Artikel top billede

Nyt sikkerhedshul opdaget i NemID: "Det er en stor udfordring"

De kriminelle har fundet en ny måde at misbruge NemID, ved at følge offeret i månedsvis før man slår til.

It-kriminelle har kastet sig over en ny svindelmetode til at stjæle penge fra danske internetbrugere.

Metoden går ud på at følge offeret i månedsvis indtil de skal bestille et nyt NemID, før de slår til.

Efter at have fået fingrene i offerets kode til NemID, eksempelvis gennem en keylogger på en offentlig computer, ved svindleren, hvornår offeret modtager sit nye NemID og får fat i det, når det bliver sendt med posten.

Læs også: 10 simple råd: Sådan sikrer du it-sikkerheden på hjemmekontoret

Det skriver DR, der har talt med teknisk chef hos Cisco, der kalder metoden for en ny og udspekuleret vej uden om sikkerheden i NemID.

"Det er en stor udfordring, for det er faktisk det, der gør, at gerningsmændene gider det her, har tid til det, og får en gevinst ud af det," siger Christian Heinel til DR.

Nets ønsker ikke at stille op til interview om sikkerhedshullet, men henviser i stedet til Digitaliseringsstyrelsen, der forklarer, at det kun er meget få, der bliver udsat for den her nye svindelform.

Læs også: UniLogin lagt ned af stort cyber-angreb: Staten kæmper for at afværge angrebet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere