(Foto: Dan Jensen)

Ny plan: Storbritannien vil have Huawei helt ud af vagten i 2023

Storbritannien vil have kinesiske Huawei helt ud af landets 5G-infrastruktur i senest 2023 skriver engelsk avis.

Storbritannien planlægger en gradvis reduktion af kinesiske Huaweis leverancer til det britiske 5G-netværk, der skal føre til, at Huawei er helt ude af 5G-netværket i senest 2023.

Det skriver den britiske avis the Daily Telegraph.

Det har hidtil været planen, at Huawei - der er verdens største leverandør af udstyr til 5G-netværk - kunne spille en perifær rolle i det britiske 5G-netværk.

Men sådan er det ikke længere. Ifølge avisen skyldes beslutningen ikke mindst corona-krisen, der har skærpet britisk premierminister Boris Johnsons ønske om at frigøre Storbritannien yderligere fra afhængighed af Kina og kinesiske produkter.

“Han (Boris Johnson, red] ønsker fortsat relationer med Kina, men Huawei-aftalen vil blive nedjusteret markant. Embedsfolk har fået besked om at formulere en plan, der skal reducere Huaweis involvering hurtigst muligt,” meddeler en anonym kilde til avisen.

Storbritannien besluttede ellers i januar, at Huawei kunne levere op til 35 procent af landets 5G-infrastruktur - dog alene udstyr, der ikke vurderedes til at være kritisk for den nationale sikkerhed.

Det kan du læse mere om her: Storbritannien giver grønt lys til Huawei - selskabet får dog begrænset 5G-rolle

Siden har Storbritannien været under stort pres fra USA, der har arbejdet hårdt for at få Storbritannien til at omgøre beslutningen.

Læs også:

Huaweis image i Danmark hårdt ramt af massive spionage-anklager: “Men jeg tror på, at teknologi altid vil overvinde politik” 

USA's udenrigsminister vil have Storbritannien til at genoverveje brugen af Huawei til 5G

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Tag med CIO Peter Cabello Holmberg bag facaden i Pandoras 'digitale powerhouse': Her er den storstilede plan
Interview: Pandoras Digital Hub er gået i luften med tre måneders forsinkelse. CIO Peter Cabello Holmberg har vist Computerworld rundt i smykkegigantens digitale innovationsenhed, der fortsat er under opførsel. Til september er det sidste byggerod erstattet af et command center for Pandoras e-commerce-platform. "Det kommer virkeligt til at gøre en forskel, det vi kommer til at arbejde med i løbet af de næste par år," lyder det.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.