AI-teknologi skal hjælpe Amazon-ansatte med at holde afstand på varelagre

Et nyt system baseret på kunstig intelligens ved navn Distance Assistant skal sikre, at Amazons ansatte på varelagrene opretholder den nødvendige afstand.

Amazon har et indført tracking-system baseret på kunstig intelligens, der skal sørge for, at it-gigantens ansatte kan holde afstand på Amazons varelagre.

Formålet er at nedbringe risikoen for at blive smittet med coronavirus.

Amazon udruller systemet efter, at selskabet i den seneste tid er blevet sat under stigende pres fra myndigheder og fagforeninger for ikke at beskytte medarbejderne på varelagrene godt nok.

Det skriver Reuters.

Systemet, der har navnet Distance Assistant, bruger et kamera til at identificere hvilke områder i Amazons bygninger, der er de mest trafikkerede.

Amazon tester ligeledes et system, hvor de ansatte skal bære rundt på en enhed, der lyser op og giver en lyd, hvis medarbejderne bevæger sig for tæt på hinanden, ligesom selskabet vil ansatte en række ambassadører, der skal sikre, at de ansatte holder afstand.

Amazon bekræfter over Reuters, at teknologien og det nye system allerede er udrullet på en række varelagre, men planen er, at systemet skal implementeres på flere hundredede varelagre over de kommende uger.

Ansatte sagsøger Amazon efter smitte med coronavirus
Den massive kritik over Amazon manglende beskyttelse af medarbejderne har haglet ned over over it-giganten under hele coronakrisen og toppede, da tre Amazon-ansatte fra virksomhedens varelagre på Staten Island i New York sagsøgte selskabet i begyndelsen af juni.

Det kan du læse mere om her: Ansatte sagsøger Amazon efter smitte med coronavirus

Baggrunden for søgsmålet er, at en af medarbejderne bag søgsmålet, Barbara Chandler, blev smittet med coronavirus i marts, hvorefter flere familiemedlemmer fik sygdommen, før hendes fætter døde 7. april.

Ifølge søgsmålet er varelageret på Staten Island, der beskæftiger 5.000 ansatte, er det et farligt sted at arbejde, fordi Amazon har fokuseret mere på produktivitet end medarbejdernes sikkerhed under coronakrisen.

Omkring 100 Amazon-medarbejdere har tidligere valgt at strejke i protest over de kritisable arbejdsforhold på varelageret.

Det kan du læse mere om her: Amazon-ansatte vil strejke: Kræver center i New York lukket ned i to uger

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Vodafone gennemfører et af verdens største S/4HANA-projekter på blot en weekend: Sådan er opgaven blevet grebet an
Over en lang weekend gennemførte Vodafone en enorm ERP-migration til SAP’s nyeste kerne S/4HANA. Det skete efter et års forberedelse. Arbejdet med data var nøglen til success, lyder budskabet.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.