Artikel top billede

Netflix-serie: Benhård klassekrig på en bundfrossen klode

Serien Snowpiecer udvider og digter videre på universet fra filmen af samme navn, hvor de overlevende fra en global klimakatastrofe fræser afsted på et spor, der rækker hele vejen rundt om en bundfrossen jordklode.

Det er ikke hver dag man ser koreansk-tjekkiske samproduktioner i filmverdenen.

Når resultatet ydermere er en science-fiction film med stærkt politiske undertoner, der foregår ombord på et atomdrevet tog efter den totale klimakatastofe, kan man ikke påstå, at bagmændene lefler for den brede leverspostejsmag.

Men Snowpiecer fra 2013 blev dog alligevel en solid nichesucces. Endda i en grad, så at serien af samme navn nu har fået premiere på Netflix.

Handlingen i Snowpiercer foregår – som i forlægget – ombord på et tog, hvor de overlevende fra klimakatastrofen fræser afsted på et spor, der rækker hele vejen rundt om en bundfrossen jordklode.

I spidsen af toget lever den dekadente elite i sus og dus med sprut og sushi, mens underklassen i halen må tage til takke med hårdt arbejde, undertrykkelse og et virkeligt trist fødeudvalg.

Den situation er nogle i sagens natur mere tilfredse med end andre og i længden går det naturligvis, som det må gå: Helt galt.

Man skal næppe have en Ph.d. i politisk sociologi for at gennemskue, at Karl Marx ville have klappet i sine hænder over dén analogi.

De politiske undertoner har nok også været medvirkende til, at de – i skrivende stund – første tre afsnit af serien har fået en noget blandet modtagelse.

Til gengæld har serien angiveligt ambitioner om at brede det i sagens natur noget begrænsede miljø, ligesom sæson to allerede skulle være i støbeskeen. Alene produktionsværdien og de høje ambitioner burde også retfærdiggøre, at man giver de første par episoder en fair chance.

Titel: Snowpiercer (serie, 10 afsnit). Kan ses på Netflix.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere