Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

AI-teknologi skal hjælpe Amazon-ansatte med at holde afstand på varelagre

Et nyt system baseret på kunstig intelligens ved navn Distance Assistant skal sikre, at Amazons ansatte på varelagrene opretholder den nødvendige afstand.

Amazon har et indført tracking-system baseret på kunstig intelligens, der skal sørge for, at it-gigantens ansatte kan holde afstand på Amazons varelagre.

Formålet er at nedbringe risikoen for at blive smittet med coronavirus.

Amazon udruller systemet efter, at selskabet i den seneste tid er blevet sat under stigende pres fra myndigheder og fagforeninger for ikke at beskytte medarbejderne på varelagrene godt nok.

Det skriver Reuters.

Systemet, der har navnet Distance Assistant, bruger et kamera til at identificere hvilke områder i Amazons bygninger, der er de mest trafikkerede.

Amazon tester ligeledes et system, hvor de ansatte skal bære rundt på en enhed, der lyser op og giver en lyd, hvis medarbejderne bevæger sig for tæt på hinanden, ligesom selskabet vil ansatte en række ambassadører, der skal sikre, at de ansatte holder afstand.

Amazon bekræfter over Reuters, at teknologien og det nye system allerede er udrullet på en række varelagre, men planen er, at systemet skal implementeres på flere hundredede varelagre over de kommende uger.

Ansatte sagsøger Amazon efter smitte med coronavirus

Den massive kritik over Amazon manglende beskyttelse af medarbejderne har haglet ned over over it-giganten under hele coronakrisen og toppede, da tre Amazon-ansatte fra virksomhedens varelagre på Staten Island i New York sagsøgte selskabet i begyndelsen af juni.

Det kan du læse mere om her: Ansatte sagsøger Amazon efter smitte med coronavirus

Baggrunden for søgsmålet er, at en af medarbejderne bag søgsmålet, Barbara Chandler, blev smittet med coronavirus i marts, hvorefter flere familiemedlemmer fik sygdommen, før hendes fætter døde 7. april.

Ifølge søgsmålet er varelageret på Staten Island, der beskæftiger 5.000 ansatte, er det et farligt sted at arbejde, fordi Amazon har fokuseret mere på produktivitet end medarbejdernes sikkerhed under coronakrisen.
Omkring 100 Amazon-medarbejdere har tidligere valgt at strejke i protest over de kritisable arbejdsforhold på varelageret.

Det kan du læse mere om her: Amazon-ansatte vil strejke: Kræver center i New York lukket ned i to uger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere