Artikel top billede

Bog: Verdens hårdeste job æder både idealister og magttosser med hud og hår

Amerikansk veteran indenfor politisk journalistik går i dybden med det amerikanske præsidentskab, der rummer så mange indbyggede paradokser, at det næsten kun kan overraske, når en præsident faktisk får noget fra hånden.

En ungdommelig og veloplagt 47-årig Barack Obama holdt sin tiltrædelsestale i 2009 som amerikansk præsident.

Men det var en grånet og synligt træt mand, som trådte ud på den anden side i januar 2017.

Denne ældning er langt fra usædvanlig blandt de 45 mænd, der har beklædt embedet – og i det mindste mistede Obama da hverken helbred eller hårpragt undervejs.

I sin helt nye bog, The Hardest Job in the World: The American Presidency, går den politiske journalist John Dickerson bag facaden på verdens vel nok mest attråede embede.

Et job, der ikke desto mindre æder sig ind på krop og sjæl hos de ambitiøse, energiske og ofte idealistiske personer, der får det. Ofte i takt med, at de tvinges til at gå på kompromis med idealer, håb og planer.

Dickerson kommer omkring præsidentembedets mange indbyggede paradokser og illustrerer dem med utallige eksempler og anekdoter.

For hvordan kan verdens mest magtfulde menneske være bundet så meget på hænder og fødder, at selv minimale forandringer kræver – ofte forgæves – kamp i døgndrift?

Forfatteren har interviewet en lang række nuværende og tidligere stabsfolk fra Det Hvide Hus og går i dybden med, hvilke muligheder og udfordringer, der egentlig ligger i præsidentskabet.

Han sætter også fingeren på nogle af de grundlæggende problemer, der allerede plagede embedet før den nuværende og særdeles Twitterglade præsident trådte ind i det ovale værelse.

Dickerson stiller blandt andet spørgsmålet, om den amerikanske befolknings og den øvrige omverdens forventninger til den amerikanske præsident overhovedet er realistiske og rimelige. Eller om man burde justere billedet af den ofte meget ensomme og magtesløse mand i Det Hvide Hus?

The Hardest Job in the World: The American Presidency udkommer 16, juni. Bogens forfatter, John Dickerson, er mangeårige politisk journalist og 60 Minutes-korrespondent, der indtil videre har dækket seks præsidentkampagner.

Titel: The Hardest Job in the World: The American Presidency. Forfatter: John Dickerson. Udkommer: 16. juni 2020.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere