Artikel top billede

(Foto: Robert Hendel)

Telefirmaet Net1 køber retten til 450 Mhz frekvensbåndet for 50.000 kroner frem til 2037: Var eneste byder

Kun telefirmaet Net1 meldte sin interesse for 450 Mhz frekvensbåndet herhjemme til Energistyrelsen, der ellers stod klar til en auktion. Derfor tildeles selskabet nu retten til frekvensen frem til udgangen af 2037 for blot 50.000 kroner.

Efter en kort proces tildeler Energistyrelsen teleselskabet Ice Danmark retten til at anvende 450 MHz frekvensbåndet.

Energistyrelsen havde ellers lagt op til en decideret auktion over den mangeårige ret til frekvensbåndet, men styrelsen modtog kun en enkelt henvendelse - nemlig fra Ice Danmark.

“Auktionen skulle have fundet sted 23. juni, men da Energistyrelsen kun har modtaget tilmelding fra Ice Danmark (også kaldet Net1), tilbydes Ice Danmark frekvenserne til minimumsbudsummen på 50.000 kroner,” meddeler Energistyrelsen.

Ice Danmark ejer også den nuværende sendetilladelse til 450 MHz frekvensbåndet, som altså nu forlænges fra 24. januar 2022 og frem til udgangen af 2037.

Enerigstyrelsen meddeler, at styrelsen havde fået det indtryk, at flere teleselskaber var interesserede, da to selskaber havde meldt deres interesse under en såkaldt fremlysning i marts.

450 MHz-frekvensbåndet er et af de laveste frekvensbånd og er særligt egnet til ikke mindst IoT.

Energistyrelsen har tidligere afviklet auktioner over en række af de øvrige frekvensbånd herhjemme.

Det kan du læse mere om her: Nye danske mobilfrekvenser kan tages i brug i 2020 trods aflyst frekvensauktion

Læs også:

Her er vinderne af licens-auktionen over Danmarks første 5G-supernet

Regeringen klar med 5G-handlingsplan: Se den her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere