Storbank i nødråb: Vores kinesiske forretning er truet, hvis Huawei holdes udenfor

Det får følger for den britiske storbank HSBC's forretning i Kina, hvis Huaweis holdes ud af den britiske 5G-udrulning.

Den britiske storbank HSBC råder den britiske regering til ikke at udelukke den kinesiske telegigant Huawei som netværksleverandør til britiske teleoperatører.

HSBC's bestyrelsesformand Mark Tucker advarer om, at banken kan risikere at blive mødt af kinesiske repressalier, der kan true bankens forretning i Kina.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.


Henstillingen fra den britiske bestyrelsesformand er ifølge den britiske avis The Telegraph blevet forelagt overfor den britiske premierminister Boris Johnson.

Huawei blev i januar måned stemplet af den britiske regering som værende en ’høj-risiko aktør’, hvilket begrænser selskabet til 35 procent af 5G-markedet og samtidig afskærer virksomheden fra at levere datatunge netværksløsninger.

Ifølge regeringskilder overvejer den britiske regering, hvorvidt Huaweis helt skal afholdes fra den britiske 5G-infrastruktur inden 2023.

Se også: Ny plan: Storbritannien vil have Huawei helt ud af vagten i 2023

Herhjemme afslørede Berlingske, at en række breve mellem Huawei og det danske statsministerium, viste hvordan daværende statsminister Lars Løkke Ramussen (V) blev truet med alvorlige konsekvenser for andre kinesiske virksomheders investeringer i landet, hvis Huawei ’kom i knibe’ i spillet om 5G.

Huawei er verdens største leverandør af 5G-udstyr, men har igennem de seneste år mødt anklager fra særligt USA, om at Huawei samarbejder for tæt med den kinesiske regering.

Senest i december 2019 kom det ifølge DR frem, at Kinas ambassadør i Danmark understregede over den Færøerske regering, at landet kunne glemme alt om en handelsaftale med Kina, hvis Huawei blev fravalgt til udrulningen af teleselskabet Føroya Teles 5G-mobilnetværk.

Læs også: Brevudveksling afslører: Huawei truede den danske statsminister i spil om 5G-netværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Per Kogut ser tilbage på halvt år med kontroltab: "Jeg havde håbet, at jeg kunne være mere i kontrol, end tilfældet har været"
Interview: NNIT-boss Per Kogut har udpeget tre nøglepunkter, der beskriver selskabets første seks månender i 2020. Problemet er bare, at han kun kan kontrollere et af punkterne. Det huer ikke topchefen. "Vi er hverken i kontrol med corona eller, hvad Novo Nordisk gør, så vi er kun i kontrol med vores nye strategi," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.