Artikel top billede

11 anholdt for NemID-svindel i stor landsdækkende politiaktion

I en sag om NemID-misbrug har politiet nu anholdt 11 personer i en koordineret aktion. De sigtede er mistænkt for at have installeret keyloggere på biblioteks-computere og herefter på snedig vise stjæle ofrenes NemID-nøglekort.

I en stor landsdækkende aktion har det danske politi anholdt 11 personer, der er sigtet i en sag om svindel med NemID og efterfølgende misbrug af bankkonti.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

”Der er efter vores opfattelse tale om organiseret kriminalitet, der kræver en høj grad af planlægning, og bedragerierne er gået ud over en lang række uskyldige borgere, ” siger leder af Særlig Efterforskning Vest, politiinspektør Carit Andersen ifølge en pressemeddelelse.

Keyloggere på bibliotekscomputere

De sigtede i sagen har ifølge politiet skaffet sig adgang til NemID-konti og nøgekort på en række borgere.

DR kan desuden oplyse, at Politiet arbejder med en teori om, at det er sket ved at installere keyloggere på flere bibliotekers computere.

Keyloggerne har iflølge DR kunne bruges til at bestille et nyt nøglekort, som gerningsmændene efterfølgende har kunne stjæle fra ofrenes postkasse.

I en af sagerne er en 38-årig kvinde ifølge DR blevet forsøgt svindlet for 265.00 kroner.

Ifølge Østjyllands Politi kommer de sigtede fra Aarhus, Odense, Vestsjælland og Københavns-området.

Læs også: Nyt sikkerhedshul opdaget i NemID: "Det er en stor udfordring"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere