Artikel top billede

(Foto: Jacob Wittorf)

11 anholdt for NemID-svindel i stor landsdækkende politiaktion

I en sag om NemID-misbrug har politiet nu anholdt 11 personer i en koordineret aktion. De sigtede er mistænkt for at have installeret keyloggere på biblioteks-computere og herefter på snedig vise stjæle ofrenes NemID-nøglekort.

I en stor landsdækkende aktion har det danske politi anholdt 11 personer, der er sigtet i en sag om svindel med NemID og efterfølgende misbrug af bankkonti.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

”Der er efter vores opfattelse tale om organiseret kriminalitet, der kræver en høj grad af planlægning, og bedragerierne er gået ud over en lang række uskyldige borgere, ” siger leder af Særlig Efterforskning Vest, politiinspektør Carit Andersen ifølge en pressemeddelelse.

Keyloggere på bibliotekscomputere

De sigtede i sagen har ifølge politiet skaffet sig adgang til NemID-konti og nøgekort på en række borgere.

DR kan desuden oplyse, at Politiet arbejder med en teori om, at det er sket ved at installere keyloggere på flere bibliotekers computere.

Keyloggerne har iflølge DR kunne bruges til at bestille et nyt nøglekort, som gerningsmændene efterfølgende har kunne stjæle fra ofrenes postkasse.

I en af sagerne er en 38-årig kvinde ifølge DR blevet forsøgt svindlet for 265.00 kroner.

Ifølge Østjyllands Politi kommer de sigtede fra Aarhus, Odense, Vestsjælland og Københavns-området.

Læs også: Nyt sikkerhedshul opdaget i NemID: "Det er en stor udfordring"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere