Artikel top billede

Wipro ansætter ny topchef: Henter Capgemini-veteran

Efter 25 år hos Capgemini skal Thierry Delaporte fra begyndelsen af juli være ny topchef for indiske Wipro.

Den indiske it-konsulentgigant Wipro har hyret en ny topchef.

Valget er faldet på Thierry Delaporte, der er hentet fra en stilling som COO hos konkurrenten Capgemini, hvor han har tilbragt de seneste 25 år af sin karriere.

Det oplyser Wipro i en meddelelse til Computerworld.

"Jeg er glad for at kunne byde Thierry velkommen som administrerende direktør og managing director for selskabet. Thierry har en exeptionel historik inden for ledelse, international erfaring, dyb strategisk ekspertise, en unik evne til at skabe langvarige kundeforhold og bevist erfaring inden for transformation og varetagelse af teknologisk disruption. Vi tror på, at Thierry er den rette person til at lede Wipro ind i den næst vækstase," lyder det fra Wirpos bestyrelsesformand, Rishad Premji, i meddelelsen.

Læs også: Her er verdens 10 bedste outsourcing-leverandører: Se listen her

Skal lede 175.000 ansatte fra Paris

Thierry Delaporte skal arbejde fra den franske hovedstad Paris, hvorfra han skal lede Wipros 175.00 ansatte over hele verden.

Han refererer han direkte til Rishad Premji.

"Jeg er dybt beæret over at blive tilbudt at lede Wipro, som er et ekstraordinært selskab med dyb teknologisk istorie bygget på et stærkt fundament af værdier. Jeg ser frem til at skulle samarbejde tæt med Rishad, bestyrelsen, ledelelsen og de yderst talentfulde medarbejdere, når vi skal skrive et nyt vækstkapitel og skabe en bedre fremtid for alle vores interessenter," lyder det fra Thierry Delaporte i meddelelsen.

Thierry Delaporte overtager formelt sin nye stilling som Wipro-topchef 6. juli.

Den afgående Wipro-topchef, Abidali Neemuchwala, forlader sin stilling 1. juni.

Fra 1. juni og frem til 6. juli vil bestyrelsesformand Rishad Premji varetage rollen som Wipros topchef.
Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.