Artikel top billede

Bog: Verdens hårdeste job æder både idealister og magttosser med hud og hår

Amerikansk veteran indenfor politisk journalistik går i dybden med det amerikanske præsidentskab, der rummer så mange indbyggede paradokser, at det næsten kun kan overraske, når en præsident faktisk får noget fra hånden.

En ungdommelig og veloplagt 47-årig Barack Obama holdt sin tiltrædelsestale i 2009 som amerikansk præsident.

Men det var en grånet og synligt træt mand, som trådte ud på den anden side i januar 2017.

Denne ældning er langt fra usædvanlig blandt de 45 mænd, der har beklædt embedet – og i det mindste mistede Obama da hverken helbred eller hårpragt undervejs.

I sin helt nye bog, The Hardest Job in the World: The American Presidency, går den politiske journalist John Dickerson bag facaden på verdens vel nok mest attråede embede.

Et job, der ikke desto mindre æder sig ind på krop og sjæl hos de ambitiøse, energiske og ofte idealistiske personer, der får det. Ofte i takt med, at de tvinges til at gå på kompromis med idealer, håb og planer.

Dickerson kommer omkring præsidentembedets mange indbyggede paradokser og illustrerer dem med utallige eksempler og anekdoter.

For hvordan kan verdens mest magtfulde menneske være bundet så meget på hænder og fødder, at selv minimale forandringer kræver – ofte forgæves – kamp i døgndrift?

Forfatteren har interviewet en lang række nuværende og tidligere stabsfolk fra Det Hvide Hus og går i dybden med, hvilke muligheder og udfordringer, der egentlig ligger i præsidentskabet.

Han sætter også fingeren på nogle af de grundlæggende problemer, der allerede plagede embedet før den nuværende og særdeles Twitterglade præsident trådte ind i det ovale værelse.

Dickerson stiller blandt andet spørgsmålet, om den amerikanske befolknings og den øvrige omverdens forventninger til den amerikanske præsident overhovedet er realistiske og rimelige. Eller om man burde justere billedet af den ofte meget ensomme og magtesløse mand i Det Hvide Hus?

The Hardest Job in the World: The American Presidency udkommer 16, juni. Bogens forfatter, John Dickerson, er mangeårige politisk journalist og 60 Minutes-korrespondent, der indtil videre har dækket seks præsidentkampagner.

Titel: The Hardest Job in the World: The American Presidency. Forfatter: John Dickerson. Udkommer: 16. juni 2020.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere