EG køber stor nordisk software-virksomhed

Norske Hano er nu blevet opkøbt af danske EG for et ukendt beløb. Dermed styrker EG sin position på markedet for sundheds-it.

Den danske it-virksomhed EG har opkøbt den norske softwarevirksomheden Hano, der med 3.500 kunder er en af de førende norske it-virksomheder med fokus på sundhed og velvære.

Det oplyser EG i en pressemeddelelse.

”Hano AS har en stærk position på markedet, som virksomheden har bygget op over de seneste tyve år. Med opkøbet viser vi i EG, at vi committer os til at være nummer ét og levere de bedste branchespecifikke it-løsninger i Skandinavien. Dette er vores femte opkøb på under tolv måneder, og norske Hano styrker klart vores position inden for sundhed og velvære på det skandinaviske marked,” siger EG’s administrerende direktør Mikkel Bardram ifølge en pressemeddelelse.

Hano er leverandør af it-systemer til terapeuter, hudplejere, alternative behandlere, sport, autoværksteder og detailhandel. Derudover har selskabet også udviklet Norges største system til til booking af frisør-tider.

EG står også bag det danske system til booking af frisørtider, Hairtools, og EG er ligeledes leverandør af systemer, der bruges af læger, psykologer, kiropraktorer, fodterapeuter og andre behandlere.

I pressemeddelelsen oplyser EG, at opkøbet af Hano betyder, at selskabet nu er kommet et skridt tættere på et mål om at blive Skandinaviens førende leverandør af branchespecifik software.

”EG er uden tvivl den bedste fremtidige ejer for Hano. Vi deler de samme værdier og det samme fokus, og det har været en let og ligefrem proces at blive en del af EG,” siger Erik Bjønnes, medstifter af Hano, ifølge en pressemeddelelse.

EG har overtaget Hano AS den 29. maj 2020, og de to selskaber oplyser ikke salgsprisen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Aarhusiansk it-virksomhed køber dansk SAP-hus og skifter navn: Bliver Danmarks største SAP Business One-forhandler
Den aarhusianske SAP-forhandler Boyum IT køber det danske SAP-hus Acomi. Boyum IT skifter samtidig navn til BitPeople, der nu bliver Danmarks største forhandler af SAP's ERP-løsninger målrettet små og mellemstore virksomheder, lyder det.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.