Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Ny plan: Storbritannien vil have Huawei helt ud af vagten i 2023

Storbritannien vil have kinesiske Huawei helt ud af landets 5G-infrastruktur i senest 2023 skriver engelsk avis.

Storbritannien planlægger en gradvis reduktion af kinesiske Huaweis leverancer til det britiske 5G-netværk, der skal føre til, at Huawei er helt ude af 5G-netværket i senest 2023.

Det skriver den britiske avis the Daily Telegraph.

Det har hidtil været planen, at Huawei - der er verdens største leverandør af udstyr til 5G-netværk - kunne spille en perifær rolle i det britiske 5G-netværk.

Men sådan er det ikke længere. Ifølge avisen skyldes beslutningen ikke mindst corona-krisen, der har skærpet britisk premierminister Boris Johnsons ønske om at frigøre Storbritannien yderligere fra afhængighed af Kina og kinesiske produkter.

“Han (Boris Johnson, red] ønsker fortsat relationer med Kina, men Huawei-aftalen vil blive nedjusteret markant. Embedsfolk har fået besked om at formulere en plan, der skal reducere Huaweis involvering hurtigst muligt,” meddeler en anonym kilde til avisen.

Storbritannien besluttede ellers i januar, at Huawei kunne levere op til 35 procent af landets 5G-infrastruktur - dog alene udstyr, der ikke vurderedes til at være kritisk for den nationale sikkerhed.

Det kan du læse mere om her: Storbritannien giver grønt lys til Huawei - selskabet får dog begrænset 5G-rolle

Siden har Storbritannien været under stort pres fra USA, der har arbejdet hårdt for at få Storbritannien til at omgøre beslutningen.

Læs også:

Huaweis image i Danmark hårdt ramt af massive spionage-anklager: “Men jeg tror på, at teknologi altid vil overvinde politik” 

USA's udenrigsminister vil have Storbritannien til at genoverveje brugen af Huawei til 5G
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere