Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Ny plan: Storbritannien vil have Huawei helt ud af vagten i 2023

Storbritannien vil have kinesiske Huawei helt ud af landets 5G-infrastruktur i senest 2023 skriver engelsk avis.

Storbritannien planlægger en gradvis reduktion af kinesiske Huaweis leverancer til det britiske 5G-netværk, der skal føre til, at Huawei er helt ude af 5G-netværket i senest 2023.

Det skriver den britiske avis the Daily Telegraph.

Det har hidtil været planen, at Huawei - der er verdens største leverandør af udstyr til 5G-netværk - kunne spille en perifær rolle i det britiske 5G-netværk.

Men sådan er det ikke længere. Ifølge avisen skyldes beslutningen ikke mindst corona-krisen, der har skærpet britisk premierminister Boris Johnsons ønske om at frigøre Storbritannien yderligere fra afhængighed af Kina og kinesiske produkter.

“Han (Boris Johnson, red] ønsker fortsat relationer med Kina, men Huawei-aftalen vil blive nedjusteret markant. Embedsfolk har fået besked om at formulere en plan, der skal reducere Huaweis involvering hurtigst muligt,” meddeler en anonym kilde til avisen.

Storbritannien besluttede ellers i januar, at Huawei kunne levere op til 35 procent af landets 5G-infrastruktur - dog alene udstyr, der ikke vurderedes til at være kritisk for den nationale sikkerhed.

Det kan du læse mere om her: Storbritannien giver grønt lys til Huawei - selskabet får dog begrænset 5G-rolle

Siden har Storbritannien været under stort pres fra USA, der har arbejdet hårdt for at få Storbritannien til at omgøre beslutningen.

Læs også:

Huaweis image i Danmark hårdt ramt af massive spionage-anklager: “Men jeg tror på, at teknologi altid vil overvinde politik” 

USA's udenrigsminister vil have Storbritannien til at genoverveje brugen af Huawei til 5G
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere