samarbejde tæt med Rishad, bestyrelsen, ledelelsen og de yderst talentfulde medarbejdere, når vi skal skrive et nyt vækstkapitel og skabe en bedre fremtid for alle vores interessenter," lyder det fra Thierry Delaporte i meddelelsen.

Thierry Delaporte overtager formelt sin nye stilling som Wipro-topchef 6. juli.

Den afgående Wipro-topchef, Abidali Neemuchwala, forlader sin stilling 1. juni.

Fra 1. juni og frem til 6. juli vil bestyrelsesformand Rishad Premji varetage rollen som Wipros topchef.Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.