Artikel top billede

Storbank i nødråb: Vores kinesiske forretning er truet, hvis Huawei holdes udenfor

Det får følger for den britiske storbank HSBC's forretning i Kina, hvis Huaweis holdes ud af den britiske 5G-udrulning.

Den britiske storbank HSBC råder den britiske regering til ikke at udelukke den kinesiske telegigant Huawei som netværksleverandør til britiske teleoperatører.

HSBC's bestyrelsesformand Mark Tucker advarer om, at banken kan risikere at blive mødt af kinesiske repressalier, der kan true bankens forretning i Kina.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Henstillingen fra den britiske bestyrelsesformand er ifølge den britiske avis The Telegraph blevet forelagt overfor den britiske premierminister Boris Johnson.

Huawei blev i januar måned stemplet af den britiske regering som værende en ’høj-risiko aktør’, hvilket begrænser selskabet til 35 procent af 5G-markedet og samtidig afskærer virksomheden fra at levere datatunge netværksløsninger.

Ifølge regeringskilder overvejer den britiske regering, hvorvidt Huaweis helt skal afholdes fra den britiske 5G-infrastruktur inden 2023.

Se også: Ny plan: Storbritannien vil have Huawei helt ud af vagten i 2023

Herhjemme afslørede Berlingske, at en række breve mellem Huawei og det danske statsministerium, viste hvordan daværende statsminister Lars Løkke Ramussen (V) blev truet med alvorlige konsekvenser for andre kinesiske virksomheders investeringer i landet, hvis Huawei ’kom i knibe’ i spillet om 5G.

Huawei er verdens største leverandør af 5G-udstyr, men har igennem de seneste år mødt anklager fra særligt USA, om at Huawei samarbejder for tæt med den kinesiske regering.

Senest i december 2019 kom det ifølge DR frem, at Kinas ambassadør i Danmark understregede over den Færøerske regering, at landet kunne glemme alt om en handelsaftale med Kina, hvis Huawei blev fravalgt til udrulningen af teleselskabet Føroya Teles 5G-mobilnetværk.

Læs også: Brevudveksling afslører: Huawei truede den danske statsminister i spil om 5G-netværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere