Artikel top billede

Kampen om videomøder spidser til: Machine learning kan nu fjerne lyden af barnegråd og knitrende chips-poser fra Google Meet

Støj og dårlig lydkvalitet er noget af det absolut mest irriterende ved videomøder. Nu lancerer Google en ny funktion i Google Meet, som kan kvæle de irriterende lyde fra potter, pander, hunde, chips-poser og hvad man ellers må trækkes med. Det hele er baseret på machine learning til dels udviklet i Stockholm.

Google har tændt for en ny funktion i selskabets videomøde-app kaldet Google Meet, som tilsyneladende kan tage livet af en de de største irritationsmomenter ved virtuelle møder - nemlig uvedkommende støj. Det skriver Venturebeat.

Google Meet tæller cirka 100 millioner bruger på verdensplan og ligger i skarp konkurrence med eksempelvis Zoom og Microsoft Teams.

Den nye funktion er til dels udviklet i Googles afdeling i Stockholm, som fik tilført dyb viden om lyd i forbindelse med Googles opkøb af selskabet Limes Audio i januar 2017.

Den nye støjbekæmpende feature bygger på machine learning og afvikles i realtid på Googles enorme cloudplatform.

Funktionen er slået til som standard, men brugerne kan selv slå den fra, hvis man ønsker det.

Google annoncerede allerede i april, at den nye funktion var på vej til kunder til G Suite Enterprise og G Suite Enterprise for Education. De må dog formentlig vente til slutningen af måneden med at prøve den nye funktion, for i første omgang har Google tændt for den i webudgaven af Meet. Efterfølgende bliver der tændt for iOS- og Android-versionerne.

Du kan se Serge Lachapelle, G Suite director of product management, demonstrere den nye støjfjerner for Venturebeat i videoen herunder.