Artikel top billede

Netflix-serie: Benhård klassekrig på en bundfrossen klode

Serien Snowpiecer udvider og digter videre på universet fra filmen af samme navn, hvor de overlevende fra en global klimakatastrofe fræser afsted på et spor, der rækker hele vejen rundt om en bundfrossen jordklode.

Det er ikke hver dag man ser koreansk-tjekkiske samproduktioner i filmverdenen.

Når resultatet ydermere er en science-fiction film med stærkt politiske undertoner, der foregår ombord på et atomdrevet tog efter den totale klimakatastofe, kan man ikke påstå, at bagmændene lefler for den brede leverspostejsmag.

Men Snowpiecer fra 2013 blev dog alligevel en solid nichesucces. Endda i en grad, så at serien af samme navn nu har fået premiere på Netflix.

Handlingen i Snowpiercer foregår – som i forlægget – ombord på et tog, hvor de overlevende fra klimakatastrofen fræser afsted på et spor, der rækker hele vejen rundt om en bundfrossen jordklode.

I spidsen af toget lever den dekadente elite i sus og dus med sprut og sushi, mens underklassen i halen må tage til takke med hårdt arbejde, undertrykkelse og et virkeligt trist fødeudvalg.

Den situation er nogle i sagens natur mere tilfredse med end andre og i længden går det naturligvis, som det må gå: Helt galt.

Man skal næppe have en Ph.d. i politisk sociologi for at gennemskue, at Karl Marx ville have klappet i sine hænder over dén analogi.

De politiske undertoner har nok også været medvirkende til, at de – i skrivende stund – første tre afsnit af serien har fået en noget blandet modtagelse.

Til gengæld har serien angiveligt ambitioner om at brede det i sagens natur noget begrænsede miljø, ligesom sæson to allerede skulle være i støbeskeen. Alene produktionsværdien og de høje ambitioner burde også retfærdiggøre, at man giver de første par episoder en fair chance.

Titel: Snowpiercer (serie, 10 afsnit). Kan ses på Netflix.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere