Kampen om videomøder spidser til: Machine learning kan nu fjerne lyden af barnegråd og knitrende chips-poser fra Google Meet

Støj og dårlig lydkvalitet er noget af det absolut mest irriterende ved videomøder. Nu lancerer Google en ny funktion i Google Meet, som kan kvæle de irriterende lyde fra potter, pander, hunde, chips-poser og hvad man ellers må trækkes med. Det hele er baseret på machine learning til dels udviklet i Stockholm.

Google har tændt for en ny funktion i selskabets videomøde-app kaldet Google Meet, som tilsyneladende kan tage livet af en de de største irritationsmomenter ved virtuelle møder - nemlig uvedkommende støj. Det skriver Venturebeat.

Google Meet tæller cirka 100 millioner bruger på verdensplan og ligger i skarp konkurrence med eksempelvis Zoom og Microsoft Teams.

Den nye funktion er til dels udviklet i Googles afdeling i Stockholm, som fik tilført dyb viden om lyd i forbindelse med Googles opkøb af selskabet Limes Audio i januar 2017.

Den nye støjbekæmpende feature bygger på machine learning og afvikles i realtid på Googles enorme cloudplatform.

Funktionen er slået til som standard, men brugerne kan selv slå den fra, hvis man ønsker det.

Google annoncerede allerede i april, at den nye funktion var på vej til kunder til G Suite Enterprise og G Suite Enterprise for Education. De må dog formentlig vente til slutningen af måneden med at prøve den nye funktion, for i første omgang har Google tændt for den i webudgaven af Meet. Efterfølgende bliver der tændt for iOS- og Android-versionerne.

Du kan se Serge Lachapelle, G Suite director of product management, demonstrere den nye støjfjerner for Venturebeat i videoen herunder.

Premium
Pandora-CIO har gennemført massiv cloud-migrering i foråret: "Vi har simpelthen foretaget en åben hjerteoperation under coronakrisen"
Interview: Ved årets udgang er 70 procent af Pandoras it-landskab flyttet i skyen. Dermed når CIO Peter Cabello Holmberg i mål med planerne fra sommeren 2020 trods coronakrisen. "Vi har gennemført en række massive migreringer her under coronakrisen," siger han.
CIO
CIO Lars Bo Hassinggaard: "Ud over alle de sensorer der er bygget ind i vores nye fabrikker, så har vi også lavet et samarbejde med Aarhus Universitet hvor vi putter sensorer på vores net og trawlere."
Podcast: Royal Greenland har sin egen flåde af trawlere, sine egne fabrikker og eksportmarkeder over hele verden. Samtidig løser Royal Greenland opgaver inden for bank, skat og naturmyndighed. Hør hvordan it binder det hele sammen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.