Artikel top billede

Overblik: Her er lønnen i den danske it-sektor

Hvilke it-stillinger i hvilke virksomheder er de mest indbringende for lønkontoen i Danmark? Og hvor halter lønnen efter i den danske it-sektor? De spørgsmål har Computerworld belyst og besvaret i den seneste uge. Få det fulde overblik over lønnen i den danske it-sektor her.

Lønnen i den danske it-sektor buldrer frem.

Blandt de privatansatte Prosa-medlemmer med anciennitet er lønnen i det seneste år steget med 6,4 procent.

Dermed topper lønstigningen lønhoppet fra 2018 til 2019 på 5,3 procent, der ellers var det højeste i 10 år.

Men der har været lønstigninger over hele linjen i den danske it-sektor i det seneste år.

Lønnen hos de privatansatte Prosa-medlemmer uden anciennitet er steget med 4,3 procent, mens lønnen for Prosa-medlemmerne i den offentlige sektor er steget med 3,5 procent i løbet af det seneste år.

Det bemærkelsesværdige er dog, at lønstigningerne først og fremmest er sket blandt de menige it-medarbejdere, da tendenserne viser, at toppen blandt de lønførende it-stillinger og de lønførende virksomheder er faldet.

Til gengæld er der måske mørke skyer i horisonten. For otte procent af Prosas medlemmer har måttet gå ned i løn under coronakrisen.

Det har typisk været lønnedgange på 10 procent, men Hanne Lykke Jespersen, næstformand i Prosa er fortsat optimistisk på it-lønmodtagernes vegne.

"De fleste af de ramte, er blevet sat 10 procent ned i løn. Vi har hverken mange fyringer eller folk, der er sendt hjem. Hvis krisen ikke udvikler sig værre end nu, tror jeg ikke, at vi bliver ramt mere. Vi får flere nye ansættelseskontrakter ind end afskedigelser," siger hun til Computerworld.

Få overblikket over lønnen i den danske her:

I disse 10 danske selskaber får it-medarbejderne den højeste løn: Se deres månedsløn her
Se gennemsnitslønnen for it-ansatte i de 10 danske virksomheder, som betaler den højeste løn til deres it-medarbejdere. Find også ud af, hvorfor årets store lønstigninger kommer it-medarbejdere længere nede i systemet til gode fremfor toppen. Det viser Prosas lønstatistik.

I disse 10 danske virksomheder får it-medarbejderne den laveste løn
Se de 10 danske virksomheder, der betaler den laveste løn til it-ansatte. Et digitalt konsulenthus skiller sig særligt negativt ud ved at være den eneste virksomhed, der tilbyder en gennemsnitlig månedsløn for it-medarbejdere på under 35.000 kroner. Det viser Prosas lønstatistik.

Skal du tjene kassen, skal du have disse job: Disse 10 it-stillinger giver den højeste løn i Danmark
Der er voldsomme lønstigninger i den danske it-sektor, men hvilke stillinger giver den absolut højeste løn? Det viser Prosas lønstatistik. Se lønnen for de 10 mest velbetalte stillingsområder her.

Disse 10 it-stillinger giver den laveste løn i Danmark: Her er gennemsnitslønningerne for supportere og programmører
Hvilke job i den danske it-sektor, skal man undgå, hvis man gerne vil tjene en høj løn? Det giver Prosas lønstatistik svaret på. Se lønnen for de 10 dårligst betalte stillingsområder her.

Se tallene for 2019 her

Ønsker du at sammenligne tallene for 2020 med 2019 findes listerne her:

I disse 10 danske virksomheder får it-medarbejderne den højeste løn: Se hvor meget man tjener her

I disse 10 danske selskaber får it-medarbejderne den laveste løn: Se hele listen her

Disse it-stillinger giver den højeste løn i Danmark: Se hele listen her

Her er de mest eftertragtede it-folk i de danske virksomheder - se hele listen her

It-lønningerne stiger med den højeste procentsats i 10 år: Se de voldsomme stigninger her

Her er lønnen for hele it-sektoren: Disse it-medarbejdere får den højeste løn
Premium
Skal du rejse til sommer? Sådan kommer det europæiske coronapas til at fungere
Et nyt cornapas er på vej fra EU, der skal sikre at unionen igen skal kunne lukke op for landegrænser mellem de 27 medlemslande. Sådan fungerer teknologien - og sikkerheden - bag passet.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.