Artikel top billede

(Foto: Jacob Wittorf)

Nyt sikkerhedshul opdaget i NemID: "Det er en stor udfordring"

De kriminelle har fundet en ny måde at misbruge NemID, ved at følge offeret i månedsvis før man slår til.

It-kriminelle har kastet sig over en ny svindelmetode til at stjæle penge fra danske internetbrugere.

Metoden går ud på at følge offeret i månedsvis indtil de skal bestille et nyt NemID, før de slår til.

Efter at have fået fingrene i offerets kode til NemID, eksempelvis gennem en keylogger på en offentlig computer, ved svindleren, hvornår offeret modtager sit nye NemID og får fat i det, når det bliver sendt med posten.

Læs også: 10 simple råd: Sådan sikrer du it-sikkerheden på hjemmekontoret

Det skriver DR, der har talt med teknisk chef hos Cisco, der kalder metoden for en ny og udspekuleret vej uden om sikkerheden i NemID.

"Det er en stor udfordring, for det er faktisk det, der gør, at gerningsmændene gider det her, har tid til det, og får en gevinst ud af det," siger Christian Heinel til DR.

Nets ønsker ikke at stille op til interview om sikkerhedshullet, men henviser i stedet til Digitaliseringsstyrelsen, der forklarer, at det kun er meget få, der bliver udsat for den her nye svindelform.

Læs også: UniLogin lagt ned af stort cyber-angreb: Staten kæmper for at afværge angrebet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere