Artikel top billede

Storbank i nødråb: Vores kinesiske forretning er truet, hvis Huawei holdes udenfor

Det får følger for den britiske storbank HSBC's forretning i Kina, hvis Huaweis holdes ud af den britiske 5G-udrulning.

Den britiske storbank HSBC råder den britiske regering til ikke at udelukke den kinesiske telegigant Huawei som netværksleverandør til britiske teleoperatører.

HSBC's bestyrelsesformand Mark Tucker advarer om, at banken kan risikere at blive mødt af kinesiske repressalier, der kan true bankens forretning i Kina.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Henstillingen fra den britiske bestyrelsesformand er ifølge den britiske avis The Telegraph blevet forelagt overfor den britiske premierminister Boris Johnson.

Huawei blev i januar måned stemplet af den britiske regering som værende en ’høj-risiko aktør’, hvilket begrænser selskabet til 35 procent af 5G-markedet og samtidig afskærer virksomheden fra at levere datatunge netværksløsninger.

Ifølge regeringskilder overvejer den britiske regering, hvorvidt Huaweis helt skal afholdes fra den britiske 5G-infrastruktur inden 2023.

Se også: Ny plan: Storbritannien vil have Huawei helt ud af vagten i 2023

Herhjemme afslørede Berlingske, at en række breve mellem Huawei og det danske statsministerium, viste hvordan daværende statsminister Lars Løkke Ramussen (V) blev truet med alvorlige konsekvenser for andre kinesiske virksomheders investeringer i landet, hvis Huawei ’kom i knibe’ i spillet om 5G.

Huawei er verdens største leverandør af 5G-udstyr, men har igennem de seneste år mødt anklager fra særligt USA, om at Huawei samarbejder for tæt med den kinesiske regering.

Senest i december 2019 kom det ifølge DR frem, at Kinas ambassadør i Danmark understregede over den Færøerske regering, at landet kunne glemme alt om en handelsaftale med Kina, hvis Huawei blev fravalgt til udrulningen af teleselskabet Føroya Teles 5G-mobilnetværk.

Læs også: Brevudveksling afslører: Huawei truede den danske statsminister i spil om 5G-netværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere