Artikel top billede

AI-teknologi skal hjælpe Amazon-ansatte med at holde afstand på varelagre

Et nyt system baseret på kunstig intelligens ved navn Distance Assistant skal sikre, at Amazons ansatte på varelagrene opretholder den nødvendige afstand.

Amazon har et indført tracking-system baseret på kunstig intelligens, der skal sørge for, at it-gigantens ansatte kan holde afstand på Amazons varelagre.

Formålet er at nedbringe risikoen for at blive smittet med coronavirus.

Amazon udruller systemet efter, at selskabet i den seneste tid er blevet sat under stigende pres fra myndigheder og fagforeninger for ikke at beskytte medarbejderne på varelagrene godt nok.

Det skriver Reuters.

Systemet, der har navnet Distance Assistant, bruger et kamera til at identificere hvilke områder i Amazons bygninger, der er de mest trafikkerede.

Amazon tester ligeledes et system, hvor de ansatte skal bære rundt på en enhed, der lyser op og giver en lyd, hvis medarbejderne bevæger sig for tæt på hinanden, ligesom selskabet vil ansatte en række ambassadører, der skal sikre, at de ansatte holder afstand.

Amazon bekræfter over Reuters, at teknologien og det nye system allerede er udrullet på en række varelagre, men planen er, at systemet skal implementeres på flere hundredede varelagre over de kommende uger.

Ansatte sagsøger Amazon efter smitte med coronavirus

Den massive kritik over Amazon manglende beskyttelse af medarbejderne har haglet ned over over it-giganten under hele coronakrisen og toppede, da tre Amazon-ansatte fra virksomhedens varelagre på Staten Island i New York sagsøgte selskabet i begyndelsen af juni.

Det kan du læse mere om her: Ansatte sagsøger Amazon efter smitte med coronavirus

Baggrunden for søgsmålet er, at en af medarbejderne bag søgsmålet, Barbara Chandler, blev smittet med coronavirus i marts, hvorefter flere familiemedlemmer fik sygdommen, før hendes fætter døde 7. april.

Ifølge søgsmålet er varelageret på Staten Island, der beskæftiger 5.000 ansatte, er det et farligt sted at arbejde, fordi Amazon har fokuseret mere på produktivitet end medarbejdernes sikkerhed under coronakrisen.
Omkring 100 Amazon-medarbejdere har tidligere valgt at strejke i protest over de kritisable arbejdsforhold på varelageret.

Det kan du læse mere om her: Amazon-ansatte vil strejke: Kræver center i New York lukket ned i to uger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere